Viimeisessä kotiottelussa vastassa Kemi City FC

16.10.2020

JJK kohtaa sunnuntaina Kakkosen viimeisessä kotiottelussaan Harjulla  Kemi City FC:n klo 14 alkaen. Otteluisäntänä toimii Laakkonen ja ottelujärjestönä esittäytyy Liikenneturva. 

JJK isännöi 15. kierroksen ottelussaan kemiläistä Kemi City FC:tä, joka on tasaisessa sarjassa seitsemäntenä. Kyseisellä nimellä pelaava kemiläisseura on vielä kovin tuore tuttavuus jalkapallokartalla, sillä se perustettiin keväällä 2019. Osittain brittiläisen urheilumarkkinointiyhtiön omistama Kemi City FC aloitti tuolloin pelinsä PS Kemi Akatemian sarjapaikalla Pohjois-Suomen Kolmosessa, jonka helppoon voittoon joukkueen lopulta marssitti jyväskyläläisittäin varsin tuttu mies Juha ”Paso” Pasoja. Pasojan jatkettua valmennusuraansa Ykköseen nousseen MP:n peräsimessä kemiläisten valmennusvastuun otti PS Kemiä Veikkausliigassakin aikanaan valmentanut Jari Åhman. Seuran ykköstavoitteena on lähteä nostamaan kemiläistä jalkapallo takaisin kohti Suomen huippua.

Kemi Cityn tehomiehinä ovat häärineet tällä kaudella maalipörssin yksi kärkinimistä, nigerialainen, vasta 20-vuotias Ebuka Samson sekä JJK:ssakin Veikkausliigaa kaudella 2017 pelannut Sasa Jovovic. Nigerialaishyökkääjä on iskenyt tällä kaudella pelaamassaan 13 ottelussa 10 häkkiä ja kokenut Jovovic on puolestaan osunut kahdeksan kertaa. Tehokaksikosta huolimatta kemiläisseura on kärsinyt kauden aikana osittain pelaajapulasta koronaviruksen vuoksi kärsineen joukkueenrakentamisen johdosta ja kentälle on jouduttu laittamaan välillä samanaikaisesti jopa kaksi maalivahdin tontilta paremmin tunnettua pelaajaa sekä päävalmentaja Åhman itse. Hakan, KuPS:n ja PS Kemin riveissä 157 Veikkausliigaottelua pelannut ja Kemi City FC:n valmentajana nykyään toimiva 40-vuotias maalivahti Mikko Vilmunen on niin ikään käynyt näyttämässä nuoremmilleen mallia kentän puolella.

Vierasjoukkue pääsee otteluun hieman Kettupaitoja paremmin levänneempänä, sillä edellisestä matsista on ehtinyt vierähtää jo kaksi viikkoa. Kemi Cityllä on takanaan kaksi voittoa kahdelta edeltävältä kierrokselta: 1-2 -voitto Kiiston vieraana sekä 2-0 lukemin napattu kotivoitto JBK:sta.

Kettupaidassa kaudella 2017 maaleja tuuletellut Jovovic palaa Harjulle  (Kuva: Jussi Reinilä)

JJK kohtasi puolestaan viime viikon torstaina kotonaan KuFu98:n. Kettupaidat pääsivätkin maksamaan kalavelkoja aiemmista kohtaamisista kaatamalla kuopiolaiset selkein 4-1-lukemin Harjulla! Voiton takuumiehenä hääri vähemmän yllättäen kapteeni Robin Saastamoinen, joka iski hattutempullisen maaleja. Viimeisen sinetin niittasi Joona Itkonen Tuomas Koppelomäen tarjoilemasta kulmapotkusta puskien aivan ottelun loppuhetkillä. Voitto nosti JJK:n myös sarjataulukossa KuFu:n ohi neljänneksi, kun kolme kierrosta on pelaamatta ja kolme maalia tykittänyt Saastamoinen puolestaan valtasi maalipörssin kärkipaikan. Kaikkiaan kettukippari on tehnyt nyt 11 täysosumaa.

