Felix Gustavsson KPV:sta Kettupaitaan – Kohonen jatkaa

16.12.2016

felix-gustavsson-joulu-2017Ensimmäisenä uutena nimenä ensi kauden Veikkausliiga-joukkueeseen liittyy puolustaja Felix Gustavsson. Matti Kohonen puolestaan on tehnyt vuoden jatkosopimuksen kasvattiseuransa kanssa.

Gustavsson on vuonna 1994 syntynyt toppari, joka edusti viime kaudella KPV:ta ja kuului sitä ennen useamman kauden PS Kemin luottomiehistöön – pelaten muun muassa yhtä vaille kaikki ottelut nousuun päättyneellä kaudella 2015.

Sopimus JJK:hon kattaa kauden 2017 ja siinä on optio myös kaudesta 2018. Haaparantalainen Gustavsson liittyy kettulauman mukaan vuodenvaihteen jälkeen.

Kohonen on niinikään vuonna 1994 syntynyt puolustaja, jolle tuttuja ovat kaikki puolustuslinjan roolit. Päävalmentaja Juha Pasojalle ”Midi” on tuttu jo juniorivuosilta – Paso oli mukana valmennuksessa, kun A-nuoret voittivat Suomen mestaruuden kaudella 2012. Kohonen oli tuolloin yksi joukkueen runkomiehiä ja nousee nyt kasvattajaseuransa mukana Veikkausliigaan.

– Midi sai alkukaudesta vastuuta Ykkösessä ja esiintyikin hyvin, joten sen pohjalta oli hyvä alkaa suunnittelemaan seuraavaa kautta. Kun pelaajia sitten palasi sairastuvalta, jäi vastuu vähäisemmäksi, mutta hän teki läpi kauden tunnollisesti töitä ja motivaatiota kehittyä edelleen riittää, Pasoja sanoo.

– Nyt Midilläkin on mahdollisuus päästä näyttämään kyntensä myös Veikkausliigassa.

2016-04-29_jjk-eif_0114

Gustavssonkin on ollut Pasojan tutkassa jo tovin – vastustajien paidassa pelatessaan. Toppari kävi joulukussa treenaamassa Kettupaitojen mukana ja palaa tammikuussa Jyväskylään sopimuspelaajana.

– Felixhän on kotoisin samoilta kulmilta, Ruotsin puolelta tosin, Kemistä itse maailmalle ponnistanut Paso naureskelee.

– Felix jäi mieleen kun pelattiin Ykkösessä yhtä aikaa PS Kemin kanssa – silloin melko raakileena vielä. Viime kaudella KPV:n riveissä huomasi, että kehittymistä on selvästi tapahtunut. Me etsimme puolustuspäähän lisää pääpelivoimaa ja ulottuvuutta ja sitä Felix meidän peliin nyt tuo – ja muutenkin olen kuullut puhuttavan hänestä vain pelkästään positiivista. Nuorena topparina Felix varmasti myös jatkaa vielä kehittymistä ja uskon voivani auttaa häntä siinä, Pasoja toteaa.

jjk-pskemi-2015-07-11_0196

Kaudella 2015 Gustavsson pääsi Harjulla tuulettamaan tekemäänsä maalia PS Kemin paidassa – tulevalla kaudella toivotaan lisää maalijuhlia, tällä kertaa Kettupaidassa!

Gustavsson nousi PS Kemin riveissä ensin Kakkosesta Ykköseen ja edelleen Ykkösestä Veikkausliigaan. Viime keväänä tie vei kuitenkin peliajan perässä Ykkösessä pelaavaan KPV:hen. Kettupaidat ovatkin puolustajalle tuttuja – vastapuolelta nähtynä.

– JJK nousi aivan ansaitusti viime kaudella ja varmasti saadaan kasaan hyvä joukkue myös ensi kaudeksi. JJK on pelannut hyvää jalkapalloa, joten on hienoa päästä mukaan – ja Veikkausliigaan.

– Tämä on nyt minulle hyvä mahdollisuus näyttää, miten olen kehittynyt, Gustavsson toteaa.

paakatsomokausikortti-banneri-versio-x