Uutiset / 2009 / Veikkausliiga tavoittelee huikeita katsojamääriä lähivuosina – Vesalainen Radio Suomessa

02.11.2009

 

Veikkausliiga tavoittelee huikeaa nousua yleisömääriinsä seuraavina vuosina. Jotta tämä onnistuisi, pitäisi varsinaisen ottelutapahtuman parantua ja pelejä saada lisää. Tätä mieltä olivat Urheilun taustapeilissä keskustelleet Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen ja Hongan puolustaja Sampo Koskinen.

Veikkausliigan yleisökeskimäärä laski jo toisena vuotena peräkkäin. Kun vuonna 2007 kotimaista liigajalkapalloa saapui lehtereille katsomaan 541 612 katsojaa, oli lukema vuotta myöhemmin 478 917 ja tänä vuonna 434 778.

– Suunta ei ole ollut toivottu, mutta meillä oli laskua ennen viisi vuotta nousua, Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden sanoi ja muistutti myös lipputulojen kasvaneen tänäkin vuonna.

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalaisen mielestä seurojen ei pitäisi aina mennä liigan selän taakse, vaan katsoa reippaasti peiliin.

– Seurathan sen ottelutapahtuman tekee ja kokoaa yleisön. Liiga määritetään sen mukaan, mikä on sen huonoin toimija ja se on liigan taso. Tuntuu, että jotkut kokevat ottelutapahtuman olevan pikemminkin rasite. Silloin ei tule kehitystä, Vesalainen totesi

Vesalainen vaatii lisää pelejä

Vesalaisen mukaan muun muassa kotimaisten jääkiekkoilijoiden palkkatason suuruutta on helppo verrata jalkapalloilijoihin, kun katsoo heidän ottelumääräänsä.

– Jos meillä oli 13 kotiottelua plus yksi liigakarsintaottelu ja vastaavasti (jääkiekon SM-liigan) JYP esiintyy 39 kertaa Jyväskylässä, niin se on kolme kertaa enemmän. 700 000 katsojaa on helpompi saavuttaa, jos on enemmän pelejä.

Myös Koskinen on selkeämmän sarjaohjelman kannattaja.

– Minulla ystäviä, jotka ovat sanoneet, että otteluita on mahdoton seurata, kun ei ole perinteistä ”sunnuntaina puoli seitsemältä” -peliä. Jollain tapaa sarjaa pitää yhtenäistää.

fcjjk.com