Kun sarjaa on jäljellä kolmen kierroksen verran sarjanousija JJK on jo varmistanut sarjapaikkansa varsin tasaisessa sarjassa. Tavoitteeksi asetettu sijoitus neljän joukkoon vaatinee kuitenkin vielä pisteitä jäljellä olevista otteluista, joten niitä lähdetäänkin hakemaan nyt aluksi kemiläisten kustannuksella. Tilastojen valossa JJK lähtee otteluun selvän suosikin asemassa, sillä se on hävinnyt tällä kaudella kotikentällään ainoastaan kerran. Vierailija on puolestaan onnistunut saalistamaan pelaamistaan vierasotteluista ainoastaan yhden kerran täydet pisteet. Kettuleirissä yleinen terveystilanne on hyvä eikä pelikieltojakaan ole Sami Nissisen kärsittyä viime ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi saadun pelikieltonsa, joten päävalmentaja Basam Elfadl saanee jalkeille lähes koko miehistönsä.

Sunnuntain kamppailu on kauden viimeinen kotiottelu, jonka jälkeen kohdataan vielä vieraskentällä Rovaniemellä RFA (RoPS Football Academy) 24.10. ja Kokkolassa GBK päätöskierroksella 7.11.

Luethan alta tapahtumaan saapuville tarkoitetut ohjeet huolellisesti, ne sisältävät paljon tärkeitä huomioita. JJK pyytää yleisöä saapumaan hyvissä ajoin stadionille, jotta jonoja ei synny ja sisäänkäynti olisi mahdollisimman sujuvaa ja turvallista.

Saastamoinen iski hattutempulla itsensä maalipörssin kärkeen (Kuva: FotoAntti)

STADIONILLE SISÄÄN VAIN MASKIN KANSSA

THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto ottaa käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia katsomossa Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa.

Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.

Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön.

Tarvittaessa voit tiedustella kertakäyttöistä maskia itsellesi henkilökunnalta lipunmyynnistä tai kioskilta.

 

HARJUN STADIONIN SISÄÄNKÄYNNIT

Sisäänkäyntejä stadionille on 2: Ihantolantien ylempi eli ns. pääportti (portti 1) sekä Ihantolantien alkupäästä stadionille nousevat portaat (portti 2). Liput ovat myynnissä vain portilla 1.

Varaathan sujuvaa sisäänpääsyä varten ottelulippusi esille ja mikäli olet hankkinut eturyhmien pääsylipun varaudu todistamaan portilla oikeutesi alennushintaiseen lippuun.

KettuVIP-korttilaisten sisäänkäynnin suositellaan tapahtuvan portilta 1. Myös liikuntarajoitteisten sisäänkäynti tapahtuu portista 1 ja esteettömät WC-tilat löytyvät niin sanotun etupihan puolelta katsomoa.

Stadionin portit aukeavat totutusti tuntia ennen ottelun alkua eli klo 13:00

 

LIPUNMYYNTI

Ennakkoliput ovat myynnissä osoitteessa: jjk.fi. Ostathan lippusi ennakkoon, jotta vältytään lipunmyyntipisteiden ruuhkautumiselta stadionilla. Ennakkoliput ovat myynnissä jjk.fi osoitteessa pelipäivänä ottelun alkuun saakka.

Stadionin portille myyntiin jäävät irtoliput ovat myynnissä sunnuntaina vain yhdellä portilla eli Ihantolantien ylemmällä pääportilla (portti 1). Maksuvälineenä käyvät yleisimmät pankkikortit (myös lähimaksu) sekä käteinen. Käteisellä asioidessasi varaa tasaraha valmiiksi sujuvan ja mahdollisimman turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Smartumin ja Edenredin 5 euron arvoiset kulttuurisetelit käyvät myös maksuvälineenä. Sirullisia Smartumin tai Edenredin maksukortteja emme vastaanota.

Alle 16-vuotiaille on tapahtumaan ilmainen sisäänpääsy niin kauan kuin tilaa riittää.

