JJK ja FCV 1-1-tasapeliin harjoitusottelussa

27.02.2021

Lauantai-iltapäivänä Vehkalammen kevätauringossa pelattu harjoitusottelu JJK:n ja FCV:n välillä päättyi 1-1-tasatulokseen.

JJK ja FCV jatkoivat siitä mihin viime kaudella jäivät, sillä myös lauantaina pelattu joukkueiden välinen harjoituspeli oli tasaista vääntöä. Vehkahallin ollessa edelleen alhaalla suuren lumikuorman vuoksi kamppailu käytiin hallin viereisellä Vehka1-tekonurmella kirkkaassa auringonpaisteessa. Vaikka sää suosi ulkona pelaamista pienikokoinen kenttä aiheutti kuitenkin pelin kannalta omat haasteensa ja teki siitä ajoittain melko sekavaakin molempien joukkueiden osalta.

JJK aloittaa maalinteon ottelun 8. minuutilla, kun Lauri Paananen kaadetaan kumoon rangaistuspotkun arvoisesti. Ville Kirvesoja astelee pallon taakse ja tykittää pallon Ville Viljalan selän taakse vieden Kettupaidat 1-0-johtoon. Ensimmäisen jakson loppua kohti FCV saa enemmän otetta pelistä ja hätyyttelee pariin otteeseen JJK:n maalia. Lopulta se tuottaa tulosta, kun Niko Kiiveri pommittaa pallon vastustamattomasti maaliin muutama minuutti ennen taukoa. Lukemat 1-1.

Toisella jaksolla vaihtoruletti alkaa jälleen pyöriä ja myös maalipaikkoja luodaan molemmissa päissä. Vaihtomies Eeli Liukkoselle aukeaa tilaisuus nostaa pallo maalin perukoille, mutta FCV-puolustus ehtii pallon eteen ratkaisevalla hetkellä. Seuraavaksi kokeilee Tuomas Koppelomäki, mutta laukaus painuu juuri ja juuri riman yltä maalin taakse kinoksiin.

70 minuutin paikkeilla nähdään polemiikkia herättänyt hässäkkä JJK:n rangaistusalueella, kun Matias Sarlin kirmaa pallon kanssa kohti maalia. Aati Riihimäki liukuu pallon väljemmille vesille, mutta Sarlin menee tilanteessa myös nurin. FCV-pelaajat vaativat tilanteesta pilkkua, mutta erotuomari Jani Laaksonen antaa ottelun jatkua.

Reilut kymmenisen minuuttia ennen loppua JJK on päästä iskemään johto-osuman. Joel Pasanen syöttää Koppelomäen läpi, maalivahti torjuu eteensä ja Pasanen on päästä jatkamaan pallon vielä maaliin. Toisen jakson ajan FCV:n maalia vartioinut kettukasvatti Severi Ikäheimo hoitaa kuitenkin lopulta tilanteen ja saa pallon haltuunsa.

Vierasjoukkueen vaarallisimmat tilanteet syntyvät toisella jaksolla lähinnä erikoistilanteista ja etenkin FCV-konkarin Kimmo Huismanin suoraan maalia kohti uhkaavasti kiertävistä kulmapotkuista, jotka JJK-puolustus kuitenkin selvittää.

Muutama minuutti ennen päätösvihellystä alkaa tapahtuma FCV:n kenttäpuoliskolla. JJK:lle tuomitaan vapaapotku Tuomas Koiviston rikkomisesta ja vaihdosta aiemmin sisään tullut nuori FCV-puolustaja Niilo Pirttinen saa tilanteessa varoituksen. Kirvesojan antama vapaapotku leijailee muuriin osuttuaan päätyrajasta yli. Sitä seuranneen kulmapotkun jälkitilanteessa vaihdosta juuri hetkeä aiemmin kentälle juossut Arttu Leivonen kaadetaan rangaistusalueella ja pallo viedään jälleen kerran pilkulle.

