Uutiset / 2010 / KuPS-JJK: Tiiviin viikon kuormitusta jaetaan

24.03.2010

JJK aloittaa tänään Kuopiossa tiukan loppukevään ottelurypistyksensä. Päävalmentaja Kari Martonen toteaa, että viikon kuorma jaetaan pelaajien kesken tasaisesti.

Keskiviikon ottelussa kierrätystä aiheuttaa jo ylioppilaskirjoitusten vuoksi JJK:n kokoonpanosta puuttuva Touko Tumanto.

– Tässä on kolme peliä viikon sisällä, on selvää että lastia pitää jakaa. Meillä on kuitenkin suhteellisen laaja rinki, en näe että kierrättäminen heikentäisi kokoonpanoa.

Liigakauden lähestyessä päävalmentaja on rotaatiosta huolimatta rakentanut mielessään sitä kokoonpanoa, jolla liigaotteluihin lähtökohtaisesti mennään.

– Talven aikana on ehtinyt muotoutua hyvä kuva pelaajista ja tietynlainen permanentti on olemassa, Martonen sanoo.

– Lauantai on vielä sellainen peli, jossa kierrätetään – ne ovat avauksessa, jotka eivät tänään pelaa. Sen jälkeen aletaan enemmän ja enemmän hakemaan sitä niin sanottua permanenttia.

Liigacupin alkulohkojen tulokset asettuvat lopulliseen muotoonsa lauantaina, kun KuPS ja TamU pelaavat rästiottelunsa. JJK:n puolivälierävastustaja saattaa kuitenkin ratketa jo tänä iltana – ja tulee joka tapauksessa nelikosta FC Honka, TPS, FC Inter, MYPA.
Martonen ei etsi joukosta suosikkivastustajaa.

– Mahdollisimman montaa liigaseuraa vastaan olisi hyvä pelata ennen sarjakauden alkua. Aina on kiva kohdata vanha seura, mutta kaikkia vastaan pelataan kauden aikana vähintään kaksi kertaa, päävalmentaja sanoo viitaten edelliseen työnantajaansa Honkaan.

Liigacup-alkulohkon päätösottelu KuPS-JJK Kuopiossa tänään klo 17.