Kuuden pisteen kotiottelussa vieraaksi HIFK

20.06.2017

20170621-JJK-HIFK-ottelumainos-www-punainenkorttirasismille

JJK pelaa kesäkuun ainoan kotiottelunsa keskiviikkona, kun Harjulle vieraaksi saapuu HIFK.

Ottelu on molemmille todella tärkeä ja voidaankin puhua klassisesta kuuden pisteen ottelusta: joukkueet löytyvät sarjataulukon alakerrasta, HIFK kaksi pistettä JJK:n edellä. Voitolla Kettupaidoilla on siis mahdollisuus nousta HIFK:n ohi karsijan paikalle.

JJK:lla on takanaan kaksi kovaa vierasottelua – ensin torstaina HJK:n, sitten sunnuntaina IFK Mariehamnin vieraana. Pisteitä JJK ei saanut mukaansa sen enempää Helsingistä kuin Maarianhaminastakaan, mutta ottelut olivat keskenään varsin erilaiset. HJK vei alivoimalla pelaamisestaan huolimatta selkeän voiton ja piti Kettupaidat pinteessä.

jjk-hifk-valmistavat-harjoitukset-harju-20170620

Valmistavat harjoitukset saatiin käydä jo varsin hyväkuntoisella Harjun sametilla.

IFK sen sijaan joutui sunnuntaina tekemään täyden iltapuhteen saadakseen täyden pistepotin Kettupaidoilta. JJK ahdisti etenkin toisella jaksolla IFK:ta vahvasti, mutta kaksi varhaista johtomaalia riittivät isännille lopulta, eikä JJK päässyt kuin maalin päähän – kavennusmaalin viimeisteli Samu Suoraniemi, jolle osuma oli uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

– Se oli alkua lukuunottamatta hyvä peli ja ehjä esitys meiltä. Alussa muutama tilanne oli heikosti puolustettu, IFK:lle jäi vähän tilaa ja he käyttivät sen heti hyödykseen, päävalmentaja Juha Pasoja ruotii.

– Alun haparoinnin jälkeen nähtiin yksi ehjimmistä peleistä koko kaudella. Tietenkin harmittaa että pisteitä ei saatu matkaan, mutta oli kuitenkin positiivista nähdä että myös IFK:n tasoista joukkuetta vastaan pystytään liikuttamaan palloa ja sitä kautta luomaan maalipaikkoja.

2017-05-27_0062

JJK juhtli Ilvestä vastaan kauden toistaiseksi ainoaa voittoaan – tässä tuuletetaan Severi Vielman iskemää ottelun avausmaalia.

Kotivoittoa saalistamaan

JJK:lla on taskussaan yksi voitto, kun Ilves kaatui Harjulla toukokuun lopussa. Sen enempää ei ole juhlinut myöskään HIFK, jolla on tilillään niinikään yksi voitto RoPS:n kustannuksella. Nyt HIFK:llä on takanaan kolme tappiota, kun voiton ovat vieneet niin Ilves, SJK kuin PS Kemikin. JJK:lla taas oli ennen viime viikon tappioitaan takana kolmen ottelun pisteputki, kun Ilves-voiton jälkeen pisteet tasattiin niin KuPS:n kuin PS Keminkin kanssa.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa pisteet tasattiin maalittomalla tasapelillä ja nyt JJK lähtee hakemaan ottelusta luonnollisesti vain ja ainoastaan voittoa.

– Lähdetään jatkamaan siitä, mihin Maarianhaminassa jäätiin. Maarianhaminassa kenttä oli todella hyvässä kunnossa ja myös Harjun nurmi alkaa olla jo hyvä, eikä pallo enää pompi siinä samalla tavalla kuin keväällä – se auttaa tietenkin meitä pelaamaan maata pitkin kuten halutaan ja kuten meidän pitääkin pelata. Se on nytkin meidän paras keino saada pisteitä.

JJK:n riesana ovat olleet poissaolot – vaikka sairastuvalta on saatiin viime viikolla takaisin tositoimiin niin Saku Leppänen kuin Matti Lähitiekin, oli torstaina sivussa Severi Vielma ja sunnuntaina Patrick Poutiainen sekä Tomi Petrescu pelikieltojen takia. Tällä kertaa kukaan Kettupaidoista ei kuitenkaan ole pelikiellossa ja sairastuvalta palanneiden myötä ringissä on jälleen paremmin leveyttä.

Haastattelimme Kettu-TV:n ennakkohaastattelussa myöa Gaël Etockia huipputärkeän kotimatsin alla – tsekkaa ”Kalen” mietteet tästä!

Harjun remontti etenee

Harjulla meneillään oleva remontti etenee ja aiheuttaa jälleen pieniä muutoksia kulkureitteihin stadionilla. Ihantolantien pienempi portti on viime otteluiden tapaan pois käytöstä, suurempi pääportti taas on normaalisti auki – noudettavien lippujen piste tosin on nyt tulosuunnasta katsoen portin oikealla eikä vasemmalla puolella, mutta palvelee kuitenkin aivan normaalisti. Ihantolantiellä on myös normaaliin tapaan kaksi lipunmyyntiautoa katsojia palvelemassa.

Ihantolantie on remontin vuoksi kuitenkin normaalia ahtaampi, joten remontin ulottumattomissa olevaa stadionin Vesilinnan puoleisen pään porttia kannattaakin suosia sisään otteluun tullessaan! Harjulle on saapumassa runsain määrin kannattajia tukemaan omiaan tärkeässä ottelussa, joten saavuthan paikalle ajoissa ja varauduthan myös turvatarkastuksiin.

Harjulla tullaan pelaamaan vielä lauantaina 1.7., kun vieraaksi saapuu FC Lahti – heinäkuun jälkimmäiset kaksi kotiottelua taas pelataan Vaajakoskella.

Keskiviikon ottelu pelataan kuitenkin Harjun tutuissa puitteissa – ottelu on myös Punainen kortti rasismille-teemapeli, lisäinfoa siitä täällä!

20170531-JJK-kuudenpisteenbanneri-www-3