Vaasan tuliaisina tasapelipiste

06.05.2024
Kuva: Juha Leskinen

JJK jatkoi tappiotonta alkukauttaan tasaamalla pisteet Vaasassa VIFK:n kanssa 2-2-lukemin ja lähtee viidennelle kierrokselle sarjan kärkipaikalta.

Ensimmäisellä jaksolla VIFK puolusti tarkasti eikä JJK päässyt kunnolla luomaan uhkaa vaasalaisten maalille. Pallon liikuttelu oli ajoittain liian hidasta ja hieman huolimatonta. Kotijoukkueen puolustus siivosikin kettujen maalintekoyritykset vähintäänkin kulmapotkuiksi, jotka vierailija onnistui niin ikään purkamaan hyvällä prosentilla. Kotijoukkue lähti puolestaan itse pallon saadessaan nopeasti vaarallisen oloisesti vastaiskuihin ja etenkin yli vuosikymmenen ajan Veikkausliigaa tahkonnut, kokenut Steven Morissey sekä laitakiituri Lubunga Etoka pitivät kettupuolustuksen kiireisenä.

Maalinteon aloitti kuitenkin kovassa vireessä oleva Sherman Osso 34.minuutilla. Juho Luoman oikean laidan pystypallo linjan taakse tavoitti boksista Rafael Garcían, joka jatkoi pelivälineen takaa nousseelle Aatu Manniselle. Manninen tarjoili puolestaan eteenpäin täysin vapaaksi unohtuneelle Ossolle, joka sijoitti pallon tarkasti takakulmaan.

VIFK:n kuittaus tuli kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin, kun vaasalaiset pääsivät riistoon hyökkäyspäässä ja Morrissey rokotti vieraitaan sijoittamalla pallon tarkasti ohi Jonne Urosen. Tauolle mentiin näin 1-1-tilanteessa.

Toisen jakson isännät aloittivat tehokkaammin ja 53.minuutilla yksi monista vaarallisista vastaiskuista tuotti tulosta: tällä kertaa Morrissey alusti ja liukas pideltävä Etoka niittasi tarkalla laukauksella vaasalaiset johtoon.

JJK tuli kuitenkin vielä tasoihin vaihtomiesten voimin viimeisellä vartilla, kun kotijoukkueen jalka alkoi jo selvästi painaa. Lauri Rutanen hankki vapaapotkun, Lauri-Eemil Vetri torjui Osson vaparin eteensä ja Arjan Goljahanpoor oli ensimmäisenä paikalla luutimassa karat sisään!

Tasoituksen jälkeen JJK painoi yhä peliä vaasalaisten päähän ja haki kolmea pistettä. Voittomaali olikin lopulta vain senttien päässä vielä ottelun lisäajalla, kun Goljahanpoorin laukauksen jäljiltä pallo jäi maalin edustalla ja Alex Ciriaco yritti syöksyä irtopallon takatolpalta maaliin – pallo kimposi kuitenkin ylärimasta takaisin kentälle ja Vaasaan matkannut vierasjoukkueen kannattajajoukko huokaisi epäuskoisena.

Ottelussa nähtiin myös erikoinen tilanne, kun ensimmäisellä jaksolla varoituksen saanutta Etokaa varoitettiin uudemman kerran keltaisella kortilla ottelun viimeisillä minuuteilla, mutta punainen kortti ei vaatimuksista huolimatta noussut ja kahdesti varoitettu pelaaja jatkoi pelin loppuun asti kentällä. Virhe on kuitenkin Palloliiton toimesta korjattu jälkikäteen pöytäkirjaan ja hyökkääjä on pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Vierasjoukkueen bussista kotimatkalta tavoitettu JJK-kapteeni Luoma summasi ottelua näin:

– Päällimmäisenä fiiliksenä matsista on pettymys. Varmasti kaikista meidän porukassa tuntui siltä, että nyt ikään kuin hävittiin kaksi pistettä. Kokonaisuutena peli oli läpi ottelun aika sekavaa, paljon rikkeitä ja huolimattomuusvirheitä. Ei päästy pallollisesti sille tasolle, millä oikeasti pystytään pelaamaan ja VIFK:n nopeiden vastahyökkäyksien kanssa oltiin hetkittäin vähän vaikeuksissa. Loppua kohti oltiin koko ajan lähempänä ja lähempänä nousta vielä ohi, mutta kun kellosta loppui aika, oli tyytyminen tähän. Ja kyllähän meidän olisi tuon 90 minuuttisen aikana pitänyt pystyä se ero tekemään, jos oltaisiin oikeasti voitto ansaittu.

– Harmittaa tietysti myös sen puolesta, että hieno joukko meidän väkeä oli lähtenyt kannattamaan Vaasaan asti. Meidän esitys ei tänään valitettavasti ollut pelillisesti tai tuloksellisesti sitä, mitä oltaisiin haluttu tarjota ja kannattajat olisivat ehdottomasti ansainneet parempaa. Nöyrimmät kiitokset silti kaikille mukana olleille tuesta! Kausi on onneksi vielä niin alussa, että pystytään varmasti parantamaan tästä tuleviin otteluihin, Luoma vakuuttaa.

VIFK – JJK 4.5.24
Lopputulos: 2-2 (1-1)

JJK:n aloituskokoonpano:
1 Uronen Jonne (Mv)
4 Huttunen Otto
5 Manninen Mikko (71′ 🔄️)
6 Ciriaco Alex
7 Osso Sherman ⚽🟨
11 Kesonen Antti-Pekka
16 Manninen Aatu
20 Mahlamäki Miika (62′ 🔄️)
22 Luoma Juho
25 García Rafael (82′ 🔄️)
27 Lahdenmäki Joona

Vaihdossa:
3 Akdogan Berat
9 Goljahanpoor Arjan ⚽ (62′ 🔄️)
12 Räsänen Reetu
13 Rutanen Lauri (71′ 🔄️)
14 Leivonen Arttu (82′ 🔄️)
18 Uwano Chuya
30 Kananen Jerry (Mv)

Sarjakärjessä viidennelle kierrokselle jatkavan JJK:n pelit jatkuvat kotikentällä maanantaina 13.5., kun yksi sarjan suurimmista suosikeista, Kokkolan Palloveikot saapuu vieraaksi Jyväskylään. Peli pelataan Viitaniemen liikuntapuistossa, sillä Harju ei ole vielä ehtinyt pelikuntoon. Kamppailun ennakkoliput ovat nyt myynnissä sivun oikean reunan JJK Shopissa.