JJK:lle tunnustus omien kasvattien määrästä

06.11.2017

2017-08-20_0004

JJK on peluuttanut kaudella 2017 eniten omia kasvatteja Veikkausliigassa ja lisäksi voittanut kauden 2017 Fair Play-kilpailun.

JJK:n strategiana on kasvattaa itse edustusjoukkueen pelaajiston runko, jota vahvistetaan ulkopuolelta etsityillä täsmävahvistuksilla. Veikkausliigassa pelanneen joukkueen pelaajisto olikin kaudella 2017 omavaraisempi kuin yhdelläkään muulla seuralla ja sen lisäksi Villiketut pelasivat kaudella 2017 Kakkosta käytännössä täysin omavaraisella ja varsin nuorekkaalla joukkueella.

JJK on siis antanut eniten peliminuutteja omille kasvateilleen Veikkausliigassa kaudella 2017 ja sai siksi OK-kisan voiton. Palkinto on 10 000 euroa ja se jaettiin nyt ensimmäistä kertaa – tällä Palloliiton liittohallitus haluaa kannustaa vastuun antamiseen omille kasvateille ja kotimaisille pelaajille.

OK-pelaajaksi määritellään pelaaja, joka on ollut rekisteröityneenä edustamaansa seuraan tai sen junioritoiminnasta vastaavaan yhteistyöseuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21-vuotiaana. Kaikista JJK:n liigaminuuteista suurin osa eli 57 % kertyi OK-pelaajille.

Toisessa kategoriassa HIFK palkittiin eniten SK-pelaajia eli suomalaiseen seuraan yhteensä vähintään kolmen vuoden ajan 12-21-vuotiaana rekisteröityneitä pelaajia peluuttaneena joukkueena.

Myös Fair Play-kisan voitto

JJK voitti päättyneellä kaudella myös Veikkausliigan jo perinteiseksi muodostuneen Fair Play-kisan. Fair Play-kisassa kannustetaan hyvään käytökseen, asenteeseen ja vastustajan kunnioittamiseen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Palkintosumma oli 3000 euroa.

20171101-JJK-Kausikortitnyt-www