Jaakko Björnille U18-maajoukkuekutsu

18.02.2021

JJK:n Jaakko Björn on kutsuttu mukaan helmikuun lopussa Eerikkilässä järjestettävälle U18-poikien maajoukkueleirille.

U18-pojat (2003 ja myöhemmin syntyneet) leireilevät Eerikkilässä 25.–27. helmikuuta. Joukkue pelaa leirillä sisäisen harjoitusottelun lauantaina 27.2. klo 11:30 alkaen.

Viime kesänä 17-vuotta täyttäneelle Jaakko Björnille kutsu ei ole suinkaan ensimmäinen. Näppärä keskikenttämies sai mukavasti vastuuta edustusjoukkueessa jo Kakkosen debyyttikaudellaan ja pelasi isossa roolissa myös B-nuorissa ja JJK/2 -joukkueessa. Kakkosen maalitilikin aukesi Harjulla pelatussa viimeisessä kotiottelussa Kemi City FC:tä vastaan.

Päävalmentaja Peter Lundberg kertoo Palloliiton tiedotteessa, ettei pelaajien valitseminen ollut helppoa.

– Olen tyytyväinen joukkueeseen, jonka saamme jalkeille, ja odotan innolla pelaajien näkemistä. Muutamaa en ole tavannut aiemmin ollenkaan, kun tämä on vasta toinen leirini 2003 syntyneiden kanssa, Lundberg kertoo.

– Tämä on kiinnostava ikäluokka – etenkin hyökkäyspään pelaajien osalta. Pelaajalla on sellaisia ominaisuuksia, jotka tarjoavat meille paljon vaihtoehtoja.

U18-pojat pelaa leirin päätöspäivänä sisäisen harjoitusottelun. Lundberg odottaa pelaajien näkemistä tositoimissa myös omin silmin.

– Odotan, että pelaajat tekevät ottelussa niitä asioita, joita käymme läpi leirin aikana. Toivon jokaisen pelaajan haluavan näyttää, että hän kuuluu maajoukkueeseen, Lundberg sanoo.

– Muutama pelaaja pääsi pelaamaan Suomen cupia jo avauskierroksella. Toivottavasti he saavat jatkossakin vastuuta seuroissaan, ja toivon, että muutama muukin saa mahdollisuuksia. Cupin ottelut ovat nuorille pelaajille tärkeitä juttuja.

Lue lisää maajoukkuetoiminnasta: palloliitto.fi/maajoukkueet