JJK-Haka: Vastuunkantajat haussa härkäviikon avausosan alla

24.09.2011

JJK-HAKA-VL-16052011-8

Hyyrynen osui toukokuussa Hakaa vastaan, mutta nyt mies ei ole mukana.

Kettupaidat kohtaa sunnuntain Veikkausliigaottelussa Harjulla Valkeakosken Hakan. Ennakko-odotuksiin nähden pirteästi läpi kauden esiintynyt Haka on JJK:n päävalmentaja Kari Martosen mielestä oikeassa kohtaa sarjataulukkoa.

– Kävin maanantaina katsomassa Haka-Maarianhamina -pelin, ja siinä näkyi Hakan tiivis, yhteen hitsautunut pelaaminen. Kaikki pelaajat ovat sisäistäneet joukkueen pelitavan, heillä on hyvä taisteleva ilme. En yhtään ihmettele, että heillä on niin paljon pisteitä, Martsi kuvailee.

– Siirtoikkunan lopussa heille tuli muutama uusi pelaaja, joista erityisesti keskikentällä pelaava Dema on kova pelimies. Hän muodostaa Shane Robinsonin kanssa Hakan keskikentällä kaksikon, joka asettaa meidän keskikentälle todella kovan haasteen. Tamás (Gruborovics) ja Jipi (Tuomanen) ovat pelanneet viime peleissä siinä hyvällä tasolla, mutta nyt heidät mitataan.

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun ovat hyvät. Takana on pitkä tappioton putki ja terveystilanne varsin hyvä. Vammojen takia sivussa olleista Patrick Poutiainen on jälleen käytettävissä. Kapteeni Mikko Hyyrysen kausi sen sijaan on jalkapöytään tulleen vamman vuoksi ohi.

Viikon takaisen RoPS-ottelun anti on joukkueen sisällä analysoitu.

– Selkein ero hyvään MYPA-peliin oli, että silloin onnistuttiin pelin jäädyttämisessä johtoasemissa, mikä ei Rovaniemellä onnistunut, Martonen sanoo.

Maalivahti Janne Korhonen on samoilla linjoilla.

– Ensimmäisellä puoliajalla ei ollut mitään hätää, mutta kahdella helpolla kulmamaalilla RoPS tuli tasoihin. Toisella puoliajalla pakka venyi ja peli levisi. Sunnuntaina pitää pelata tiiviimmin.

Kettupaidat pelaa seuraavan viikon sisään kolme ottelua, joissa jokaisessa on mitalikamppailun suhteen isot panokset.

– Valmentajan haaste on nyt löytää ne pelaajat, jotka ovat valmiit kantamaan näissä peleissä vastuuta ja nimenomaan niin, että kaikki tekeminen tähtää joukkuen etuun. Siellä on paljon pelejä tulossa, mutta ensimmäisenä kohdataan Haka. Nyt keskitytään vain siihen, Martonen painottaa.

JJK-Haka Harjulla sunnuntaina kello 15. Tervetuloa!