Yhdessä voimme hidastaa koronaviruksen leviämistä

30.03.2020

Arvoisa kettuyhteisön jäsen. Olit sitten juniori, vanhempi, valmentaja, jalkapalloharrastaja tai missä tahansa muussa roolissa jalkapallon parissa toimiva tai muuten vain tätä lukeva henkilö. Luethan alla olevan Suomen Palloliiton julkaiseman tiedotteen ja toimit sen mukaisesti. Kettu kiittää!

 

Tiedote 23.3.2020, Suomen Palloliitto

Suomen hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot (hallituksen linjaukset >>). Toimilla pyritään hidastamaan epidemian etenemistä, jotta terveydenhuolto pystyy huolehtimaan sairastuneista.

Suomessa on lähes 140 000 rekisteröityä pelaajaa. Tämän lisäksi harrastajat ja vapaaehtoiset huomioiden jalkapallo on säännöllisesti läsnä yli puolen miljoonan suomalaisen elämässä. Kun me kaikki jalkapalloperheen jäsenet yhdistämme voimamme, voimme toimia esikuvana koko suomalaiselle yhteiskunnalle taistelussa koronavirusta vastaan.

Pyydämmekin nyt Sinua ja läheisiäsi toimimaan tilanteessa vastuullisesti hallituksen ja THL:n ohjeistuksia noudattamalla. Näin voimme osoittaa kunnioittavamme myös erityisen haavoittuvassa asemassa olevien kanssaihmistemme terveyttä ja hyvinvointia.

Toimintaohjeet koronavirusepidemian hidastamiseksi:

 • Noudata Suomen hallituksen ohjeistuksia >>
 • Noudata THL:n ohjeita >>
 • Pysy kotona, rajaa perheen ulkopuoliset kontaktit minimiin. Näin hidastat epidemian leviämistä.
 • Vältä ihmisjoukkoja ja tungoksia ja pidä vähintään metrin etäisyys kanssaihmisiin (Lähde: THL)
 • Omatoimisessa harjoittelussa tulee noudattaa Suomen hallituksen ja THL:n asettamia linjauksia​​​​
  • Kun harjoittelet, huomioi turvavälit muihin liikkujiin ja kunnioita viranomaisten ohjeita
  • Älä harjoittele ryhmissä perheen ulkopuolisten ihmisten kanssa
  • Älä mene jalkapallokentälle harjoittelemaan, jos et pysty noudattamaan turvavälejä ja viranomaisten ohjeistuksia.
  • Kunnioita kenttäkohtaisia ohjeistuksia.
  • Harjoittele vain terveenä. Älä harjoittele, jos sinulla on flunssan oireita.
  • Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan >>

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Voimia kaikille jalkapalloperheen jäsenille poikkeustilanteeseen.

Täältä löydät kootusti Palloliiton uutiset covid-19-tilanteeseen liittyen >>

Lähde: https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/yhdessa-voimme-hidastaa-koronaviruksen-leviamista

 

Aiheesta paikallisesti myös Keski-Suomen liikunnan ja Jyväskylän kaupungin yhteisessä ohjeistuksessa:

Koronaviruspandemian seurauksena kaikki Jyväskylän kaupungin sisä- ja ulkoliikuntapaikat ovat suljettuina. Tällä on luonnollisesti merkittäviä vaikutuksia jyväskyläläisten liikunta- ja urheiluseurojen harrastetoimintaan. Vaikka tyhjät kentät houkuttelevatkin pelailemaan, on syytä muistaa annetut rajoitukset ja ohjeet ryhmissä liikkumiselle.

Keski-Suomen Liikunta ry ja Jyväskylän kaupunki pyytää nyt seuroja toimimaan vastuullisesti noudattamalla hallituksen ja THL:n ohjeistuksia. Näin voimme osoittaa kunnioittavamme myös erityisen haavoittuvassa asemassa olevien kanssaihmistemme terveyttä ja hyvinvointia.

Lue koko tiedote osoitteessa: jyvaskyla.fi tai KesLin sivustolla: kesli.fi 

Lupaatko käydä JJK:n pelissä kaudella 2020?

Me kettuperheessä haluamme katsoa positiivisin mielin tulevaan ja katseet onkin suunnattu vahvasti kohti kautta 2020. Tehdään tulevasta kaudesta erityinen ja tavataan kaikki toisemme jälleen aina aurinkoisella Harjulla, kun sen aika on. Tervetuloa tekemään kanssamme lisää hienoja muistoja!

Osoita tukesi seuralle ilmoittamalla nimesi tästä löytyvällä lomakkeella, somekanaviemme kautta tai sähköpostitse osoitteeseen: jjk@jjk.fi ja lisäämme sinut Harjulla tavataan -kampanjasivullemme. Haasta myös sukulaiset, kaverit, naapurit ja koko muu yhteisö mukaan.