Eetu Venäläiselle jatkosopimus

19.12.2023

Jouluviikon iloiset uutiset saavat jatkoa: Eetu Venäläinen vahvistaa JJK:n hyökkäyspäätä myös kaudella 2024

Viime kaudeksi viininpunaisiin Rovaniemeltä siirtyneen Eetu Venäläisen sopimukseen sisältynyt optio on käytetty ja hyökkääjä pukee kettunutun päälleen myös tulevalla kaudella. Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Venäläinen siirtyi JIPPO:sta Rovaniemelle 16-vuotiaana ja pelasi itsensä vakuuttavin ottein RoPS:n vakioavaukseen. Hyökkääjä viimeisteli Kakkosen C-lohkon runkosarjassa kaiken kaikkiaan 13 osumaa pelaamassaan 22 ottelussa yltäen maalipörssin kolmen kärkeen.

Talvikaudella JJK:n mukana harjoitellut Venäläinen teki ensiesiintymisensä Kettupaidassa tammikuussa tultuaan vaihdosta kentälle Ykköscupin ottelussa KPV:n vieraana ja esitti heti kentälle päästyään varsin lupaavia otteita. Ykkösen debyyttimaalit syntyivät puolestaan ikimuistoisella tavalla, kun ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon nostettu nuorukainen iski Harjun yleisön riemuksi kaksi osumaa kärkijoukkue Gnistanin verkkoon.

Kuva: Venäläinen viimeisteli kaksi osumaa Gnistanin verkkoon

Ensimmäistä kertaa Ykkösen tasolla pelanneella, vasta 18-vuotiaalla Venäläisellä oli muun kettulauman tapaan hieman totuttelemista uuteen sarjatasoon, mutta pelattuihin minuutteihin nähden hyökkääjä oli joukkueensa toiseksi tehokkain maalintekijä ja ylsi joukkueen sisäisessä maalipörssissä kolmannelle sijalle Oskar Pihlajan ja Robin Saastamoisen jälkeen.

– Ensimmäisestä kaudesta niin Kettupaidassa kuin Ykkösessäkin jäi valtava halu kehittyä lisää pelaajana ja joukkueena! Kausi oli meiltä mitä se oli, mutta siihen mahtui myös paljon hyviä asioita, Venäläinen muistelee.

Vikkeläkinttuinen ja hyvällä itseluottamuksella pelaava Venäläinen on etenkin rangaistusalueelle päästessään rohkea, vaarallinen ja vaikea pideltävä pelaaja vastustajille. Hyvän maalitekijän tapaan Venäläinen liikkuu liukkaasti boksissa ja on usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Ensi kautta odotan jo mielenkiinnolla ja innolla. Paljon hyviä, kovia pelejä ja varmasti mielenkiintoisia kohtaamisia! Uskon, että meillä on kova ja taisteleva joukkue ensi kaudella. Hyvää joulun ja uuden vuoden odotusta kaikille JJK-kannattajille, Harjulla tavataan! Venäläinen toivottaa.

Hyödyllisiä linkkejä tiedonjanoisille:

Venäläisen myötä JJK:lla on nyt kasassa 16 pelaajasopimusta, jotka on listattuna täällä.

Mikäli uutinen on mennyt ohitse, myös päävalmentaja nimettiin tällä viikolla ja skotlantilainen Brian Page ottaa joukkueen vastuulleen tammikuusta alkaen. Voit lukea lisää päävalmentajan valinnasta täällä.

Joukkue sekä kettutoimisto vetäytyvät pienelle joulutauolle ja palailevat tammikuussa sorvin äärelle. Sovitut harjoitusottelut löytyvät otteluohjelma-sivulta, jonne pääset klikkaamalla tästä.

Kausikortit ovat saapuneet toimistolle ja niitä pääsee ensimmäisen kerran noutamaan kätevästi keskiviikkona 20.12. järjestettävän perinteisen glögitarjoilun yhteydessä klo 14-18 välisenä aikana. Mikäli kortti on vielä tilaamatta, lue lisää kausikortista ja eri maksutavoista täällä.