Lauantaina edessä Vaasan reissu

03.05.2024
Kuva: Juha Leskinen

Kettupaitojen kausi jatkuu voitokkaan kotiavauksen jälkeen Vaasassa VIFK:n vieraana lauantai-iltapäivänä kello 16 Lemonsoft Stadionilla käyntiin potkaistavassa ottelussa.

JJK pääsee Vaasan reissulle hyvistä asetelmista sarjataulukon kärjestä, jossa kettulauma kohenteli asemiaan viime perjantain kotivoiton myötä. Viitaniemessä vastaan asettunut EPS kaatui lopulta 3-1 (2-0) lukemin, ja JJK pääsi täten aloittamaan myös tämän kauden kotiottelunsa voitokkaasti. Peli oli etenkin ensimmäisen puoliajan osalta vahvasti JJK:n hallussa ja kettupaidat vyöryttivät useita vaarallisia hyökkäyksiä kohti vierailijoiden maalia. Espoolaisten kiri toisella puoliajalla ei riittänyt lopulta kuin yhteen osumaan ja täten täydet kolme pistettä jäi varsin ansaitusti Jyväskylään.

Lauantaina vastaan asettuva VIFK on JJK:lle varsin tuttu vastus edellisvuosien Kakkosen C-lohkosta, josta VIFK nousi täksi kaudeksi Ykköseen voittaen tamperelaiset Ilves-Kissat kaksiosaisessa nousukarsinnassa viime kauden päätteeksi. Perinteikkäällä vaasalaisseuralla on tämän kauden Ykkösessä vastassa varsin monta tuttua vastustajaa edelliseltä kaudelta, koska Kakkosen C-lohkosta nousi tämän kauden Ykköseen lopulta peräti neljä joukkuetta vaasalaisten lisäksi. JJK:n seuraajille VIFK lienee parhaiten tuttu erityisesti sarjanousuun päättyneeltä kaudelta 2022, jonka aikana VIFK roikkui JJK:n kannoilla aina viimeisille kierroksille asti, aiheuttaen myös kettupaitojen tuon kauden ainoan tappion.

Ykkösen kauteen VIFK lähtee pitkälti viime kaudelta tutulla pelaajistolla sekä tutussa valmennuksessa jo pidempään VIFK:ta luotsanneen Max Peltosen alaisuudessa. Pelaajiston poislähtijöistä mainittakoon kuitenkin Joensuuhun JIPPO-paitaan vaihtanut Jyri Kiuru sekä pitkän VIFK-uransa viime kauteen päättänyt ja Norvalla FF:n riveihin siirtynyt Jonas Pitkäkangas. Vahvistuksia viime kauden joukkueeseen VIFK on löytänyt erityisesti hyökkäyspäähän, johon tulivoimaa sekä kokemusta korkeammilta sarjatasoilta tuovat kauden alla kiinnitetyt Steven Morrissey sekä Aleksi Pahkasalo.

Vaasalaisten alku Ykkösessä on ollut pisteiden valossa haastava. Kolmesta pelatusta ottelustaan yhden pisteen kerännyt VIFK kärsi kahdella ensimmäisellä kierroksella tappiot KuPS Akatemialle sekä viime viikolla Jyväskylässä vierailleelle EPS:lle. Tappioiden jälkeen nousujohteista virettä osoitti kuitenkin niin ensimmäisen maalin kuin sarjapisteenkin vaasalaisille tuonut, KPV:n kanssa pelattu 1-1 tasapeli viime viikon sunnuntaina. Pelaamiensa sarjapelien lisäksi VIFK meni myös Suomen Cupissa jatkoon voittaen Sporting Kristinan vieraissa 1-5 lukemin ja saa tulevalle neljännelle kierrokselle vastaansa kotikentälle Lemonsoft Stadionille SJK Akatemian.

Täydet minuutit kaikissa kettupaitojen tämän kauden Ykkösen otteluissa uurastanut toppari Otto Huttunen ennakoi lauantain vierasottelua seuraavasti:

– Taas uusi mahdollisuus ottaa kolme pistettä ja jatkaa sarjakärjessä. Tiedetään, ettei VIFK:n alkukausi ole ollut paras mahdollinen, mutta meidän on oltava hereillä alusta asti ja pelattava hyvin koko 90 minuuttia, jotta voimme saada kolme pistettä mukaamme. Hyvä alkukausi on tuonut joukkueeseen entistä enemmän itseluottamusta ja uskon, että Vaasassa nähdään itsevarma ja nälkäinen kettulauma.

Paluun täksi kaudeksi Jyväskylään ja JJK:n riveihin Hongan organisaatiosta tehnyt toppari on ollut tyytyväinen alkukauteen ja uskoo vahvasti suunnan pysyvän samana myös kauden edetessä.

– Nuorempana oli unelmana pelata joskus JJK:n edustusjoukkueessa, niin ollut kyllä siistiä palata tänne. Meillä on kasassa nuori, motivoitunut ja voitonhaluinen joukkue, joka on valmis antamaan kaikkensa jokaisessa pelissä ja treenissä. Olemme olleet hyvässä vireessä ensimmäisissä peleissä ja lisää on tulossa!

Sankoin joukoin ja äänekkäästi jo kauden avauksessa Keravalla tukena olleita kannattajia Huttunen toivoo näkevänsä myös Vaasassa.

– On hienoa saada faneja mukaan reissuun! Antaa paljon boostia sekä itselle henkilökohtaisesti että joukkueelle. Keravalla oli hyvä määrä vieraskannattajia paikalla ja toivotaan, että saadaan samanlainen meininki myös lauantaina Vaasaan!

VIFK – JJK || la 4.5. klo 16 || Lemonsoft Stadion, Vaasa
VIFK näyttää kotiottelunsa Solidsport-palvelussa (maksullinen lähetys)