Uutiset / 2010 / LIIGACUP: Haka ja JJK iskevät yhteen

25.01.2010

Viime perjantailta pakkasen vuoksi siirretty Hakan ja JJK:n välinen Liigacupin kamppailu mitellään tiistaina Valkeakosken Saharan tekonurmella. Ottelu alkaa klo 14.30.

Hakan päävalmentaja Sami Ristilä on tyytyväinen, että peli päästään vihdoin pelaamaan.
– Keli voi olla hieman viileä, mutta emme me pakkasta pelkää, Ristilä toteaa.

Haka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa perjantaina PoPaa vastaan. Porilaiset kaatuivat 3-0 -lukemin.
– Meillä oli siellä hyvä rentous päällä ja toivottavasti samanlainen vire jatkuu. Nyt vastus on kyllä huomattavasti kovempi, Ristilä huomauttaa.

Ristilän mukaan JJK on erinomainen vastustaja ensimmäiseen Liigacupin otteluun. Kaudella 2009 joukkueet kohtasivat kolmesti, kahdesti Veikkausliigassa ja kerran Suomen Cupissa. Liigapeleistä Jyväskylässä pelattiin tasapeli ja Valkeakoskella JJK voitti. Suomen Cupissa Haka kuittasi Tehtaan kentällä muutamaa viikkoa aiemmin kärsimänsä liigatappion.
– JJK on vahvistunut viime kaudesta ja se on mitä mainioin mittari tähän väliin.

Haka pääsee Jani Kauppilaa lukuun ottamatta parhaalla kokoonpanollaan peliin. Jokerikorttina on testissä oleva hyökkääjä Jukka Santala.

JJK on niin ikään pelannut yhden harjoitusottelun, kun se kaatoi selkein lukemin Ykkösessä pelaavan MP:n. JJK nappasi kauden avausvoittonsa 5-1 –numeroin.

Ottelussa on vastakkain valkeakoskelaisille useita tuttuja kasvoja, sillä päävalmentaja Kari Martonen edusti yhteensä kahdeksan kauden ajan jonka jälkeen hän toimi Olli Huttusen kakkosena. Lisäksi Jarkko Okkonen ja Juha Pasoja tilkitsivät koskilaisten alakertaa usean vuoden ajan. Okkonen vietti Hakassa peräti 11 kautta ja Pasojakin neljä kautta.