JJK kaatoi OTP:n Harjulla 3-0-lukemin

19.09.2022
📸 Jalkapalloviikko / Olli Rosti

JJK jatkoi vakuuttavia otteitaan voittamalla OTP:n 3-0-lukemin sunnuntai-iltana Harjulla käydyssä kamppailussa. Tehomiehenä toimi kaksi maaleista viimeistellyt Robin Saastamoinen, Manu Manninen taas osui kertaalleen. Voiton lisäksi kotiyleisöä ilahdutti myös Tuomas Koppelomäen paluu pelikentille.

Sarjaa selkeällä erolla johtava JJK oli ottelussa ennakkosuosikki sarjapaikastaan kamppailevaa OTP:ta vastaan ja ottikin pelin haltuunsa alusta alkaen.

7.minuutilla JJK sai kulmapotkun, jonka jäljiltä lopulta Juho Luoma pääsi laukomaan, mutta kettukipparin laukaus kohosi tällä kertaa taivaan tuuliin.

10.minuutilla JJK tuli vasenta laitaa pitkin, kun Jonne Porkka sai pitkän, tarkan ristipallon Ville Kirvesojalta, paahtoi laitaa ylös ja keskitti maalille. Tilanne päättyi Aleksis Lehtosen napakkaan laukaukseen, jonka OTP-vahti Mikhail Ponomarenko kuitenkin hyvin torjui riman alta kulmapotkuksi.

JJK:n paine jatkui ja 12.minuutilla Lehtonen oli puolestaan päästä puskemaan maalin edustalta mutta ei ylettänyt Manu Mannisen keskitykseen. Viitisen minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli jälleen asialla, kun tällä kertaa Manu syötti Lehtoselle vetopaikan, mutta veto päätyi kuitenkin Ponomarenkon syliin. 22.minuutilla Lehtonen sai kertaalleen jo Ponomarenkon ohitettua – mutta oli paitsiossa.

Ponomarenko sai tehdä maalilla täyden iltapuhteen ja pystyikin pitkään pitämään numerot nollilla JJK:n painostuksesta huolimatta. Lopulta maalia päästiin juhlimaan 35.minuutilla: Porkka vasemmalla alusti tutulla, hyvällä nousullaan ja tarjoili loistopaikan maalin edustalle Robin Saastamoiselle. Saastamoinen kiitti tarjoilusta ja tälläsi pallon maaliin!

44.minuutilla Luka Savela riisti pallon komealla liu’ulla oikealla laidalla ja keskitti takatolpalle kohti Daniel Säilyä. Säily ei palloon yltänyt, mutta piti sen hallussaan ja hassutteli komeasti vipuun useamman oululaispelaajan – lopputuloksena kulmapotku. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi, kun isännät hallitsivat peliä. Jo 47.minuutilla 2-0-maali kävi vain senttien päässä, kun Lehtonen laukoi tolppaan.

54.minuutilla tarjoutui jälleen loistopaikka toiseen maaliin, kun Manu kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Pilkulle asettui Lehtonen, mutta Ponomarenko veti tällä kertaa pidemmän korren ja torjui Lehtosen laukauksen pitäen näin joukkueensa vielä pelissä mukana.

58.minuutilla toinen maali lopulta nähtiin Mannisten yhteistyönä: Aatu sai pallon boksissa Saastamoiselta ja rikottunakin sai syötettyä pallon Manulle, joka laukoi ketut 2-0-johtoon!

OTP:n hyökkäykset olivat vähissä pitkin iltaa, eikä Ville Viljala juuri joutunut peliin puuttumaan. Tunnin kohdilla OTP sai kuitenkin ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa, kun pallo päätyi Viljalan hanskojen kautta yli päätyrajan Balogun Adebowalen puskun jäljiltä. Luoma puski pallon kulmurista kuitenkin varmasti vaarattomille vesille.

JJK teki ensimmäiset vaihtonsa 65.minuutilla, kun uutta virtaa saapui kentälle tuplaten Matias Sydänmaan ja Roope Salon kirmattua kentälle Aatu Mannisen ja Daniel Säilyn tilalle. Vaihtomiehet olivatkin juonia maalin heti ensitöikseen, kun Sydänmaa alusti komealla yksilösuorituksellaan Salolle vetopaikan. Ponomarenko torjui kuitenkin Salon laukauksen.

Viimeinen niitti ottelulle nähtiin 70.minuutilla ja maali oli jälleen kerran komeaa katseltavaa. Luoma laittoi oman pään rajaheiton jäljiltä pitkän pystypallon keskeltä kohti kärkeä ja Salo jatkoi sen yhdellä kosketuksella ylös painelevalle Saastamoiselle. Saastamoinen laukoi pallon rauhallisesti ja varmasti etukulmasta ohi voimattomaksi jääneen Ponomarenkon ja viimeisteli näin illan toisen maalinsa ja samalla loppulukemiksi 3-0.

Saastamoinen on tehnyt hurjaa jälkeä täyteen pelikuntoon päästyään: kaikkiaan maali oli jo kauden kymmenes ja kärkimies on iskenyt maaleja nyt neljässä viimeisimmässä ottelussa.

Maalien jälkeen 84.minuutilla kotiyleisö pääsi iloitsemaan vielä myös odotettua kentille paluuta, kun Tuomas Koppelomäki pääsi pitkän loukkaantumisen jälkeen pelaamaan ensiminuuttinsa kuluvalla kaudella.

Voiton myötä JJK piti välimatkansa toisena olevaan VIFK:n 12 pisteessä. Seuraavalla kierroksella edessä on todella suurten kuuden pisteen ottelu, kun JJK matkaa ensi lauantaina 24.9. juuri VIFK:n vieraaksi Vaasaan. Myös kannattajabussi on viritteillä Vaasaan ja toteutuu mikäli lähtijöitä on tarpeeksi. Ilmoittautumiset pikaisesti osoitteeseen harjunpojatreissaa(at)gmail.com (keskiviikkoon klo 16 mennessä). Kuljetuksen hinta n. 30€ lähtijämäärästä riippuen.

JJK – OTP 3-0 (1-0)

1-0 35’ Robin Saastamoinen