Uutiset / 2009 / JJK kannattaa joukkuemäärän supistamista Veikkausliigassa

06.06.2009

JJK näkee viime päivien aktiivisen keskustelun Veikkausliigan tulevasta sarjajärjestelmästä ja järkevästä joukkuemäärästä erittäin tärkeänä ja merkittävänä asiana jotta sarjan kilpailullisuus, yleisön mielenkiinto ja taloudelliset ansaintamahdollisuudet saataisiin pidettyä mahdollisimman hyvinä mukanaoleville seuroille.

”Kannatamme ehdottomasti sarjan joukkuemäärän supistamista 12 joukkueen sarjaksi esimerkiksi jo kaudelle 2011”, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen toteaa. ”Sarja pitää saada kiinnostavammaksi ja kilpailua edistettävä jotta sarja tarjoaisi nykyistä mielenkiintoisemmat asetelmat yleisölle. Näin kaikki seurat panostaisivat mm. markkinointiinsa paljon enemmän ja yleisömäärät vahvistuisivat väkisinkin”.

”Vaikka itse asetumme sarjataulukossa tällä hetkellä loppupäähän niin kannatamme silti vahvasti sarjan uudistamista. Mielestämme jokaisen seuran pitää pystyä tavoittelemaan jatkossa sijoituksia 10 parhaan joukossa ja kun näin on niin kaiken toiminnan pitää myös pystyä tukemaan tällaista tavoitetta”, Vesalainen näkee.

”12 joukkueen sarja olisi tiukempi ja halutumpi paketti jossa kilpailullisuus korostuisi paremmin ja myös Ykkösen taso ja arvostus vahvistuisi Veikkausliigan sarjauudistuksen rinnalla. Erittäin merkittävä asia sarjajärjestelmän uudistuksessa olisi myös paljon puhuttu ottelumäärän lisääntyminen sillä kolminkertaisen sarjan tarjoamat 33 kierrosta vahvistaisi seurojen taloutta ja toisi myös säännöllisemmän ja kiinnostavamman pelirytmin koko kaudelle”, Vesalainen päättää.

Kuva: Veikkausliigan mahdollinen sarjauudistus tarjoaisi jalkapallon ystäville enemmän ja säännöllisemmin tasokkaampaa futisviihdettä.

fcjjk.com