Uutiset / 2010 / Veikkausliiga alkaa: Martonen unelmoi pelillisestä JJK-brändistä

19.04.2010
Veikkausliiga alkaa: Martonen unelmoi pelillisestä JJK-brändistä

JJK:n päävalmentajana vajaa puoli vuotta toiminut Kari Martonen puhui syksyllä saapuessaan muun muassa siitä, miten hän haluaisi joukkueen pelaavan – ja kuinka toivoo pelitavan juurtuvan myös suuren yleisön mieliin. Haalarityöt eivät ole hukuttaneet visioita.

– Olisi hienoa pystyä luomaan se tilanne, että JJK herättäisi vahvoja pelillisiä mielikuvia. Että kaikkialla Suomessa osattaisiin yhdistää seuran nimi tiettyyn tapaan pelata. Mutta tietenkin sellainen on monen vuoden prosessi, Martonen sanoo.

– Unelmana on, että se tietty tapa menisi koko JJK-perheen läpi. Että junioreista pitäen pelaajille opetettaisiin sitä samaa perusajatusta siitä, miten jalkapalloa halutaan Jyväskylässä pelata.

Kenellekään ei liene yllätys, että Martosen mielessä tuohon pelitapaan liittyy oleellisena osana syöttöpeli. Pelifilosofiaansa päävalmentaja haluaa tarkentaa sen verran, ettei palloa syötellä pelkästä sisäsyrjäputtien riemusta.

– Eihän se syöttöpeli mikään itsetarkoitus ole, vaan keino päästä maalipaikoille.

Martosen alkuaika Jyväskylässä on sujunut kaikkineen perin onnellisten tähtien alla. Sattuneet yllätyksetkin ovat olleet luonteeltaan pitkälti hyvänlaatuisia.

– Se kiinnostus ja seuraaminen, joka JJK:ta kohtaan täällä on, on asia, johon en osannut ollenkaan varautua. Se on ollut todella iso yllätys. Hyvin positiivinen sellainen tietysti.

Talvikauden menestyksestä huolimatta seuran sisällä ei haihatella. Paljon työtä on edessä, jotta yleisön kiinnostus ja seuran potentiaali saadaan hyödynnettyä.

– Meidän pitää kehittää kaikkea toimintaa kentällä ja kentän ulkopuolella sellaiseksi, että pelaajat haluavat tulla tänne. Kaupunki antaa siihen hienot puitteet ja pelaajille mahdollisuuden miettiä myös uran loppua pidemmälle. Jyväskylän imago ei ole pelkkä klisee.