Kohti Pohjanmaata: VIFK – JJK maanantaina

18.07.2015

puolenkaudenkausikortti_mainos_www

JJK:n viettää rannikkokiertueviikkoa, jonka ensimmäinen etappi on Vaasassa – viikonloppuna suuntana puolestaan on Turku.

VIFK isännöi Kettupaitoja jo kertaalleen keväämmällä. Tuolloin JJK oli murskaava vieras ja pisteet lähtivät Keski-Suomeen 0-4-lukemin – ja paikkoja oli isonumeroisempaankin voittoon. Etenkin Mikko Manninen oli vaasalaisille vaikea pideltävä: kaksi maalia iskenyt laitamies oli lähellä iskeä hattutempun. Muista maaleista vastasivat Antto Hilska ja Benno Hanslian.

– Heidän pelinsä oli silloin aika sekaisin ja se on selkeästi kehittynyt kauden aikana, vaikka pistepussi ei kovin vauhdikkaasti ole karttunutkaan. Esimerkiksi viime kierroksella he pitivät AC Oulua hyvin tiukoilla, vaikka oululaiset lopulta voiton veivätkin, ruotii kettukäskyttäjä Juha Pasoja.

JJK:lla taas on takanaan kahden ottelun viikko, josta taskuun jäi neljä pistettä: ensin keskiviikkona EIF:ltä vieraskentältä tasapelipiste ja lauantaina kotikentältä komeasti täysi pistepotti sarjakärki PS Kemiltä. Pasoja on viikon antiin verrattain tyytyväinen.

– Tammisaaren peli oli meille vaikea ja loppujen lopuksi piste sieltä oli ihan ok. Se ei ole helppo paikka vierasjoukkueelle, kuten Hakan edelliskierroksen 3-1-tappiokin osoitti.

– Kemi-peli olikin sitten kiitettävän arvosanan arvoinen. Meiltä hyvää peliä ja ansaittu, selkeä voitto. Erityisen hienon voitosta tekee se, että keskiviikolta oli peli alla – saatiin kuitenkin pelattua parempi ottelu lauantaina. Mutta näin on käynyt ennenkin: jos on kaksi peliä tiiviiseen tahtiin, on jälkimmäinen niistä meiltä parempi. En osaa sanoa mistä se johtuu, mutta ainakin se kertoo sen, että pelaajat ovat hyvässä kunnossa.

2015-07-11_jjk-pskemi_0016

Kettupaidat pääsivät viime lauantaina juhlimaan maalia kolmeen otteeseen PS Kemin kustannuksella.

Kuluva Ykkösen kausi on sikäli tasainen, että jokainen kärkijoukkueista on kompastellut vuorollaan häntäpään joukkuesiin. Myös taistelu niin nousijan kuin putoajankin sijoista käy äärimmäisen tiukkana: tällä hetkellä niin PS Kemin, PK-35:n, TPS:n ja JJK:n muodostama kärkinelikko kuin VIFK:n, MP:n, FC Jazzin ja EIF:n muodostama häntäpää ovat neljän pisteen sisällä toisistaan. Nelikoiden välissä AC Oulun ja Hakan kahden joukkueen keskikasti puolestaan on keskenään tasapisteissä.

Sarjanousija-VIFK:n kausi on ollut vaikea ja vaasalaiset ovat viettäneet suuren osan ajastaan putoamisviivan alla. Edelliskierroksella VIFK kärsi kotonaan 0-1-tappion AC Oululle ja on nyt viimeisenä yhdeksällä pisteellään. Neljäntenä, kolmen pisteen päässä kärjestä majailevalla JJK:lla on taas tuoreimpana taskussa komea päänahka sarjakärjeltä ja Pasoja muistuttaa, että asetelmassa piilee suuri sudenkuoppa.

– Vierasottelu ennakkoasetelmien mukaan heikompaa joukkuetta on henkisen valmistautumisen kannalta monesti vaikea, vaikeampi paikka kuin ottelut kärkiporukoita vastaan. Latautumisen ja keskittymisen on oltava kummassakin tapauksessa sataprosenttinen, mutta ennakolta heikompaa vastustajaa vastaan sen eteen täytyy monesti tehdä eritavalla töitä kuin ennakolta kovempia vastaan.

– Näin maanantainakin: jos emme ole alusta asti täysin valmiina, voimme tehdä ottelusta itsellemme todella vaikean. Mutta jos keskittyminen on kunnossa ja sen myötä saamme pelin rullaamaan, pitäisi homman hoitua kyllä.

Päänvaivaa Pasojalle tuottavat poissaolot. Avausjakson lopulla PS Kemiä vastaan vaihtoon tullut Iiro Järvinen on kunnossa, mutta keskikentältä puuttuvat Saku Leppänen, Tommi Kari ja Benno Hanslian ja puolustajista Severi Vielma parantelee murtunutta kättään eikä Teemu Vaarakalliokaan pystyne pelaamaan.  Lisäksi Antto Tapaninen huilaa korttitilin täyttymisen vuoksi.

– Puolustuksessa ei alun perinkään ollut niin kovin paljon leveyttä ja nyt poissaolot puraisevat sitä kaikkein pahiten, joten hieman joutuu kokoonpanoa miettimään. Mutta kyllä sieltä hyvä miehitys jälleen saadaan kehiin. Kuuluu lajin luonteeseen, että poissaoloja tulee ja toisaalta nyt aukeaa jälleen uusille pelaajille näytönpaikkoja.

– Ja siitä pitää kyllä pojille antaa krediittiä, että enemmän penkillä istuneetkin ovat aina olleet hyvin valmiita, kun käsky kentälle on käynyt.

Jo viime kaudella  JJK osoittikin, että rotaatio ei juuri tuloksiin vaikuta – esimerkiksi tuolloin miltei koko kauden suvereensti sarjaa johtanut KTP kaatui niin koti- kuin vieraskentälläkin useiden runkopelaajien puuttumisesta huolimatta. Viime kaudella JJK pelasi komean kymmenen ottelun tappiottoman putken, jota Kettupaidat tällä hetkellä sivuavat – Vaasasta lähdetään jahtaamaan jo yhdettätoista tappiotonta ottelua.

Ykkösen 14. kierros: VIFK – JJK, maanantaina 20.7. klo 18:30, Hietalahden stadion, Vaasa – hyppää Harjun Poikien matkaan!

harpo-vifk-tps-away-ilmo