PKKU kaatui jatkokarsinnassa – B-nuoret upeasti SM-sarjaan

08.04.2019

JJK:n B-nuoret raivasivat komeasti tiensä SM-sarjaan sunnuntain jatkokarsinnassa! Edellisen kerran JJK on ollut mukana BSM-sarjassa vuonna 2011.

SM-sarjapaikka tuli komealla suorituksella, sillä kettulauma nousi PKKU:n vieraana tappioasemasta toisen jakson aikana 1-2-voittoon Matias Sydänmaan ja Emmanuel Patut’n maaleilla. Voitto ja sen myötä saavutettu sarjapaikka oli kuitenkin ennen kaikkea yhtenäisen joukkeena taistelun ansiota.

Koska PKKU sijoittui omassa karsintalohkossaan viidenneksi ja JJK kuudenneksi, sai korkeammalle sijoittunut karsintaan kotikenttäedun ja niinpä JJK suuntasi sunnuntaina Keravalle. SM-karsintojen runkomiehistöstä JJK:lla olivat kolhujen takia sivussa nyt HJK:hon siirtynyt Nooa Laine sekä joukkuetta puolustuslinjassa kipparoinut Sampo Ruotanen. Kettulauma kuitenkin osoitti tasonsa leveyden, sillä poissaolijoiden saappaat pystyttiin kentällä täyttämään vaativassa paikassa hyvin.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen ja molemmilla oli muutamia maalipaikkoja. Niiden hyödyntämisessä onnistui kuitenkin vain kotijoukkue: 25.minuutilla JJK herpaantui omassa päässään hetkeksi ja Willem Haapiainen pääsi iskemään lähietäisyydeltä PKKU:n johtoon. JJK ei kuitenkaan antanut takaiskun sekoittaa omaa peliään, vaan jatkoi Kettulauma ehtikin jo karsintojen aikana näyttää useampaan otteeseen, että ei hätkähdä takaiskuista: komeimpana suorituksena Kemissä TP-47:n vieraana nousu toisen jakson aikana alivoimalla 3-1-tilanteesta 3-3-tasapeliin.

Toisen jakson alussa JJK oli jo todella lähellä tasoittaa tilanteen, kun Joel Pasanen pääsi oikealta vetopaikkaan ja laukoikin pallon varmasti maaliin. Tilanne oli kuitenkin hiuksenhienosti paitsio.

62.minuutilla takaa-ajo tuotti kuitenkin tulosta ja tasoitus nähtiin. JJK sai kulmapotkun ja pallon taakse asettui Lari Liukkonen, jonka nappikeskityksen vapaaksi taka-alueelle jäänyt Sydänmaa puski vuorenvarmasti verkon perukoille.

77.minuutilla JJK iski toistamiseen ja jälleen kulmapotkusta. Tällä kertaa kulmalipulla oli Niklas Kauppinen ja viimeistelijänä Patut, joka survoi pallon miltei maaliviivalta sisään.

Kaiken kaikkiaan ottelusta muodostui ajoittain melkoinen painimatsi, jossa ei tyylipisteitä jaettu tai haettu ja jossa kysyttiin ennen kaikkea asennetta ja taistelutahtoa. JJK vastasi tähän huutoon, sillä jokainen laittoi itsensä toden teolla likoon ja pelasi suurella kettusydämellä.

PKKU – JJK 1-2 (1-0)

Maalintekijät: Willem Haapiainen (25′) – Matias Sydänmaa (62′), Emmanuel Patut (77′)

JJK:n avauskokoonpano: Antto Mikkonen (mv) (v), Niilo Pirttinen (v) (52′ Romar), Lari Liukkonen, Lauri Seilonen (c), Johannes Nykänen; Emmanuel Patut; Niklas Kauppinen (v), Matias Sydänmaa, Jaakko Björn (46′ Korhonen), Joel Pasanen (v) (90′ Ervasti); Maxime Nzeza (90+5′ Paananen.)

Vaihtopelaajat: Joni Heikkinen (mv), Joonas Peltonen, Vili Ervasti (90′), Salim Saboor, Teemu Korhonen (46′), Lauri Paananen (90+5′), Joona Romar (52′).

Viimeisenä mukaan HJK

Toisessa jatkokarsintaparissa HJK matkasi OLS:n vieraaksi Ouluun hieman myöhemmin sunnuntaina pelatussa ottelussa. Jatkokarsinnat olivat vierasjoukkueiden heiniä, sillä myös HJK oli isäntiään vahvempi ja vei viimeisen paikan SM-sarjaan 1-3-tuloksella.

Jo aiemmin suoraan karsinnoista SM-sarjaan olivat tiensä selvittäneet KäPa, Inter, TPS ja FC Honka, KuPS, FF Jaro, RoPS ja Ilves. SM-sarja käynnistyy toukokuun alussa.  JJK aloittaa SM-sarjakautensa kotiottelulla FC Interiä vastaan sunnuntaina 5.5.