JJK kaatoi harjoitusottelussa Mikkelin Pallo-Kissat

22.02.2021

JJK nappasi selkeän 3-0-voiton ja piti oman maalinsa puhtaana lauantai-iltana pelatussa harjoitusottelussa Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan. Kamppailu pelattiin ilman katsojia suljetuin ovin.

JJK oli tyly isäntä ja kaatoi Vehkahallissa pelatussa lauantain myöhäisottelussa Mikkelin Pallo-Kissat selkein 3-0-lukemin. JJK esitti vahvoja otteita ja oli läpi ottelun selvästi hallitsevampi osapuoli eikä päästänyt vierailijaansa juurikaan tekopaikoille.

Ensimmäinen tilanne syntyy jo ottelun alkuminuuteilla. Mikko Mannisen pitkä, lähes puolesta kentästä lähettämä korkea pallo löytää kuin varkain maalille vasemmalta nousseen Jonne Porkan, joka joutuu kuitenkin ottamaan pallon heikommalle jalalleen ja puolustaja ehtii väliin ennen laukausta.

Muutaman minuutin päästä Mannisen pitkä pallo tavoittaa oikealta laidalta murtautuneen Juho Luoman, joka syöttää Robin Saastamoiselle ja viime kauden maalikuningas vie JJK:n 1-0-johtoon.

Kauaa ei ehdi peli vanheta, kun sama mies on päästä taas maalin makuun näppärän hyökkäyksen päätteeksi: debyyttiotteluaan Kettupaidassa pelanneen Tatu Hoffrenin puolenvaihto oikealta laidalta tavoittaa Eduard Ciriacon, joka jatkaa sen Porkalle. Porkka kierrättää pallon Saastamoisen ja Lauri Paanasen kautta nopeilla syötöillä takaisin itselleen ja nousee lähes päätyrajalle asti, josta mies keskittää Saastamoiselle. Rangaistusalueelle sulloutuneet mikkeliläispuolustajat ehtivät kuitenkin blokkaamaan Saastamoisen laukauksen, joten komeasti MiPK-puolustuksen puhkonut hyökkäys jää tällä kertaa vaille palkintoa.

Sekä Saastamoinen että Joel Pasanen pääsevät kumpainenkin kokeilemaan maalintekoa vielä kertaalleen tuloksetta ennen ensimmäisen puolituntisen täyttymistä ja yhden komean hyökkäyksen päätteeksi yhden ottelun lukuisista nousuistaan tehnyt Porkka työnnetään rangaistusalueella kumoon, mutta tuomari ei näe tilanteessa rikettä.

Mikkeliläiset yrittävät hätyytellä JJK:n maalia lähinnä lähettämällä palloja linjan taakse, mutta kettupuolustus hoitaa ne lähes poikkeuksetta. Pallo-Kissat nostavat kuitenkin prässiään puolen tunnin kohdalla ja se tuottaakin JJK:lle hetkellisesti hieman vaikeuksia. Vierailijoiden kenties vaarallisin paikka syntyy reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun MiPK:n laitahyökkääjä pääsee syötönkatkoon ja kirmaa karkuun oikeata laitaa kohti JJK:n maalia. Aati Riihimäki tulee kuitenkin hyvin vastaan ja peittää sen verran, että laukaus lipuu vasemmalta ohi maalin.

MiPK:n pienoinen painostusvaihe ensimmäisen jakson loppupuolella keskeytyy, kun Saastamoinen löytää syötöllään pystyyn juosseen Eeli Liukkosen. Rangaistusalueelle päästyään Liukkonen tarjoilee pallon vielä takaisin Saastamoiselle ja MiPK-puolustaja joutuu kaatamaan miehen. Saastamoinen astelee itse pelivälineen taakse ja pistää matalan pallon varmasti vasempaan alakulmaan. 2-0-lukemissa mennään myös ottelun tauolle.

Toisella jaksolla vaihtoruletit alkavat harjoitusottelulle tyypilliseen tapaan pyöriä ja peli on ajoittain vähän sekavaa. Reilun tunnin pelin jälkeen alkaa kuitenkin tapahtua: Porkka spurttaa jälleen karkuun vasenta laitaa ja päättää oman maalintekoyrityksen sijaan kuitenkin vielä viime hetkellä syöttää hyökkäykseen mukaan nousseelle Saastamoiselle ja puolustus ehtii hätiin.

Vierasjoukkue pääsee puolestaan hätyyttelemään kettumaalia 65 minuutin kohdalla, mutta Riihimäki pelaa tilanteen vakuuttavasti ja hyökkäys päättyy lopulta JJK-veskan näppeihin. Riihimäki käynnistää seuraavan hyökkäyksen avaamalla pystyyn vaihtomies Tuomas Koppelomäelle, joka tuo pallon vauhdilla ylös, käyttää sitä Saastamoisella ja laukoo itse tulisesti vasemmalla jalallaan. MiPK-maalivahti torjuu kuitenkin kovan kudin kulmaksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta syntyy seuraava vaaranpaikka vierasjoukkueen maalilla: Saastamoinen syöttää vasemmalta maalinedustalle nousseelle Antti Åkelle, jolla on helppo työ laittaa pallo verkkoon. Linjamiehen lippu on kuitenkin pystyssä ja tilanne tuomitaan paitsioksi.