 

NOUDETTAVAT LIPUT JA KAUSIKORTIT

Mikäli nimelläsi on varattu pääsylippuja tai ennakkoon tilattuja fanituotteita, löydät ne Ihantolantien pääportin (portti 1) noudettavien lippujen pisteeltä.

 

VAPAAKORTIT

JJK:n myöntämät seuran omat ikikausikortit käyvät sellaisenaan sisäänpääsyyn myös poikkeusaikana järjestetyissä otteluissa.

Palloliiton hallituksen päätöksen mukaisesti poikkeustilanteen valittessa mitkään Palloliiton vapaakortit eivät oikeuta automaattisesti sisäänpääsyyn otteluihin. Poikkeuksena tästä ovat vain seuran kanssa ennalta sovitusti työtehtävissä olevat Palloliiton työntekijät, joilla on henkilökortti.

Rajoitusten voimassa ollessa seuraavilla korteilla ei siis ole automaattista sisäänpääsyä otteluun:

– Erotuomarikortti

– Palloliiton kultakortti

– Veikkausliigan legendakortti

 

KIOSKIPALVELUT

Kettukioskeja on sunnuntain ottelussa yksi ja se sijaitsee tutussa paikassa kentän Vesilinnan puoleisessa kulmassa. Valikoimassa on Kulta Katriina -kahvia, virvoitusjuomia, grillimakkaraa sekä Ruthin Leipomon leivonnaisia. Ruuhkia ja jonottamisia välttääksemme kioskilla asiointi ennen ottelun alkua tai sen aikana on paras keino vähentää ottelun puoliaikaruuhkaa, sillä erityisjärjestelyt hidastavat ostotapahtumaa. Kioskilla jonottaessasi huomio turvavälit niin muihin asiakkaisiin kuin henkilökuntaankin, maltti on valttia.

Sausage King Jahva kiipeää kuuluisan hodarikärrynsä kanssa Harjulle (pienellä säävarauksella), joten purtavaa löytyy hieman isompaankin nälkään. Hodarikärryllä maksuvälineinä käy sekä käteinen että kortti.

 

ANNISKELU

Anniskelualueena toimii tuttu Kettutasanne, stadionin Vesilinnan puoleisessa ”ylä” kulmassa. Suosi anniskelussa korttimaksua tai tasarahaa ja huomioi, että anniskelualueella on rajallinen asiakaspaikkamäärä. Kettutasanteelle pääsevät vain täysi-ikäiset katsojat.

 

KETTU-VIP

Kettu-VIP-kortin ostaneille on tarjolla korttiin sisältyvät Kulta Katriina -kahvitarjoilut Ruthin Leipomon leivonnaisilla höystettynä sekä tietysti kisamakkarat. VIP-tarjoilut löytyvät anniskelualueen vierestä, Kettutasanteen yläpuolelta, D-katsomon yläosasta.

 

FANITUOTTEET

JJK:n viininpunaiset fanihuivit ovat myynnissä ottelutapahtumassa hintaan 20€/kpl. Huiveja voit ostaa kioskipisteiltä sekä lippuluukulta sisään tullessasi ja pääset heti stadionille saapuessasi tunnustamaan väriä.

Pääsylippunsa ennakkoon ostaville on nyt myös luvassa erikoistarjous: ostamalla lippusi ennakkoon osoitteessa jjk.fi voit valita lippukaupasta pääsylippu+fanihuivipaketin, jolloin saat huivista jopa viiden euron alennuksen. Ennakkolipun yhteydessä verkosta ostetut huivit voi noutaa stadionin lipunmyyntipisteeltä.

Ottelutapahtumassa myytävien fanihuivien lisäksi JJK on avannut fanituoteverkkokaupan yhdessä pääyhteistyökumppaninsa Stadiumin kanssa. Osoitteessa stadium.fi/seurat pääset tilaamaan JJK:n viralliset Nike-fanituotteet halutessasi jopa suoraan kotiovellesi edulliseen teamhintaan.

