Gentrit Kovaqi tekee paluun Kettupaitaan – perjantaina vastassa Gnistan

20.04.2023

JJK:n puolustusosasto saa vahvistusta, kun JJK-kasvatti Gentrit Kovaqi palaa Kettupaitaan kesäkuulle asti ulottuvalla sopimuksella. HJK:sta siirtyvä Kovaqi on käytettävissä jo perjantaina, kun JJK matkustaa sarjan ennakkosuosikki Gnistanin vieraaksi Helsinkiin.

24-vuotias Gentrit Kovaqi tekee paluun Kettupaitaan neljän kauden jälkeen. Kaudella 2018 Ykkösessä pelanneeseen JJK:n edustusjoukkueeseen noussut Kovaqi on pelannut kuluneen neljän kauden aikana kymmeniä otteluita Ykköstä EIF:n ja Gnistanin riveissä sekä Kakkosta SalPa:ssa ja HJK Klubi 04:ssa. JJK on kärsinyt kevään aikana puolustuspään terveyshuolista ja toppari saapuukin paikkaamaan kapeaksi käynyttä alakertaa.

– Ollaan kärsitty vähän terveyshuolista puolustuspäässä ja meillä oli onneksi mahdollisuus reagoida tilanteeseen vielä ennen siirtoikkunan umpeutumista. Mahtavaa, että ”Gene” oli halukas tulemaan mukaamme, päävalmentaja Toni Lehtinen kiittelee.

FC Blackbirdin ja Komeettojen riveissä jalkapallon aloittanut Kovaqi siirtyi JJK:hon 15-vuotiaana ja pelasi isossa roolissa Kakkosta jo B-juniorina JJK:n kakkosjoukkueessa Villiketuissa. Kovaqi onkin tottunut pelaamaan joukkueessaan johtavassa roolissa juniori-ikäisestä asti. Kovana harjoittelijana tunnettu puolustaja avaa peliä hyvin ja omaa laajan syöttövalikoiman.

Kovaqi pääsee heti perjantaina kohtaamaan parin vuoden takaisen seuransa Gnistanin ja kirmaa toukokuussa myös Harjun sametille ensimmäistä kertaa sitten kauden 2018.

– Hyvällä mielellä vedän Kettupaidan päälle muutaman vuoden tauon jälkeen ja on tietysti kiva päästä taas Harjulle pelaamaan! Kovaqi kertoo.

Kuva: Nollapelin Kokkolassa torjunut Ville Viljala pääsee kohtaamaan Gnistanin riveissä pelaavat ystävänsä

Perjantaina vastassa sarjan ennakkosuosikki Gnistan

JJK pääsi käynnistämään Ykkösen kautensa vierailemalla viime viikonloppuna Kokkolassa KPV:n kotikentällä. Maalittomaan tasapeliin päättynyt kamppailu oli numeroista huolimatta viihdyttävä ja molemmilla oli omat paikkansa laittaa pallo maaliin. KPV hallitsi ensimmäistä puolikasta ja vierasjoukkue JJK piti puolestaan kuskin paikkaa toisen nelivitosen. Ottelun paras paikka nähtiin vajaa kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun ensin Robin Saastamoinen laukoi tolppaan ja perään Arjan Goljahanpoor tälläsi kakkospallon vain aavistuksen yli maalin. Nollapeli tarkoitti samalla myös pistetilin aukeamista, joten seuraavaksi metsästetäänkin sitten täysiä pisteitä. Voit lukea lisää sarja-avauksesta täällä.

Sarjakausi jatkuu JJK:n osalta toisella vieraspelireissulla, kun se matkustaa perjantaina Helsingin Oulunkylään sarjakärki Gnistanin vieraaksi. Ensi vuonna 100 vuotta täyttävällä seuralla on pitkä historia, vaikka se jahtaakin vasta ensimmäistä pääsarjapaikkaansa. Kaudesta 2020 Ykkösessä pelannut IF Gnistan on monien ennakkoarvioiden mukaan sarjan suurimpia suosikkeja ja se on pelannut vahvan pre-seasonin yltäen aina Ykköscupin finaaliin saakka, missä se taipui lopulta JäPS:lle vasta rankkarikisan jälkeen.

Sarjanousija JJK:lla on edessään varmasti yksi kauden isoimpia haasteita, johon Kettupaidat ovat kuitenkin Lehtisen mukaan valmiita.

– Kyllä me lähdetään tietysti voittoa hakemaan. Edessä on kuitenkin meille tosi iso haaste, kun pelataan heti alkukierroksilla sarjan isoimpia ennakkosuosikkeja vastaan vieraskentällä. Sarja-avauksesta jäi meille ihan hyvä fiilis. Kausi saatiin vihdoinkin käyntiin ja ennakkoon haastavasta vieraspelistä viime vuoden sarjavitosta vastaan jäi käteen myös hyvä tulos. Varsinkin meidän toisen puoliajan esitys oli sellainen, minkä päälle meidän on hyvä lähteä rakentamaan ja se antoi meille myös lisää itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen, Lehtinen arvioi.

Etsiessä Gnistanin ja JJK:n välisiä kohtaamisia sarjaotteluiden merkeissä saa palata aina kauteen 2006, jolloin joukkueet pelasivat samassa Kakkosen A-lohkossa. Tuolloin Gnistan sijoittui neljänneksi ja JJK voitti lohkon nousten kauden päätteeksi Ykköseen.

”Kipinän” riveissä pelaa tällä kaudella useampikin JJK-kasvatti: hyökkäysosastolta löytyy kolmannen kautensa keltanutuissa aloittanut laitahyökkääjä Topi Järvinen sekä HIFK:stä Gnistaniin tälle kaudelle siirtynyt Eero Markkanen. Järvinen iski yhden avauskierroksen komeimmista osumista, kun HIFK kaatui Helsingin derbyssä viime perjantaina lukemin 0-2. Gnistanin hyökkäyspäätä vahvistamaan hankittu Markkanen on niin ikään hyvässä maalivireessä ja onkin ehtinyt osua pre-seasonin aikana jo neljästi. Kotijoukkueen tolppien välistä löytyy puolestaan kymmenen vuotta sitten JJK:sta maailmalle lähtenyt Jiri Koski.

Gnistan – JJK || 21.4.23 klo 18:30 || Mustapekka Areena, Helsinki

Ykkösen kaikki tämän kauden ottelut ovat katsottavissa Ruutu+ palvelussa