JJK taistelee sunnuntaina jälleen isoista pisteistä

17.09.2022
Kuva: JJK haki keväällä täydet pisteet OTP:n kotikentältä (📸Elias Mustonen)

Kettulauma saa sunnuntai-illan kamppailussa vieraakseen jälleen yhden oululaisjoukkueen, kun se isännöi OTP:tä Harjulla klo 19 alkaen. Vierasjoukkue taistelee sarjapaikastaan kynsin hampain, joten panokset ottelussa ovat isot.

JJK kohtaa Harjun pimenevässä syysillassa vaikean kauden jälkeen sarjapaikastaan taistelevan OTP:n. Vuonna 1946 perustettu OTP (Oulun Työväen Palloilijat) on menneinä vuosikymmeninä pelannut useita vuosia pääsarjatasollakin, mutta on sen jälkeen seilannut paljon eri sarjatasojen välillä ja sen toiminta pääsi välillä jo hiipumaankin lähes kokonaan. Joukkueen taustalle on perustettu OTP United Oy, joka hallinnoi edustusjoukkueen toimintaa ja tavoitteena on nostaa seura jälleen kohti ylempiä sarjatasoja.

Viime kaudella C-lohkon nousijajoukkue esittikin vahvoja otteita pysyen sarjan kärkipäässä etenkin ensimmäisen puolikkaan ajan, mutta ajautui syksyn myötä voitottomaan kierteeseen ja jäi lopulta viidenneksi. Kuluva kausi on osoittautunut erittäin haastavaksi ja seuran tiedotettua kesällä argentiinalaisvalmentajansa Dario Labaronin lähdöstä on joukkueesta poistunut myös pitkä lista pelaajia.

OTP on kärsinyt pitkin kautta pelaajapulasta, johon on yritetty hakea helpotusta muutamalla uudella hankinnalla sekä farmiseura PS Kemin avulla. Labaronin on korvannut penkin päässä pelaaja-valmentaja Titi Essomba, joka on saanut joukkueeseensa loppukesästä jälleen ryhtiä ja pisteitä on alkanut viime kierroksilta tipahdella tasaiseen tahtiin. Putoamisviivaan on matkaa neljän pisteen verran ja pisteitä jaossa vielä 9, joten ihan turvassa ei Essomban nippu kuitenkaan vielä ole.

Vierasjoukkueen tuorein hankinta on japanilainen keskikenttäpelaaja Takumu Aoyama, joka pelasi ensimmäisen pelinsä OTP-paidassa viime sunnuntaina, kun oululaiset naarasivat tärkeän 1-0-voiton Kajaanin Hakasta. OTP:n hyökkäyspäässä huomio kiinnittyy 190-senttiseen Michael Ibiyomiin. RoPS:n paidassa aikanaan Veikkausliigaakin pelannut ja AC Kajaanin miehistössä kovaa jälkeä tehnyt kookas nigerialaishyökkääjä on vaikea pideltävä. Kotijoukkueen keskikentältä löytyy myös aimo annos kokemusta: lähes 100 ottelua AC Oulussa Ykköstä pelannut Jere Aallikko. Joukkueensa kapteeni Aallikko on kuitenkin kärsinyt kesästä asti olkapäävaivoista ja hänen pelaamisensa Harjulla on epävarmaa.

Kuva: nigerialaishyökkääjä Michael Ibiyomi pitää kettupuolustuksen kiireisenä (📸Elias Mustonen)

JJK:n lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat puolestaan toisesta ääripäästä, sillä Toni Lehtisen valmentama kettulauma on huippuiskussa ja nappasi viime viikonloppuna peräti yhdeksännen peräkkäisen voittonsa vieraillessaan Herculeksen kotikentällä. Ottelun ainoa maali nähtiin toisen jakson alkupuolella, kun Robin Saastamoinen puski Luka Savelan keskityksen verkon perukoille. Maali oli huippuvireeseen päässeelle Saastamoiselle jo kauden kahdeksas, joista peräti 7 osumaa on syntynyt viimeisen kahdeksan kierroksen aikana.

