Uutiset / 2010 / Edessä kolmen ottelun viikko

23.03.2010

JJK:lla on Liigacupin jatkopaikan varmistumisen myötä edessään klassinen härkäviikko. Keskiviikkona vastassa on Liigacupin alkulohkon päätösottelussa KuPS, lauantaina Keski-Suomen piiricupin finaalissa FCV ja viikon kuluttua keskiviikkona vuorossa on Liigacupin puolivälieräottelu.

– Ennen pientä pääsiäisbreikkiä on tosiaan kolme peliä. Tämä on liigakautta ajatellen viimeinen kova rypistys, joukkueen päävalmentaja Kari Martonen sanoo.

– Varmasti se näkyy harjoittelussakin jollakin tavalla. Kyllä keskittyminen on aika pitkälti näissä peleissä. Tähän asti on kierrätetty pelaajia aika tavalla, ja samalla systeemillä jatketaan: ne pelaajat, jotka pelaavat vähemmän keskiviikkona, saavat vastuuta lauantaina.

Liigacupin jatkopaikka varmistui Jaro-pelissä, ja lohkovoittoonkin on vielä mahdollisuudet. Viime kaudella JJK ei voittanut turnauksessa yhtään peliä, joten muutos on suuri. Martonen ei kommentoi vertailua, eikä laske liian suurta painoa Liigacupin tuloksille muutenkaan.

– Halu oli saada lisää kilpailullisia pelejä, joten olen lauantain tasapeliin ja sen tuomaan jatkopaikkaan hyvinkin tyytyväinen. Mutta tietysti tämä on kilpaurheilua, joten tuloksellakin on merkitystä.

– Ja onhan näillä lisäpeleillä sekin merkitys, että saadaan käsitystä tulevan kauden vastustajista. Se on iso apu kesällä, kun on ainakin jonkinlainen käsitys siitä, millainen vastustaja on kulloinkin vastassa.

Liigacupissa pelataan keinoalustoilla, mikä takaa tasaiset ja syöttöpelille edulliset olosuhteet. Liigaottelut pelataan pääasiassa luonnonnurmialustoilla, jotka ovat etenkin alkukaudesta hyvin vaihtelevassa kunnossa. Martonen ei näe asiaa ongelmallisena valitun pelitavan kannalta.

– Meidän täytyy pystyä sopeutumaan kulloisiinkin olosuhteisiin. Tietenkin niillä on vaikutuksensa, mutta pelin perusajatus ei saa muuttua olosuhteiden takia liian rajusti.

JJK kohtaa KuPS:n Magnum Areenan keinonurmella keskiviikkona kello 17.