Pistetili auki sarjan avauskierroksella tasapelin myötä

17.04.2023

JJK avasi pistetilinsä heti Ykkösen avauskierroksella pelaamalla maalittoman tasapelin KPV:n vieraana.

Molemmilla joukkueilla oli tasaisessa, mutta viihdyttävässä väännössä omat paikkansa siirtyä johtoon, mutta maaliin asti ei palloa yrityksistä huolimatta saatu. Lähimpänä Kettupaidoista kävi lopulta Robin Saastamoinen, joka kolisutteli tolppaa vielä ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella. Kettuvahti Ville Viljala pelasi hyvän pelin ja piti maalinsa koskemattomana.

JJK:n peli käynnistyi hieman hermostunein ja sekavin ottein ja kotijoukkue hallitsikin kenttätapahtumia ensimmäisen puolituntisen ajan, lukuun ottamatta paria vieraiden luomaa paikan puolikasta. JJK:lla oli alkuun vaikeuksia toteuttaa omaa pelinavaamistaan KPV:n prässätessä aggressiivisesti, mutta jakson loppua kohti välejä alkoi löytyä yhä paremmin ja myös oma prässi oli laadukasta. Toisella jaksolla Kettupaidat saivatkin sitten paremman otteen pelistä, kun taas kokkolalaisilla oli vaikeuksia oman pelinsä kanssa JJK:n pitäessä keskustansa tiiviinä.

Ensimmäinen vaaranpaikka Viljalan maalilla nähdään jo viiden minuutin pelin jälkeen, kun brasilialainen Vitor puskee kulmapotkun jälkitilanteesta pallon tolppaan.

11. minuutilla saa puolestaan JJK oman paikkansa siirtyä johtoon, kun Mikko Manninen tarjoilee Saastamoiselle pystyyn sivurajaa pitkin ja mies etenee tuttuun tapaansa oikealta boksiin ja keskittää päätyviivalta matalana maalin edustalle. Maalille noussut Oskar Pihlaja ei kuitenkaan puolustajan häiritessä aivan yllä palloon.

Reilun puolen tunnin kohdalla Viljala esittää ottelun komeimman torjunnan, kun Santeri Mäkinen pujottelee itsensä huippuvaaralliseen vetopaikkaan aivan maalin edustalle. Viljala venyttää kuitenkin hanskansa laukauksen eteen ja pelastaa JJK:n takaiskulta.

Jakson loppua kohti JJK rakentelee myös pari kolme vaarallista paikkaa pääasiassa oikealta laidalta Saastamoisen ja Mannisen kautta, mutta jatkajia ei maalin edestä löydy. Juuri ennen taukovihellystä pääsee vielä Pihlajakin kokeilemaan kauempaa, mutta KPV-vahti Ville Seppä liimaa laukauksen.

Toiselle jaksolle marssii vielä pykälää valmiimpi, rohkeampi ja suoraviivaisempi JJK ja oma pelikin alkaa rullata yhä paremmin. Oikean laidan lisäksi tilanteita alkaa rakentua enemmän myös keskeltä Aatu Mannisen ja Roope Salon kautta.

Jakson puolen välin tienoilla JJK:n paine KPV-päähän käy yhä kovemmaksi ja kotijoukkueella on suuria vaikeuksia purkaa kettujen myllytystä. Vihreäpaidat venyvät kuitenkin sen verran urheasti taistellen laukaussateen tielle, ettei painostus tuota haluttua tulosta.

Vajaa kymppi ennen loppua nähdään ottelun paras maalipaikka. KPV-puolustajan purku päätyy boksissa kyttäävälle Saastamoiselle, jonka vasurin kääntölaukaus sujahtaa puolustajien välistä kohti takanurkkaa, mutta kimpoaa lopulta tolpasta takaisin kentälle. Taka-alueella paikalla on ensimmäisenä Arjan Goljahanpoor, joka tällää ykkösellä pallon takaisin kohti maalia, mutta peliväline karkaa aavistuksen liian korkealle ja viuhuu yli maalin.

KPV saa aivan ottelun lopussa vielä vapaapotkun vaaralliselta paikalta, mutta siitäkään ei lopulta synny tulosta ja niin pisteet tasataan Kokkolassa lukemin 0-0.

Lauantain kamppailu oli JJK:lle ensimmäinen toiseksi ylimmällä sarjatasolla neljän vuoden tauon jälkeen. Saastamoisen ja Salon lisäksi Ville Kirvesoja, Luka Savela, Jonne Porkka sekä vaihdosta sisään tulleet Shirman Osso ja Lari Liukkonen pääsivät näin tekemään debyyttinsä Ykkösessä.

Ottelun kokoonpanot ja tilastomerkinnät näet Palloliiton tulospalvelusta löytyvästä pöytäkirjasta täältä.

Pelin jälkeinen lehdistötilaisuus ja kooste löytyvät puolestaan kotijoukkueen YouTubesta.

Pelit jatkuvat ensi perjantaina 21.4. sarjan kärkipaikoille veikatun Gnistanin vieraana. Seuraavalla viikolla pelataankin sitten kahdesti, kun ensin keskiviikkona matkustetaan Suomen Cupin merkeissä IPS:n vieraaksi Imatralle ja lauantaina vietetään puolestaan kotiavausta Viitaniemessä.