Vierasjoukkue Haka parempi kotiavauksessa

19.04.2012

Vierasjoukkue Valkeakosken Haka oli tylyin 1-4-lukemin parempi kauden 2012 ensimmäisessä kotiottelussa. Maalinteossa onnistuivat Hakalta Kastriot Kastrati ja Obi Metzger molemmat kahdesti. JJK:n ainokaisesta vastasi Tamás Gruborovics.

Haka oli alusta asti vahva. Johtomaali syntyi 11 minuutin pelin jälkeen, kun nuori Kastrati pääsi Claudio Matronen kulman jäljiltä viemään vieraat johtoon. Ensimmäinen puoliaika kulki muutoinkin vierasjoukkueen komennossa. JJK:n ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka syntyi 25 minuutin jälkeen, kun Jukka-Pekka Tuomasen näppärä syöttö keskialueelta vapautti Mikko Innasen nokikkain Haka-vahti Ville Kauppisen kanssa. Kauppinen veti kuitenkin pidemmän korren ja seurauksena oli vain kulmapotku. Puoliajan loppu meni jälleen vieraiden hallinnassa. JJK ei saanut syöttöpeliään rullaamaan ja Haka vei kaksinkamppailuja varsin vahvalla prosentilla.

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun toista puoliaikaa oli pelattu reilu viisi minuuttia. Antto Hilska tuli vaihtoon, Patrick Poutiainen otti paikkansa keskikentän keskustasta ja Gruborovics siirtyi oikealle laidalle. JJK piristyi selvästi ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna ja tasoittikin pelin, kun 55 minuuttia oli pelattu – asialla oli jälleen kerran varsin tuttu mies, kun Tamás Gruborovicsin veto kaukaa oikealta laidalta painui takakulmaan.

Maalin jälkeen Kettupaidoilla oli hyvä ote pelistä ja näytti jo siltä, että JJK ottaa pelin täysin haltuunsa. Hetki maalin jälkeen Jani Virtasta rikottiin Hakan boksin rajan tuntumassa ja Gruborovicsin vapari painui vain niukasti ohi yläkulman.

Haka kuitenkin oli tyly vieras ja lopetti hyvän JJK-painostuksen armotta 63. minuutilla, kun Kastrati pääsi tuikkaamaan jo illan toisensa siirtäen Hakan 1-2-johtoon. Lisää seurasi vain viisi minuuttia myöhemmin, kun vuorostaan Obi Metzger karkasi maalintekoon.

Pian 1-3-maalin jälkeen Martonen haki lisävoimaa hyökkäykseen ja siirtyi jälleen kolmen miehen puolustuslinjaan, kun Lasse Linjala tuli kentälle Janne Turpeenniemen tilalle. Tällä kertaa vaihto ei kuitenkaan tuottanut tulosta samalla tavalla kuin Kuopiossa – lopulta Metzger kruunasi vahvan ottelunsa kaunistelemalla Hakan voittolukemiksi 1-4.

Ristilä kiitteli nuoria pelaajiaan, Martonen otti tappion piikkiinsä

Ottelun jälkeen Hakan päävalmentaja Sami Ristilä oli syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen. Erityisesti hän kehui nuoria pelaajiaan, maalintekijä Kastratia ja maalivahti Ville Kauppista.

– Onhan tämä hienoa, että meillä on tällaisia nuoria pelaajia, 18- ja 19-vuotiaita, jotka pystyvät tuollaisiin suorituksiin, Risu kiitteli.

Kotijoukkue JJK:n päävalmentaja Kari Martonen oli ymmärrettävästi varsin toisenlaisissa tunnelmissa.

– Pitää antaa tunnustusta Hakalle, he olivat tänään parempia.

– Täytyy myös pyytää anteeksi kotiyleisöltä – ikävää että ensimmäinen kotiottelu oli tällainen. Ei me oikeasti olla noin huonoja, harmitteli Martonen.

– Otan tämän tappion kyllä täysin omaan piikkiini, valmistautuminen ei selvästikään ollut mennyt oikein. Saattoi olla ylilataustakin, kun oli ensimmäinen ottelu pitkään aikaan Harjulla kotiyleisön edessä. Mutta tästä nyt täytyy vain jatkaa eteenpäin.

JJK – Haka 1-4 (Kastrati 11′, 63′, Metzger 68′, 74′ – Gruborovics 55′)

Janne Korhonen; Niko Markkula, Samu Nieminen, Mikk Reintam, Janne Turpeenniemi (70′ Lasse Linjala); Mikko Innanen, Tamás Gruborovics (90′ Topi Järvinen), Jukka-Pekka Tuomanen, Antto Hilska (51′ Patrick Poutiainen); Babatunde Wusu, Jani Virtanen.