Lauantaina vieraaksi Ilves – Vehkahallin yleisökapasiteettia kasvatettu

17.02.2017

harjoitusottelu-jjk-mipk-vehkahalli-940x528

Ilves saapuu Vehkahalliin lauantaina klo 13:30 alkavassa Suomen cupin ottelussa. Katsojakapasiteettia pystytään kasvattamaan jonkin verran edellisistä otteluista.

Ottelu on JJK:lle cupin lohkovaiheen viimeinen kotikentällä. Käytännön järjestelyt toimivat samoin kuin edellisessä Suomen cupin kotiottelussa MP:ta vastaan: lipunmyynti alkaa klo 13 ja Liput maksavat kausikorttilaisille 3 euroa ja muille 5 euroa.

Myös kioski palvelee katsojia ja tarjolla on kahvia, makkaraa sekä fanituotteita.

Lisää yleisöä

Hallin toinen puoli vaihtopenkkeineen on varattu ja rauhoitettu vain joukkueiden käyttöön. Koska hallin reunustoilla sivurajan takana on varsin niukasti tilaa, ei myöskään vastakkaisella puolella ole turvallisuussyistä päästetty katsojia keskiviivan yli taaemmalle kenttäpuoliskolle, jolla linjatuomari toimii.

Nyt on kuitenkin sovittu, että myös taaemman kenttäpuoliskon sivurajan taaksen voidaan ottaa katsojia – joskaan ei niin paljon kuin etummaiselle kenttäpuoliskolle, jotta linjatuomarin juoksulinjojen esteettömyys pystytään takaamaan.

Myös kentän molemmissa päädyissä verkkojen takana saa olla ”vitosen viivalle” asti – suoraan maalin taakse yleisöä ei siis nytkään pääse. Yleisölle sallitut alueet niin sivurajalla kuin päädyissäkin tullaan merkitsemään.

harjoitusottelu-jjk-mipk-vehkahalli-20170211

Yleisölle sallittu alue on yleensä rajoittunut keskiviivaan – nyt katsojia pääsee jonkin verran myös taaemman kenttäpuoliskon puolelle.

”Jälleen hyvä mittari”

JJK:lla on takanaan nyt kaksi ottelua mikkeliläisiä Kakkosen joukkueita vastaan: ensin kaatui MP Suomen cupissa 4-2-tuloksella, sitten MiPK harjoitusottelussa selkein 7-0-sävelin. Maalinteossa kunnostautuivat etenkin Tomi Petrescu ja Toni Tahvanainen, jotka ovat kahteen pekkaan iskeneet osumista valtaosan: Petrescu neljä, Tahvanainen taas viisi maalia.

Nyt vastus kovenee selvästi, sillä vastaan asettuu toinen Veikkausliiga-joukkue Ilves, joka on toistaiseksi voittanut kaikki kolme Suomen cupin lohkovaiheen otteluaan.

– Peleissä mikkeliläisiä näkyi tasoero meidän eduksi, kuten pitikin. Cupissa ensimmäiset kaksi ottelua olivat meille vaikeita, joten oli hyvä, että saatiin nyt parissa pelissä onnistumisia – molemmissa päissä, toteaa Juha Pasoja.

Ilves nousi Veikkausliigaan kaudeksi 2015. Tuo kausi sujui vielä lähinnä häntäpäässä taistellen, mutta viime kaudella Jarkko Wissin luotsaama joukkue oli komeasti mukana jopa kärkikamppailussa vielä aivan kauden loppumetreille asti. Lopullinen sijoitus oli viides ja kevättalvi on sujunut hyvin: takana on cupista kolme voittoa ja vain yksi päästetty maali.

Mukana on myös jyväskyläläisille varsin tuttuja pelaajia: kaudeksi 2015 Ilvekseen siirtyneen Antto Hilskan lisäksi kuluvan talven aikana keltapaitaan siirtyivät Iiro Järvinen sekä Eero Tamminen, lisäksi Aleksis Lehtonen on ollut lyhyellä testisopimuksella otteluvahvuudessa edellisessä cup-ottelussa.

– Kova vastus edessä ja meille hyvä mittari siitä, ollaanko kuukaudessa menty eteenpäin. Ollaan treenikentällä käyty jälleen kokonaisvaltaisesti pelaamista läpi ja siellä tuntuu, että kehitystä on tapahtunut – nyt päästään testaamaan se ottelussa. Meille on tärkeää saada pelejä juuri toisia liigajoukkueita vastaan, että voidaan arvioida missä mennään oman pelin kehityksessä.

– Mielenkiintoinen ottelu siis tulossa – siksikin, että Ilveksellä on muutama hyvinkin tuttu pelaaja ja on kiinnostavaa nähä myös heidän otteitaan.

KausikorttI2017_banneri_1502_www_uusi