Uutiset / 2010 / JJK löi liigacupissa VPS:n 3-0 (2-0)

06.02.2010

JJK jatkoi voittoisasti Liigacupissa, VPS kaatui numeroin 3-0.

Lähes 400 katsojaa seurasi tänään Vehkalammella JJK:n ja VPS:n välistä Liigacupin ottelua jossa kotijoukkue hallitsi suurimman osan pelistä.  Montakaan todellista maalintekopaikkaa ei vaasalaisilla ollut ja maalissa Sami Myllymäki pääsi melko helpolla.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä pelin pyöriessä lähinnä keskialueella.  Tilanne muuttui ensimmäisen kerran 11. minuutilla kun Mikko Hyyrysen laitanousu ja hieno keskitys tavoitti boxissa Mika Lahtisen ja maalintekijä ei paikasta erehtynyt.

Tämän jälkeen ote siirtyi vahvemmin kotijoukkueelle ja valmentaja Kari Martosen  peräänkuuluttama syöttöpeli ja pelirohkeus tuottivat seuraavan kerran tulosta jo kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen.  JP Tuomasen tulisen laukauksen ohjasi verkkoon jo toisen Liigacup-maalinsa tehnyt Zakaria Abahassine.

Ensimmäisen jakson loppupuolisko mentiin JJK:n tahdissa mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Toisella jaksolla jatkettiin siitä mihin ensimmäinen päättyi. JJK piti palloa mutta välillä myös vieraat pääsivät rakentamaan peliään mutta todellisiin maalintekopaikkoihin ei vaasalaissekaan päässeet.  78. minuutilla sisään vaihdetun Touko Tumannon kulmapotkun jälkeinen keskitys löysi Juha Pasojan ja näin vielä edelliskaudella Norjassa pelannut toppari avasi maalitilinsä JJK:n paidassa.

Ottelun jälkeisessä lehditötilaisuudessa Kari Martonen oli tyytyväinen omiensa esitykseen. ”Palloa pystyttiin pitämään ja uskallettiin rakentaa hyökkäyksiä. VPS on tunnettu hyvästä vastahyökkäyspelistä mutta puolustuksemme  oli tänään erittäin tasapainoinen ja hoiti tilanteet mallikkaasti”, kehui Martonen suojattejaan.

Erittäin hyväkuntoinen joukkue

Kari Martonen kiitteli lehdistötilaisuudessa joukkueen hyvää kuntopohjaa. ” Pelaajien erinomainen fyysinen kunto edesauttaa sitä että voimme harjoituksissa keskittyä treenaamaan pallollisena ja tämä alkaa pikkuhiljaa näkyä myös otteluissa.  Tämän hetken joukkue ja sen peli on vielä lähtötelineissään ja paljon pystytään vielä parantamaan ennenkuin Veikkausliiga pyörähtää käyntiin. Laiturina pelannut, JJK:ssa testissä ollut Eetu Muinonen oli odotetun hyvä. ”Eetun kanssa on sovittu että testiä jatketaan tulevana viikonloppuna. Eetu on joukkueen mukana jälleen torstaista lauantaihin. Sen jälkeen katsotaan missä mennään

JJK kohtaa seuraavalla kierroksella nousijajoukkue AC Oulun . Ottelu pelataan Vehkalammella lauantaina 13.2. klo 14

JJK tänään:  Myllymäki, Muinonnen (78 min Tumanto), Pasoja, Tuomanen, Viren, Lähitie, Lahtinen, Sinisalo, Tapaninen, Abahassine (46 min Markkula), Hyyrynen (62 min Kari)  Vaihdossa Nieminen, Sund, Poutiainen ja Kairaluoma

Kuva: Zakaria Abahassine iski jo toisen osumansa liigacupissa

JP