Waari: Kettupaidat Hakaa vastaan kuskin paikalla

25.09.2011

TPS nousi perjantaina JJK:n kanssa sarjataulukossa tasoihin, joten sunnuntaina Kettupaidat ovat velvoitettuja voittamaan kauden suurimmaksi yllättäjäksi luokiteltavan Hakan. Kotiotteluissa JJK on esiintynyt vakuuttavasti, joten joukkue lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Rovaniemellä JJK aloitti vahvasti, mutta kaksi helppoa takaiskumaalia kulmapotkuista aivan ensimmäisen jakson lopulla tasoittivat pelin voimasuhteita. Toisella jaksolla RoPS siirtyi johtoon, mutta JJK nousi loppuhetkillä ansaitusti tasoihin. JJK on tällä kaudella esiintynyt selvästi paremmin ja tiiviimmin kotiotteluissaan. Vieraspeleissä JJK:n puolustuslinja ei nouse muun joukkueen mukana ja nopeiden hyökkäyksien jälkeen pelaajien väliset etäisyydet ovat aivan liian suuria. Kotona JJK pystyy pitämään palloa ja pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, jolloin puolustuslinja ehtii nousta ja kenttämiehitys on riittävän tiivis. Haasteen JJK:n hyökkäyspelille sunnuntaina asettaa Mikko Mannisen pelikielto. Manninen on alkukaudella rytmittänyt JJK:n pelaamista ja pystynyt henkilökohtaisen pallonhallinnan kautta rakentamaan riittävän pitkiä hyökkäyksiä.

Haka jäi maanantaina MIFK:ta vastaan tasapeliin vaikka oli selvästi parempi joukkue. Haka on hyvin valmennettu, tiivis ja taisteleva ryhmä. Aivan siirtoikkunan loppuhetkillä hankittu Dema on selkeästi vahvistanut Hakan keskikentän keskustaa. Dema tuo taitoa erikoistilanteisiin, suojaa puolustussuuntaan toppareita ja riistää voimakkaasti palloja joukkueelleen. Hakan vahvuudet löytyvät kentän keskisektorilta. Toppari Regi Nooitmeer kuuluu Veikkausliigan parhaimmistoon, keskikentän keskustassa Shane Robinson ja Dema pitävät joukkueen kenttätasapainon hyvänä ja kärjessä arvaamaton Obi Metzger ja oikea-aikainen Pekka Sihvola tekevät paljon töitä ja pääsevät maalintekopaikkoihin. Hakalla ei ole hyökkäyspelissään suoranaisia aseita vaan joukkueen peli perustuu armottomaan taisteluun, riistoihin ja nopeisiin vastaiskuihin. HJK:hon siirtynyttä Timi Lahtea hyvin paikannut toppari Juuso Salonen katkoo rohkeasti, mutta pelinavaamisessa nuorella pelaajalla on vielä vaikeuksia. Hyvällä prässillä JJK pakottaa Hakan topparit heikkolaatuisiin pitkiin avauksiin.

Hakan sarjapaikka on jo varma ja kaula pisteissä ylöspäin pitkä, joten Haka pelaa jäljellä olevissa otteluissa lähinnä kunniasta. Joukkueen pelitapa vaatii pelaajilta täydellistä syttyneisyyttä, joten luultavasti Haka on loppukauden aikana parhaimmillaan kotiotteluissaan. JJK tarvitsee kipeästi pisteitä, joten Kettupaidat ovat sunnuntain ottelussa kuskin paikalla. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 56%, tasapeli 24% ja Haka 20%.

Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.