Viikingit-JJK: Viime vuoden kokemus etu

27.10.2010
Viikingit-JJK: Viime vuoden kokemus etu

JJK kohtaa tänä iltana liigakarsinnan avausosassa FC Viikigit vieraskentällä. Kyseessä on takuuvarmasti kauden viimeinen vierasottelu. Joukkue lähti matkaan Jyväskylästä puolenpäivän jälkeen – itseluottamusta puhkuen.

– Kaikki lähtee näissä peleissä siitä, mikä on joukkueen henkinen tila. Me ollaan pelattu 26 peliä Veikkausliigaa, eikä pelillisiin juttuihin tässä kohtaa enää mitään muutoksia pystytä tekemään. Pitää huomioida, että Viikingit on pelannut kuitenkin Ykköstä, ja näillä sarjoilla on ero. Itseluottamus on kunnossa, ei meidän ole syytä pelätä mitään, valmentaja Jori Särkkä sanoo.

JJK ajautui hienon alkukauden jälkeen samaan mankeliin kuin viime syksynä. Liigakarsinta on oma maailmansa, ja Särkkä kokee että viime kauden kokemuksesta on etua.

– Ehdottomasti meille on etua siitä, että ollaan oltu samassa tilanteessa ennenkin. Varmasti on hyötyä siitä, että tiedetään miten tätä tilannetta henkisellä puolella käsitellään.

– Ne pelaajat, jotka ovat viime vuodelta mukana, ovat sitä isoa kokemusta vahvempia. Ja näen, että uudet pelaajat joita joukkueeseen on tullut, ovat erittäin kokeneita ja jopa nauttivat paineen alla pelaamisesta.

Itseluottamus ei tarkoita ylimielisyyttä – JJK:lla ei ole pienintäkään varaa aliarvioida karsintavastustajaa.

– Meillä on riittävän paljon tietoa siitä, miten Viikingit pyrkii pelaamaan. Se täytyy ottaa huomioon, mutta tärkeintä on edelleen oma tekeminen. Taas tulee vastaan joukkue, joka kääntää pelin erittäin nopeasti puolustuksesta hyökkäykseen. Yksi Viikinkien vahvuus on ehdottomasti pallottomien pelaajien liike, Särkkä näkee.

JJK:n joukkueen terveystilanne on hyvä. Uutena sivussa on jalkaansa viikolla harjoituksissa loukannut Matti Lähitie, mutta muuten joukkue on terve.

– Tärkeitä minuutteja on edessä. Tämä on ensimmäinen puoliaika ja toinen pelataan sitten lauantaina.

 

Liigakarsinta 1. osa FC Viikingit-JJK Helsingin Vuosaaressa tänään kello 18.30.

JoriSarkka