Ensimmäinen treeniviikko takana kettuleirissä

25.05.2020

Kettupaidat palasivat vihdoin treenikentille reilu viikko sitten, kun Jyväskylän kaupungin harjoituskentät avattiin jälleen joukkueiden käyttöön

JJK on päässyt monen muun seuran tapaan käynnistelemään jälleen yhteistä harjoitustoimintaansa. Nyt, kun takana on ensimmäinen kokonainen treeniviikko tunnelma kettuleirissä on varsin positiivinen ja odottava. Miesten Kakkosen otteluohjelmaa valmistellaan parhaillaan ja kauden on määrä alkaa lauantaina 13.6. eli noin kolmen viikon kuluttua. Haastavista lähtökohdista huolimatta valmistautuminen ilman yhteisiä joukkueharjoituksia on sujunut hyvin ja joukkue on kovassa kunnossa.

JJK:n valmentajan Sakari Holopaisen mukaan joukkue harjoittelee tällä hetkellä Palloliiton ohjeiden mukaisesti kolmessa eri pienryhmässä, joista yksi harjoittelee aamulla ja kaksi muuta iltaisin.

– Haasteita harjoittelun suunnittelemiseen on tuottanut tietenkin lajille hieman epätyypillinen kontaktien välttäminen ja turvavälien säilyttämisen huomiointi, jonka olemme ratkaisseet lähinnä käyttämällä erilaisia ja normaalista poikkeavia oppimistyylejä. Pelkästään jo kentille pääsy pitkän tauon jälkeen on ollut meille niin tervetullut asia, että olemme keskittyneet enemmänkin ratkomaan näitä haasteita kuin valittamaan ongelmista. Tällainen vaihtelu voi toisaalta olla tässä tapauksessa pelaajankin näkökulmasta ihan virkistävää, Holopainen arvioi.

Treenikentille palannut kettulauma on tehtyjen testien perusteella pitänyt itsensä kovassa kunnossa ja tulokset ovat jopa parantuneet siitä, kun viimeksi on harjoiteltu joukkueena.

– Pelaajat ovat kyllä odotetusti olleet innoissaan, kun ollaan nähty taas joukkuekavereita ja päästy pallotreenien kanssa vauhtiin. Täytyy antaa isot propsit jätkille siitä, että fyysinen kunto on testien perusteella parempi kuin helmikuussa eikä pallotatsiakaan ole pahemmin tarvinnut odotella takaisin. Vaikka pelillisempiäkin treenejä odotellaan varmasti vielä, kaikki ovat ymmärtäneet vallitsevan tilanteen hyvin ja osanneet asennoitua kontaktittomaan pienryhmätreenaamiseen mainiosti. Kesäkuun puolella pitäisikin sitten päästä jo palailemaan treenamisen suhteen normiarkeen, joten ei tässä ole nyt mitään hätää mihinkään suuntaan, Holopainen tuumailee luottavaisena.

Treenikentille kirmannut kovakuntoinen kettulauma on ollut intoa täynnä päästyään pallotreeneihin