JJK väänsi voiton perinteisestä talviderbystä

28.03.2023

JJK nappasi 1-0-voiton lauantaina Vehkahallissa pelatusta harjoitusottelusta FC Vaajakoskea vastaan. Pelin ainoasta osumasta vastasi Robin Saastamoinen jo 7. minuutin kohdalla.

Kamppailu oli derbylle tyypilliseen tapaan kaksinkamppailujen värittämää tiukkaa vääntöä, josta ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Aati Riihimäki piti maalinsa koskemattomana ja Antto Mikkonen otti puolestaan vieraiden maalilla monta tärkeää torjuntaa ja piti vierailijat mukana taistossa. Ottelun ensimmäinen jakso eteni pitkälti kettujen komennossa ja FCV:llä oli ajoittaisista painostusjaksoistaan huolimatta vaikeuksia murtautua hyville maalintekosektoreille saakka, eikä Riihimäen tarvinnut juurikaan puuttua peliin.

Heti toisen jakson alkuun JJK vaihtoi peräti kuusi kenttäpelaajaa ja jakson alkupuoli olikin varsin sekavaa peliä. 50 minuutin kohdalla nähtiin myös kahden pelaajan ikävä törmäys keskialueella, jonka jälkeen molemmat pelaajat joutuivat nilkuttamaan vaihtoon ja peli oli hetken verran keskeytettynä.

Hyvin toiselle nelivitoselle tullut FCV sai peliä paremmin haltuunsa ja haki tasoitusosumaa. Lähimpänä se kävi vajaan tunnin pelin kohdalla, kun pitkällä avauksella linjan taakse haettiin pystyyn juossutta Juuso Sarkkista, joka ehtikin palloon ja yritti nostaa pelivälineen yli maaliltaan vastaan tulleen Riihimäen. Sarkkisen nosto pomppi kuitenkin ohi takatolpalta ja JJK selvisi säikähdyksellä.

Reilun tunnin pelin jälkeen JJK alkoi pikku hiljaa ottaa otetta jälleen itselleen ja rakenteli useammankin vaarallisen maalipaikan. 70. minuutilla Kettupaidat kävivät lähellä 2-0-osumaa, kun Shirman Osso ja Oskar Pihlaja toivat pallon ylös ja tarjosivat vartioimatta pilkun tuntumaan päässeelle Saastamoiselle huippuvetopaikan, mutta FCV-puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan laukauksen kulmaksi.

SJK Akatemiasta Jyväskylään siirtynyt ja ensimmäistä otteluaan uuden kotiyleisönsä edessä pelannut Pihlaja kokeili puolestaan 75. minuutin kohdalla FCV-maalin yläriman kestävyyttä vastaanotettuaan upean pitkän syötön Manu Mannisen lapikkaasta.

1-0 tuloksesta huolimatta JJK:lla riitti siis maalipaikkoja tuhlattavaksi astikin vino pino ja Saastamoinen sai itse rakentelemansa ja viimeistelemänsä maalin lisäksi pallon verkkoihin pariinkin kertaan, mutta molemmissa tapauksissa avustavan lippu oli pystyssä paitsion merkiksi.

Kettulauma avasi FCV:tä vastaan seuraavalla miehityksellä: Aati Riihimäki, Jonne Porkka, Vertti Lepo, Reetu Räsänen, Luka Savela, Ville Kirvesoja, Arjan Goljahanpoor, Aatu Manninen, Roope Salo, Arttu Leivonen, Robin Saastamoinen

Ja vaihdosta kentälle kirmasivat: Tatu Hoffren, Elias Ettanen, Juho Luoma, Oskar Pihlaja, Mikko Manninen, Shirman Osso, Matias Sydänmaa

HUOM! Peliä pelattiin hieman poikkeuksellisesti vain 83 minuuttia lyhyestä kenttävuorosta johtuen.

Kettujen harjoituspelit jatkuvat vielä yhden ottelun verran kiirastorstaina Mikkelin Palloilijoiden vieraana ja Ykkösen kausi starttaa 15.4. Kokkolassa. Kotiavausta vietetäänkin sitten vapun aatonaattona 29.4.

➡️ JJK-kannattajat järjestävät reissun Kokkolan sarja-avaukseen 15.4. Lue lisää ja varaa paikkasi bussista täällä.

➡️ Mikäli kausikortti Ykköseen on vielä hankkimatta nyt kipin kapin ostoksille jjk.fi sivun lippukauppaan (sivun oikean reunan painike)