Ottelun loppua kohti JJK:n ote on yhä vahvempi ja viimeinen niitti syntyy erikoistilanteesta. Koppelomäki lähettää kulmapotkun ja vaihdosta sisään tullut Maxime Nzeza puskee JJK:n jo 3-0-johtoon. Hetkeä myöhemmin Fabian Hanslian tarjoaa Nzezalle oikealta laidaltaan vielä aikaisen keskityksen, mutta pusku menee hitusen verran yli maalin. Enempää tilanteita ei ottelussa enää nähdä ja kamppailu päättyy kotijoukkueen selvään 3-0-voittoon.

Kettupaidassa debytoineen Tatu Hoffrenin lisäksi ottelussa nähtiin myös toinen debyytti, kun 17-vuotias toppari Teemu Korhonen teki ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa tultuaan vaihdosta sisään viimeiseksi puolituntiseksi. Avauksessa ahkeroinut ja loukkaantumisista viime syksynä kärsinyt Eeli Liukkonen pelasi puolestaan ensimmäiset minuuttinsa yli puoleen vuoteen.

JJK:n alakerrassa täydet minuutit topparin tontilla luutinut, JIPPO:sta Kettupaitaan siirtynyt Antti Åke näkee voitosta ja selkeästä pelin hallinnasta huolimatta vielä parannettavaa, mutta korostaa valmistautumisen kauteen joukkueena olevan vasta alkuvaiheissaan.

– Peli oli tempoltaan keskimääräistä sarjamatsia alhaisempi, mutta me olimme kuitenkin selkeästi niskan päällä. Hyökkäyspelissä onnistuttiin monissa asioissa, kuten mm. maalipaikkojen luonnissa. Viimeistelyssä pystymme kuitenkin vielä parantamaan. Puolustuspeliin voimme nollapelin suhteen olla tyytyväisiä, mutta annoimme silti kaverille turhaan muutaman maalipaikan. Kenttätasapaino puolustussuuntaan pallonmenetysten jälkeen on vielä ajoittain hyvin repaleinen. Toisaalta alkuvuoden harjoitteluhaasteiden jälkeen nythän se työnteko joukkueena oikeastaan vasta alkaa, enkä näe syytä sille miksi peli edes toimisi tässä vaiheessa vielä erinomaisesti. Joukkueessa on hyviä pelaajia, mutta yhdessä emme ole vielä lähellekään sitä missä tulemme olemaan, Åke ennakoi.

Ottelu oli Kettupaidoille koko talven ensimmäinen varsinainen harjoitusottelu, sillä takana oli vain kahden viikon takainen Suomen Cupin visiitti Tampereelle. Samalla ottelu oli myös ensimmäinen, jota tuore päävalmentaja Ari Koski pääsi seuraamaan penkin päästä. Korona sekä talviset olosuhteet ovat sotkeneet monella eri tapaa preseasonin harjoittelua, mutta nyt takana on vihdoin parin viikon pituinen ehjä harjoitusjakso.

– Ehjän treenijakson jälkeen peli oli nyt aivan eri näköistä kuin cupissa pari viikkoa sitten. Vahva suoritus joukkueelta. Oli tärkeää, että pidettiin nollat omissa eikä päästetty vastustajaa edes laukomaan kuin pari kertaa ja toisessa päässä taas luotiin koko ajan maalipaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä maaleja olisi voinut tulla pari kolme lisääkin. Pelissä alkoi näkyä niitä asioita mitä ollaan treenattu, joten nyt voidaan lähteä tämän ”välitsekkauksen” jälkeen ottamaan harjoituksissa seuraavaa askelta. Oli myös tärkeää, että kaikki vaihtopelaajat saivat hyvin minuutteja, että pääsin taas näkemään jokaisen tekemistä pelissä ja tutustumaan sitä kautta jokaiseen lisää, Koski puntaroi.

JJK:n on määrä kohdata tulevana sunnuntaiaamuna seuraavassa harjoitusottelussaan paikallisvastustaja FCV. Vehkahalli on kuitenkin tätä kirjoittaessa alhaalla suuren lumikuorman vuoksi, joten pelin pelaamisen tarkempi aika (tai paikka) selvinnee lähipäivinä. Ottelu pelataan joka tapauksessa kaupungin koronaohjeistuksen mukaisesti ilman yleisöä.

JJK - MiPK 3-0 (2-0)

Maalit:

1-0 7' Robin Saastamoinen (Juho Luoma)

2-0 43' Robin Saastamoinen (RP)

3-0 83' Maxime Nzeza (Tuomas Koppelomäki)

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Eduard Ciriaco (64'), Antti Åke, Tatu Hoffren (54'), Jonne Porkka, Juho Luoma (64'), Lauri Paananen (54'), Mikko Manninen (35'), Eeli Liukkonen (54'), Joel Pasanen (64'), Robin Saastamoinen (C)

Vaihdossa: Tatu Österlund, Roope Ervasti (64'), Fabian Hanslian (54'), Ville Kirvesoja (35'), Tuomas Koppelomäki (54'), Teemu Korhonen (64'), Maxime Nzeza (64'), Altin Pllana (54')