Kauden 2017 kotiottelut käyntiin: Suomen cupissa JJK-MP

03.02.2017

suomencup-jjkmp-ottelumainos-www

JJK saa vuoden 2017 ensimmäisessä kotiottelussa vieraakseen ensi kaudella Kakkosessa pelaavan MP:n.

Ottelu alkaa Vehkahallissa klo 13:3o, hallin ovet aukeavat ja lipunmyynti alkaa puolta tuntia aiemmin. Aiemmista vuosista poiketen Suomen cupin ottelut eivät sisälly tällä kaudella kausikorttiin, jotta halliin saataisiin varmasti otettua niin paljon kettukannattajia kuin kapasiteetti antaa myötä.

Kausikorttilaisille hinta on kuitenkin vain 3 euroa, muille 5 euroa (poikkeuksena JJK:n omat juniorit, jotka pääsevät veloituksetta). Lipunmyynnissä on nimilista kausikortin tilanneista.

Lisätietoja käytännön asioista löytyy täältä.

”Perusasioiden kautta”

Cupin ensimmäiset pelit ovat olleet JJK:lle vaikeita. Ensin KuPS jyräsi murskavoittoon Kuopiossa, sitten myös Haka vei selvän voiton vieraistaan Valkeakoskella.

– Hakaa vastaan oli havaittavissa jo edistystä edelliseen peliin nähden, mutta edelleen siinä tietenkin oli selviä ongelmakohtia, mikä näkyy lopputuloksesta. Tärkein parannettava on puolustuslinjan toiminta ja boksissa puolustaminen – toisaalta jos halutaan maaleja saada tehtyä, pitää myös liikkeitä hyökkäyspäässä parantaa. Tietenkin tavoite on, että peli on nyt parempaa kaiken kaikkiaan, päävalmentaja Juha Pasoja toteaa.

– Oli se odotettavissakin, että peli ei vielä tammikuussa ole valmista ja kyllähän tässä tekemistä riittää ennen sarjakauden alkua.

JJK:n joukkueesta on viime kauteen nähden vaihtunut kymmenkunta pelaajaa ja tämä on näkynyt väistämättä myös kentällä ensimmäisissä peleissä.

– Etenkin puolustuspäässä sen huomaa, että meille on tullut talven aikana useita uusia pelaajia, liikkeet kentällä ei ole vielä toisille tuttuja. Nyt myös pelaajien vaihtuvuus otteluiden välillä on ollut melko isoa sairastelun ja loukkaantumisten takia, mikä on vaikeuttanut sitä entisestään.

Pasoja toteaa, että pelin paranemiseen on vain yksi keino.

– Harjoituskentällä tehdään töitä ja keskitytään hyvin perusasioihin. Puolustuksen kanssa käydään tilanteita läpi kerta toisensa jälkeen, että yhteispeli paranee ja pelaajat tuleva toisilleen tutuksi – kaverin tuki ja varmistus, ne on saatava automaatioksi, ettei puolustuslinjaan jää aukkoja.

– Usein sama harjoitus tietenkin toimii myös hyökkäyspään pelaajille vähän painotuksia muuttamalla. Hyökkäyksessä keskitytään ennen kaikkea niihin tärkeisiin syöttöihin: milloin ja mihin kannattaa syöttää.

Viimeisten kolmen talven ajan JJK on pelannut tässä vaiheessa kautta lähinnä harjoitusotteluita. Nyt Suomen cupin uudistuksen myötä eteen tulivat kuitenkin viralliset ottelut jo heti vuodenvaihteen jälkeen ja ne jatkuvat tasaisesti läpi kevään. Kaiken kaikkiaan pelaamisella on tärkeä rooli harjoituskentällä tehtävän työn mittaamisessa.

– Peleissä pääsee näkemään, onko treeneissä tehty työ tuottanut tulosta. Pelitilanne on kuitenkin aina omanlaisensa ja sikäli ainutlaatuinen, että sitä ei pysty harjoituksissa täysin kopioimaan ja treenikentällä onkin vaikea nähdä, onko edistystä todella tapahtunut.

Harjoituskentällä tehdään määrätietoista työtä pelin saamiseksi uomiinsa.

– Onhan se fakta, että ensi kaudella Veikkausliigassa puolustuksen pitää toimia, ilmaisia maaleja emme voi antaa. Jos saadaan omassa päässä pidettyä nollat, antaa se mahdollisuuden myös voittoon.

– Puolustuspelin saaminen kuntoon onkin tällä hetkellä se kaikkein tärkein asia meille, Pasoja toteaa.

Haka-ottelussa Kettupaitojen matkassa ollut Dmitro Platonenko ei enää ole mukana. Sen sijaan niinikään lyhyellä sopimuksella MP-ottelussa nähdään aiemmilta kausilta FC Jazzin paidasta tuttu Aleksi Nurminen.

KausikorttI2017_banneri_2001_final