Viikon ensimmäisessä ottelussa suunta Tammisaareen

27.06.2016

2016-04-29_jjk-eif_0026

Juhannus on vietetty ja pelit jatkuvat tiistaisella reissulla etelärannikolle.

Alussa on jälleen kahden ottelun viikko: ensin vastassa on tiistaina EIF vieraissa, sunnuntaina taas TPS kotikentällä.

Kettuleirissä juhannuksen viettoon päästiin hyvissä tunnelmissa: muutaman tappiollisne ottelun jälkeen paluu voittokantaan oli komea, kun  edellisessä ottelussa KTP kaatui vahvalla esityksellä kotiyleisön edessä. Päivän maestrona toimi Mikko Manninen, joka kahdella maalillaan johdatti isännät selkeään 3-0-voittoon.

Kuluvan kauden kotiottelut alkoivat JJK:n osalta juuri EIF:ia isännöiden ja tuossa toukokuun lopossa pelatussa ottelussa tuloksena oli niinikään JJK:n vakuuttava 3-0-voitto. Tuolloin maalinteossa onnistuivat Saku Leppänen, Toni Tahvanainen ja Niko Markkula rangaistuspotkusta – samoin kuin viimeisimmässä KTP-ottelussakin, jossa Markkula viimeisteli loppulukmat pilkulta.

Vaikka loppulukemat olivatkin aiemmassa kohtaamisessa selkeät, joutui myös kettumaalia vartioinut Ville Viljala töihin pitääkseen maalinsa koskemattomana. Kookas kärkikaksikko Sasa Jovovic ja Lamin Jaiteh pitikin puolustusta kiireisenä, mutta loppuejen lopuksi tammisaarelaisten kärkikaksikko pysyi hyvin aisoissa ja nollilla.

EIF-nuttuun tälle kaudelle siirtynyt Tamás Gruborovics ei vieraillut toukokuussa Harjulla edellisessä ottelussa saamansa kolhun vuoksi, mutta nyt keskikenttämies nähtäneet isännöimässä entistä seuraansa.

JJK on hupputasaisessa Ykkösessä tällä hetkellä neljännellä sijalla seitsemän pisteen päässä sarjakärki KPV:sta. JJK:n edellä kolamntena on tasapisteissä Kettupaitojen kanssa oleva AC Oulu, toisena ja pisteen kaksikkoa edellä taas on TPS. EIF taas löytyy pistettä – ja sijaa – alempaa, kuudennelta paikalta.

JJK:n tavoin EIF on pelannut hyvän alkukauden ja viihtynyt paremmalla puolella taulukkoa. Viimeisimmät pari ottelua ovat kuitenkin olleet tappiolliset: ensin TPS haki Tammisaaresta täydet pisteet mukanaan ja edellisessä ottelussa sarjakärki näytti vahvuutensa kotikentällään ja vei voiton, vaikka EIF oli jo 0-2-johdossa Jovovicin ja Zacharias Ekströmin maaleilla.

Kettupaidat ovat päässeet valmistautumaan kahden ottelun viikkoon kaikin puolin puolin hyvissä tunnelmissa – joukkueen terveystilanne on hyvä ja treeniohjelma salli myös pienen hengähdystauon juhannukselle. EIF on kotikentällään hankala voitettava, sen sai JJK:kin viime kaudella huomata, kun kotiintuomisina oli vain tasapelipiste värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Asetelmat ovat kuitenkin nyt kaikin puolin mainiot, kun JJK lähtee hakemaan voittotilin avausta myös vierasotteluiden osalta!

jjk-wwwbanneri-jjktps-1000x371