JJK ja OTP kohtasivat toisensa viimeksi sarjan avauskierroksella vappuaattona Oulussa. Vakuuttavan esityksen päätteeksi kettulauma pääsi kotimatkalle kolmen pisteen kanssa. Maalinteon aloitti Aatu Manninen ensimmäisen jakson upealla osumallaan ja Mikko Manninen lisäsi JJK:n johdoksi 0-2 heti toisen jakson alkuun. Loppunumerot 0-3 viimeisteli vaihdosta sisään tullut Shirman Osso, joka iski samalla debyyttiosumansa Miesten Kakkosessa.

Vaikka JJK johtaa turvallisen tuntuisesti lohkoaan, pisteet eivät ole tulleet täysin ilmaiseksi, sillä nousijasuosikilla on ottelusta toiseen vastassaan aina äärimmäisen motivoituneita joukkueita, jotka haluavat näyttää parastaan ja lyödä kapuloita suosikin rattaisiin. JJK:n johto toisena olevaan Vasa IFK:hon on 20. kierroksen kamppailuun lähdettäessä 12 pistettä, kun kaiken kaikkiaan 18 pistettä on vielä tarjolla jatkosarja mukaan lukien. Matemaattisesti ajatellen sarjanousu ei ole siis vielä katkolla sunnuntaina Harjulla, mutta mikäli JJK voittaa ja VIFK kärsisi tappion omassaan, olisi sen nousu ohi Kettupaitojen jäljellä olevassa viidessä ottelussa enää varsin teoreettinen JJK:n suuresta maalierosta johtuen. Seuraavalla kierroksella JJK matkustaa juurikin VIFK:n vieraaksi Vaasaan, joten panokset sen kuin kovenevat kauden lähestyessä loppuaan.

Ennakkoliput sunnuntain kamppailuun ovat nyt myynnissä jjk.fi sivuston lippukaupassa (pääset ostoksille sivun oikean reunan ”osta lippuja” -painikkeesta). Lippuja saatavilla tuttuun tapaan tietysti myös portilta klo 18 alkaen.

Sunnuntain ottelussa mukana: Sydänlapset ja -aikuiset ry

Tervetuloa!

⚽️ JJK – OTP
📆 su 18.9.2022
📍 Harjun Stadion
🕓 klo 19:00 (portit 18:00)
🎫 Liput ennakkoon: https://jjk.fi
📺 JJK TV (KSML.fi & YouTube)
Alle 17-vuotiaille aina VAPAA PÄÄSY!

HUOM! Kuntomaailman jäsen, pääset sunnuntain matsiin veloituksetta esittämällä jäsenkorttisi lipunmyyntipisteellä

Kettujen loppukauden ohjelma:

su 18.9.22 JJK – OTP || klo 19 (Harjun Stadion)

la 24.9.22 VIFK – JJK || klo 18 (Lemonsoft Stadion, Vaasa)

la 1.10.22 JJK – Närpes Kraft || klo 14 (Harjun Stadion)

la 8.10.22 JJK – ?? || klo xx (Harjun Stadion)

la 15.10.22 ?? – JJK || klo xx (vierasottelu)

la 22.10.22 JJK – ?? || klo xx (Harjun Stadion)

Kausikorttien ennakkomyynti kaudelle 2023 käynnissä


Ennakkotilaamalla kausikorttisi jjk.fi sivun lippukaupasta kampanja-aikana (3.9.-2.10.2022) hintaan 99€ voit säästää reilusti, mikäli JJK nousee Ykköseen kaudelle 2023!

Mikäli JJK nousee Ykköseen kaudelle 2023, kausikortin hinta tulee olemaan 119€. Voit siis säästää selvää rahaa hankkimalla sen jo nyt hintaan 99€. Jos taas sarjataso jatkuu samana, kortin hinta Kakkosessa tulee olemaan sama kuin tälläkin kaudella: 99€.

Lisätietoja ja ostoksille osoitteessa:
👉 https://jjk.fi/kausikortti

Tule tukemaan kettulaumaa matkalla kohti Ykköstä!