JJK mukana SM-sarjassa – Suomen parasta B-juniorifutista Jyväskylässä

04.05.2019

JJK:n B-nuoret ylsivät kevään karsinnoissa komeaan suoritukseen ja ottivat paikan SM-sarjasta! SM-kausi starttaa sunnuntaina 5.5.

JJK selvitti tiensä karsintalohkosta jatkokarsintaan, kaatoi huhtikuun alussa pelatussa jatkokarsinnassa PKKU:n upeasti vieraskentällä nousemalla takaa-ajoasemasta 1-2-voittoon ja lunasti näin paikkansa kauden 2019 SM-sarjaan. (Tarkemmin jatkokarsintaottelusta voit lukea täältä.)

Saavutus on komea, sillä edellisen kerran JJK:n B-nuoret ovat pelanneet SM-sarjassa kaudella 2011. Samalla JJK lunasti jo paikkansa kauden 2020 SM-karsintoihin.

Suomen parasta B-juniorijalkapalloa

SM-sarja on B-nuorten osalta Suomen korkein sarjataso ja se pelataan valtakunnallisena kymmenen joukkueen kaksinkertaisena sarjana. JJK:n lisäksi SM-sarjassa mukana ovat tällä kaudella HJK, KäPa, Inter, TPS, FC Honka, KuPS, FF Jaro, RoPS sekä Ilves. Kausi alkaa tulevana viikonloppuna ja päättyy lokakuun alussa. Jyväskylässäkin nähdään tulevan kesän aikana siis Suomen parasta B-juniorifutista!

Voittaja saa nimiinsä Suomen mestaruuden ja sarjasta ei varsinaisesti voi pudota, vaan kaikki SM-sarjajoukkueet pääsevät mukaan seuraavan kauden SM-karsintoihin. Kukaan ei kuitenkaan myöskään pääse suoraan itse SM-sarjaan eli myös kärkijoukkueet hallitseva mestari mukaan lukien osallistuvat seuraavan kevään karsintoihin SM-sarjapaikan saadakseen.

Kaudella 2018 mestaruuden vei FC Honka, toiseksi sijoittui Ilves ja kolmanneksi OLS – FC Honka ja Ilves ovat mukana myös tämän kauden SM-sarjassa, mutta OLS taipui jatkokarsinnassa HJK:lle eikä päässyt mukaan. Kahden karsintalohkon kolme parasta saavat karsintamenestyksestään lähtöpisteitä SM-sarjaan ja siksi KuPS ja KäPa aloittivat kauden jaetulla sarjakärjen paikalla kolmella pisteellä.

SM-sarjan sarjataulukko ja muut tilastot löytyvät Palloliiton Tulospalvelusta tämän linkin takaa.

Harvinaista herkkua kettuperheessä

JJK:n B-nuoret ovat pääsääntöisesti pelanneet Ykköstä ja siitä alempia sarjoja. SM-karsintalohkojen neljä parasta jatkaa suoraan SM-sarjaan ja sijoille 5.-6. sijoittuneet jatkavat jatkokarsintaan ja vaikka JJK on miltei joka kevät mukana SM-karsinnoissa, on kausi jatkunut niistä yleensä suoraan Ykkösessä.

Viimeksi JJK on ollut SM-sarjassa kaudella 2011 ja ennen tätä kevättä edellinen kerta jatkokarsinnoissa on ollut vuonna 2011. B-nuorten SM-sarja on siis JJK:ssa harvinaista herkkua ja siitä kannattaakin nyt nauttia!

Laaja B-nuorten rinki, kaksi sarjapaikkaa

Kaudella 2019 JJK:n B-nuorilla on SM-sarjan lisäksi sarjapaikka myös alueellisessa Kakkosessa. Kolmatta kautta putkeen B-nuorilla on yksi iso pelaajarinki, joka treenaa yhtenä joukkueena ja jolla on kaksi sarjapaikkaa. Tällä kaudella ringissä on yli 40 pelaajaa.

JJK starttasi oman Kakkosen kautensa niinikään kuluvalla viikolla, kun MiKi kaatui kotikentällä murskaavin 11-0-lukemin. SM-sarjassa pelataan miesten sarjojen tapaan yksi yhtämittainen kausi keväästä syksyyn, mutta sitä alemmilla B-nuorten sarjatasoilla pelataan erikseen kevät- ja syyskaudet.

Kevätkauden päätteeksi lohkojen parhaat nousevat Kakkosesta Ykköseen ja onkin siis mahdollista, että JJK:lla on ensi syksynä B-nuorten joukkueet kahdella korkeimmalla sarjatasolla.

SM-kausi käyntiin kotiottelulla sunnuntaina

JJK starttaa SM-sarjakautensa sunnuntaina 5.5. kotiottelulla FC Interiä vastaan. Ottelu alkaa Viitaniemessä klo 15.

 

Linkkejä:

B-nuoret JJK Juniorien sivustolla

B-nuorten SM-sarja Palloliiton Tulospalvelussa

B-nuorten Itä-/Keski-Suomen Kakkonen Palloliiton Tulospalvelussa