Etelästä tuomisina täydet pisteet Järvisen maaleilla

28.06.2016

2016-05-27_jjk-kpv_0049

Iiro Järvisen kaksi maalia takasivat riemukkaan vierasvoiton EIF:sta!

Tammisaari ei ole helppo paikka vierailla ja sen saivat Kettupaidatkin jälleen huomata – vapauttava 1-2-maali tuli vasta varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Kotijoukkueen tasoituksesta vastasi myös jyväskyläläisittäin varsin tuttu kasvo: Tamás Gruborovics tasoitti ottelun hetki ennen taukoa.

Kotijoukkue aloitti pirteästi ja hallitsi ottelun alkuminuutteja. Juha Pasoja joutui myös tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun tällin jalkaansa saanut Niko Markkula vaihtui Honar Abdiin.

JJK näytti kuitenkin pian vahvuutensa ja ottelun avausmaalia juhlittiinkin vierasleirissä. Reilu vartti oli pelattu, kun Benno Hanslian alusti ja Järvinen pääsi etutolpalta tuikkaamaan Hanslianin matalan keskityksen ohi Timothy Murrayn.

Kettupaidat ottivatkin peliä enemmän haltuunsa jakson edetessä – mutta eivät päässeet tauolle johtoasemassa. EIF tasoitti hetki ennen taukoa, kun Gruborovics rokotti entistä seuraansa nostamalla pallon kulmapotkun jäljiltä yli Teppo Marttisen ja tasoittamalla taukotilanteeksi näin 1-1.

Toisella puoliajalla JJK otti ohjat ja haki tiukasti uudelleen johtomaalia, mutta EIF jenkkiveska Murrayn johdolla kuitenkin kesti.

Kumpikaan joukkueista ei kuitenkaan halunnut tyytyä pistejakoon ja niinpä loppuhetket olivatkin vauhdikasta peliä. Ottelu näytti siitä huolimatta päättyvän jo viime vuoden tavoin 1-1-tasapeliin – Murray ehti torjua kertaalleen läpiajonkin aivan viime hetkillä.

Kettupaidat taistelivat kuitenkin komeasti loppuun asti ja Järvinen niittasi illan toisen maalinsa juuri kun 90 minuuttia oli tulossa täyteen! Abdi laittoi vauhtiin Mikko Mannisen oikealla laidalla ja edellisen ottelun itse ratkaissut Manninen syötti Järvisen nokikkain Murrayn kanssa. Järvinen kiitti ratkaisupaikasta laittamalla pallon maaliin EIF-vahdin kainalon alta ja vapautti Kettupaidat riemukkaisiin juhliin!

Niinpä vieraat pääsivät paluumatkalle 1-2-vierasvoitto kotiintuomisinaan – ja näin voittotili on avattu kuluvalla kaudella myös vieraspelien osalta.

Sarjakärki KPV puolestaan hävisi oman ottelunsa, joten Ykkösen kärkipää tiivistyi entisestään. KPV on nyt neljän pisteen päässä tasapisteissä olevista JJK:sta ja AC Oulusta ja pisteen päässä kaksikosta puolestaan ovat TPS ja Haka.

Seuraavaksi pelit jatkuvat jo tulevana sunnuntaina kotikentällä, kun voitokas kettulauma isännöi TPS:aa!

Nyt on myös erinomainen sauma hankkia ikioma kettukausari, jos sellaista ei jostain syystä vielä taskusta löydy: puolen kauden kausikortit ovat myynnissä! Nopealle ostajalle yksi ottelu kaupan päälle!

EIF - JJK 1-2 (1-1)

0-1 18' Iiro Järvinen

1-1 40' Tamas Gruborovics

1-2 90' Järvinen

JJK:n kokoonpano: Teppo Marttinen; Joona Itkonen, Matti Lähitie, Antto Tapaninen, Niko Markkula (v) (10' Abdi); Tommi Kari (c), Saku Leppänen (v); Benno Hanslian (82' Suoraniemi), Iiro Järvinen, Mikko Manninen; Aleksis Lehtonen (72' Tahvanainen).

Vaihdossa: Ville Viljala (mv), Honar Abdi (10'), Samu Suoraniemi (82'), Settyslas Loutelamio, Topi Järvinen, Toni Tahvanainen (72'), Gael Etock.