Uutiset / 2009 / Lauantai-illan huumaa! JJK-Inter lauantaina Harjulla klo 18.30

16.07.2009

Puolustava mestari vierailee Harjulla

Veikkausliigapelit jatkuvat Harjulla jo lauantaina, eikä vastus ainakaan heikkene, kun vuoden 2008 tuplamestari FC Inter saapuu JJK:n vieraaksi.

Interin (6-3-5, 21 pistettä) kausi ei ole mennyt aivan nappiin, sillä joukkue majailee tukevasti liigan keskikastissa. Potentiaalia joukkueella riittää parempaankin. Viimeisillä liigakierroksilla Interin osalta pelivihkoon on merkattu ristiä, tuloksena 1-1-tasapelit sekä Lahden että MIFK:n kanssa. Ennen lauantain kamppailua Interillä oli kova peli edessä keskiviikkona, kun se kohtasi Mestareiden liigan toisella karsintakierroksella moldovalaisen FC Sheriff Tiraspolin Turussa. Ottelu päättyi vieraiden 0-1 voittoon ja näin ollen Interille jäi kirittävää vierasotteluun.

– Inter on taitava ja pelaava joukkue ja ehdottomasti yksi parhaista joukkueista liigassa. Viime vuonna kaikki näkivät, miten tyylikkäällä ja hienolla pelillä ne hoitivat mestaruuden. Haasteita meillä riittää erityisesti Interin lyhytsyöttöpelin kanssa, jotta saadaan heidän pelinrakentelu kuriin, JJK:n valmentaja Ville Priha kommentoi launtain vastusta.

JJK puolestaan saa nuolla rauhassa haavojaan ja valmistautua lauantain kamppailuun huolella. Raastavien maalin tappioiden putki sai jatkoa maanantaina, kun MYPA sai kolme liigapistettä matkaansa vetiseltä Harjulta. JJK jatkaa puhdettaan liigassa edelleen toiseksi viimeisenä.

Viime peleissä vuotanut puolustuspää piti maanantaina lähes liigapisteen arvoisesti, mutta hyökkäyspeli tökki pahemman kerran, vaikka yritystä riitti. Syy siihen on Prihan mukaan selvä.

– Maalintekopaikoille pääsyssä oli suuri ongelma. Pelin avaaminen oli hyvää pitkästä aikaa, ja me liikutettiin alakerrassa hyvin palloa ja päästiin puolen kentän yli pallon kanssa kontrolloidusti. Sen jälkeen pitäisi pystyä antamaan hyviä murtavia syöttöjä ja rakentamaan maalitilanteita, mutta siinä se stoppi tuli. Pallottomien pelaajien liike oli MYPAa vastaan yksinkertaisesti huonoa.

– Interiä vastaan meidän pitää saada hyökkääjien liikkeet suunnattua voimakkaasti eteenpäin ja pistettyä palloa laitapelaajille ja hyökkääjille vauhtiin vastustajan selustaan. Siinä ei onnistuttu edellisessä pelissä. Kun pallo on saatu edustaan, tarvitaan laadukkaampia keskityksiä ja voimakkaampaa menemistä boksiin. Myös keskikenttäpelaajilta vaaditaan apua viimeisen kolmanneksen pelaamiseen.

Hristov pelaa lauantaina Inter-ottelussa

JJK hankki kovan luokan vahvistuksen hyökkäykseen, kun se solmi maanantaina tämän kauden kattavan sopimuksen kokeneen Gorgi Hristovin kanssa. Makedonialaisella on tilillään muun muassa 46 maaottelua, joissa hän on iskenyt 16 maalia. Maaotteluiden lisäksi Hristovilla on kokemusta lukuisilta eurokentiltä.

Hristovin pelilupa-asia järjestyi kuntoon keskiviikkona joten hyökkääjä nähdään tositoimissa lauantaina. Hristovista odotetaan kettupaitojen hyökkäyspeliin kaivattua johtajuutta ja röyhkeyttä.  JJK:lta kaikki pelaajat ovat pelikunnossa.

Kuva: Georgi Hristov debytoi lauantaina Harjulla Interiä vastaan.

fcjjk.com