 

PYSÄKÖINTI

Harjun ainutlaatuisen ympäristön vuoksi stadionilla ei ole yleisön käytössä olevia parkkipaikkoja.

Keskustan parkkialueita ja kadunvarsiparkkipaikkoja kannattaakin hyödyntää – kävelymatkaa stadionille kertyy vain muutamia satoja metrejä.

Moovy -parkkisovelluksen avulla parkkeeraat huolettomasti JJK:n kumppanin Jyväs-Parkin kymmenessä P-talossa sekä useilla kadunvarsilla ympäri kaupunkia.

 

TURVALLINEN OTTELUTAPAHTUMA

Mikäli kausikortissasi on paikkamerkintä, ne eivät valitettavasti ole voimassa tänä poikkeusaikana, sillä katsojien tulee istua stadionilla riittävän väljästi ja turvavälejä noudattaen. Päivitämme yleisöohjeita kulloinkin voimassa olevien valtionhallinnon määrittelemien rajoitusten mukaan.

Kaikki kotiottelut kuvataan ja näytetään suorina JJK TV:n lähetyksinä. Kuvauskalusto selostajineen työskentelee kentän keskiviivan kohdalla C1-katsomon yläosassa. Huomioithan tämän mahdollisen näköesteen istumapaikkaa valitessasi.

 

  • Älä tule ottelutapahtumaan sairaana
  • Ottelutapahtumaan saavutaan täysin omalla riskillä
  • Huolehdi erityisen hyvin hygieniasta (käsidesiä on yleisön käytettävissä kioskipisteillä ja pääkatsomon wc-tiloissa on saippuaa käsienpesua varten)
  • Yski ja aivasta hihaasi
  • Huolehdi turvaväleistä jonottaessa ja anna muille katsojille rauha asioida kioskeilla, anniskelualueella, wc-tiloissa sekä muulla stadionalueella.
  • Katsomossa valitse paikkasi siten, että turvavälit toteutuvat. Samaan perheeseen tai seurueeseen kuuluvat voivat kuitenkin istua vierekkäin
  • Kasvomaskin käyttö on edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Tarvittaessa voit tiedustella itsellesi maskia tapahtumahenkilökunnalta.
  • Annathan pelaajille ja tuomaristolle myös riittävästi tilaa turvalliseen liikkumiseen kentälle ja sieltä pois siten, että he eivät ole kosketuksissa yleisön kanssa

Odotamme otteluun saapuvilta katsojilta vastuullista käyttäytymistä, turvavälien kunnioittamista ja hygieniaohjeistusten noudattamista. Olemme pyrkineet luomaan ottelutapahtumasta mahdollisimman asiakasystävällisen, mutta toivomme ymmärrystä ja joustavuutta myös asiakkailtamme.

Lisää ottelutapahtuman yleisistä turvallisuusmääräyksistä voit lukea täällä.

 

OTTELUN SEURAAMINEN KOTISOHVALTA

Mikäli et pääse paikalle Harjun stadionille tai epäröit yleisötilaisuuteen saapumista, Kettupaitojen kaikki kauden 2020 kotiottelut näytetään KSML.fi -sivustolla maksuttomina suorina lähetyksinä. JJK TV:n otteluiden tuotannosta vastaa Lebbiz Productions ja ilmaiset lähetykset tarjoaa yhteistyökumppanimme SportFINI joka näyttää Kettupaitojen pelit myös omalla sivustollaan.

JJK:n tämän kauden kotiottelulähetykset selostaa todellinen selostajalegenda Tapio ”Tapsa” Suominen. Tämän mahdollistaa yhteistyökumppanimme Prosolve.

 

MEDIA

Median edustajien tulee akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa https://www.jjk.fi/ottelu/media/

Paikalle otetaan pressikortilla lähtökohtaisesti vain työvuorossa olevat toimittajat ja kuvaajat ellei toisin ole sovittu. Medialle ei ole varattuna erillistä mediatilaa.

Lämpimästi tervetuloa viihtymään Harjulle – ja kannustamaan oma suosikkijoukkueesi voittoon!