Edellisessä tilanteessa keltakorttia katsellut Pirttinen protestoi kovaan ääneen tilannetta ja Laaksonen palkitsee turhautuneen nuorukaisen toisella keltaisella. Valkopaitainen FCV pelaa näin ollen viimeiset minuutit miehen vajaalla. Rankkareita urallaan aiemminkin torjunut Ikäheimo on kuitenkin tälläkin kertaa hereillä ja torjuu kuin torjuukin Kirvesojan rankkarivedon. Lauantai-iltapäivän kamppailu päättyy lopulta tasalukemiin, tismalleen kuten vuotta aiemmin pelattu harjoitusottelu joukkueiden välillä.

Leivonen ja Koivisto saivat pelin jälkeen palautteen talenttivalmentaja Korhoselta ja valmennuspäällikkö Manniselta

Ensimmäistä kertaa JJK:n edustusjoukkueen avauskokoonpanoon yltänyt Koivisto luuti topparin tontilla täyden ysikymppisen ja esiintyikin varsin miehekkäin ottein. Vuonna 2004 syntyneelle Koivistolle ottelu oli tasapelistä huolimatta erityinen.

– Kokonaisuutena meidän peli oli tänään hiukan kaksijakoinen. Saatiin pelin sisällä muutamia hyviä pallonhallintajaksoja, joiden mukana yleensä pystyttiin luomaan myös jonkin verran maalipaikkoja. Pelissä oli kuitenkin myös paljon jaksoja, jolloin meidän peli kokonaisuudessaan oli hiukan sekaisin ja tällöin taas FCV sai otetta pelistä. Itselleni oli kuitenkin huikea kokemus päästä pelaamaan nyt ensimmäinen 90-minuuttinen edustusjoukkueessa ja vielä derbyssä. Vaikka pisteitä ei tänään ollutkaan jaossa niin pelissä oli kuitenkin kova tunnelataus. Kaiken kaikkiaan huikea kokemus itselle ja toivottavasti näitä tulee tässä kauden mittaan vielä rutkasti lisää! Koivisto toivoo.

Koiviston ohella myös muut nuoret pelurit saivat tänään harjoitusottelulle tyypilliseen tapaan antaa näyttöjä Ari Kosken valvovan silmän alla. Viime ottelussa debyyttinsä edustusjoukkueessa tehnyt, 17-vuotias puolustaja Teemu Korhonen sekä viime kauden viimeisessä Kakkosen ottelussakin esiintynyt, 2004 syntynyt keskikenttämies Roope Salo tulivat kumpainenkin toisella jaksolla vaihdosta kentälle. Debyyttinsä edustusjoukkueessa teki puolestaan juuri sopimuksen tehnyt, 15-vuotias hyökkääjä Arttu Leivonen.

– Isoin juttu tänään taisi olla se, että nuoret pojat saivat hyvää kokemusta ja myös osoittivat pärjäävänsä mukavasti. Surkea tilannehan tämä nyt tietysti on, kun joudumme tuommoisella pienellä kentällä pelaamaan. Ei siinä oikein pelillisiä asioita saatu käytyä juurikaan läpi, melkoista vääntämistä oli. Hyvänä treeninä meni kuitenkin, Koski harmittelee pienen kentän mukanaan tuomia haasteita.

JJK - FCV 1-1 (1-1)

1-0 8' Ville Kirvesoja (RP)

1-1 38' Niko Kiiveri

JJK:n avauskokoonpano: Aati Riihimäki, Tuomas Koivisto, Antti Åke, Fabian Hanslian(67'), Jonne Porkka, Lauri Paananen(67'), Ville Kirvesoja, Juho Luoma, Tuomas Koppelomäki (81'), Joel Pasanen (81'), Maxime Nzeza (55')

Vaihdossa: Aleksi Partanen, Roope Salo (81'), Altin Pllana (67'), Teemu Korhonen (67'), Eeli Liukkonen (55'), Arttu Leivonen (81')