Waari: Samoilla raiteilla

08.07.2012

JJK:n joukkue suoritti torstaina kauan odotetun tasonnoston ja pelasi potentiaalinsa edellyttämällä tasolla. Lähtökohdat sunnuntain otteluun ovat torstain rasituksen takia haastavat, mutta toisaalta joukkuetta vaivannut epävarmuus on tiessään. Stabaek-voitto palautti joukkueeseen uskon ja itseluottamuksen oman pelitavan voimaan.

 

Stabaek-ottelussa JJK hyökkäsi erinomaisella rytmillä. Joukkue pelasi laadukkaasti sekä hitaita että nopeita hyökkäyksiä ja ansaitsi voittonsa. Puolustussuuntaan JJK:n paketti pysyi tiiviisti kasassa ja joukkue pelasi pallonmenestyksien jälkeiset hetket huolellisesti eikä Stabaek juurikaan päässyt nopeisiin vastaiskuihin. Kentän kuningas torstaina oli Tamás Gruborovics, joka maalin ja maalisyötön lisäksi syötti palloa riistojen jälkeen omille sataprosenttisesti.

 

Sunnuntaina FC Lahti heittää Kettupaidoille kovan haasteen sillä kaksi peräkkäistä kotivoittoa ovat nostaneet Tommi Kautosen suojattien itseluottamusta. Lahti on pyrkinyt läpi kauden pallolliseen peliin ja viimeisimmissä otteluissa on toivotun pelitavan löytymisestä ollut havaittavissa merkkejä. Sarjan parhaisiin pelaajiin lukeutuva Edgar Bernhardt on tuonut joukkueen hyökkäyspeliin lisää pallollista taitoa ja luovuutta. Keskikentällä taitava ja rohkea Matti Klinga on nuoresta iästään huolimatta lyönyt itsensä vahvasti läpi Veikkausliiga-tasolle. Hyvin alkukaudesta onnistunut keskuspuolustaja Jani Bäckman on sunnuntaina pelikiellossa. Bäckmanin puuttuminen näkyy erityisesti Lahden pelinavaamisessa.

 

JJK:lle sunnuntaina on tärkeintä säilyttää torstain pelillinen ilme. Stabaek-ottelu painaa väistämättä pelaajien jaloissa, joten sunnuntaina JJK: n täytyy jälleen rytmittää peliä ja pelata normaaliakin enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Harjun kenttä on vihdoin hyvässä kunnossa ja palvelee JJK:n pelitapaa. Avausmaalin merkitys sunnuntaina on erittäin suuri. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 45%, tasapeli 27% ja FC Lahti 28%.

 

 

Waari1