JJK-FC Lahti: Särkkä: Tappioputkea katkaisemaan

08.07.2012

Taskussaan torstain komea voitto norjalaisesta Stabaekista lähtee JJK nyt kohtaamaan FC Lahtea kotoisen Veikkausliigan merkeissä. Torstainen esitys oli kaikkea sitä, mitä Kettupaitojen otteisiin on viime aikoina kaivattua – tiukkaa koko joukkueen puolustamista tinkimättömällä asenteella ja toisaalta omat maalipaikat käytettiin hyväksi.

 

– Nyt tarvitaan se sama keskittyminen kuin torstaina. Sama taisteluilme ja sama yhtenäinen ote – nuo on jälleen kaivettava esiin, valmentaja Jori Särkkä toteaa.

 

– Torstain ottelu näytti joukkueen tasoa – että joukkue pystyy pelaamaan tiiviisti ja yhtenäisesti. Nyt tuo on vain saatava esiin joka ottelussa. Jokaisen on panostettava jokaiseen otteluun samalla tavalla!

 

Panostusta myös liigaan todella tarvitaankin: kun FF Jaro voitti lauantaina oman ottelunsa, on JJK enää vain kahden pisteen päässä putoajan paikalla tällä hetkellä majailevasta KuPS:sta. Toisaalta sarjan tasaisuuden vuoksi voitto nostaa Kettupaidat taulukossa useammallakin pykälällä ylöspäin.

 

– Meidän on puolustettava tiukasti ja etenkin keskikentän keskustassa on oltava nyt terävinä. Ensin on puolustettava, sitten vasta voimme hyökätä, Särkkä muistuttaa.

 

Torstain hieno esitys sai katsomossa useammankin pohtimaan, miksei JJK ole esiintynyt liigassa yhtä vakuuttavasti.

 

– Tuohonhan me tietenkin aina pyritään, mutta ailahtelevaisuutta on ollut aivan liikaa. Pelin taso ottelun sisällä on heilahdellut liikaa. Tasaisempaa haetaan kaiken aikaa ja torstai näytti, että se on mahdollista.

 

Huonoja joukkueita ei tämän kauden Veikkausliigassa ole ja nyt vastaan asettuva FC Lahti on alkukaudesta esittänyt pirteitä otteita.

 

– Lahti on nyt hyvässä vireessä. Kyllä meidän on 100% pistettävä peliin ja enemmänkin, että kolme pistettä saamme.

 

Torstaina Jyväskylää helli aurinkoinen, lämmin kesäsää, joka oli kylläkin harvinaisen kaunis, mutta toisaalta myös pelaajille varsin raskas. Särkkä ei kuitenkaan usko tuon näkyvän sunnuntain kamppailussa.

 

– Torstaina oli raskas keli ja kova peli, Särkkä tuumaa.

 

– Mutta joukkue on kovassa fyysisessä kunnossa, joten en usko että tuo kummemmin jaloissa painaa. Ja toisaalta kun peli lähtee kunnolla rullaamaan, ei se väsymyskään niin tunnu.

 

Hieno voitto eurokentillä antaakin saumat nyt siihen, että JJK saa ammennettua aivan uutta potkua myös kotoisan Veikkausliigan kentille, jossa tulokset ovat olleet varsin mollivoittoisia viime aikoina.

 

– Vankka luotto on siihen, että nyt pelimme aukeaa ja maalintekokin vapautuu. Jokainen joukkuehan kauden mittaan häviää otteluita tällä kaudella – josko meidän tappiokiintiömme alkaisi olla täynnä. Nyt lähdetään katkaisemaan tuo tappioputki!

 

Stabaekia vastaan Harjun ELY-stadionilla saatiin nauttia pelaajien hyvistä otteista kentällä ja myöskin aivan mahtavasta tunnelmasta katsomossa. Särkkä nostaakin hattua korkealle yleisön suuntaan.

 

– Jos oli joukkue hyvä, niin sitä toden totta oli yleisökin – iso kiitos sinne suuntaan! Antaa meille todella paljon virtaa, kun saa katsomosta noin hyvin tukea, Särkkä kiittelee.

 

– Jatketaan yhdessä eteenpäin!