Uutiset / 2009 / JJK ja HJK tasasivat pisteet Harjulla

17.05.2009

Klubien kamppailu päätyi pistejakoon: 1-1 (1-1)

JJK palasi kahden vaisumman ottelun jälkeen potentiaalinsa ylärajoille. Peli eteni ennakkoasetelmien mukaan: HJK hallitsi peliä, ja JJK pyrki rokottamaan isompaa klubia vastahyökkäyksistä.

4022-päinen yleisö kiitti JJK:ta hienosta taistelusta ottelun jälkeen kunnon taputuksilla. Yleisöstä ei näkynyt merkkiäkään pettymyksestä, vaikka avausvoitto lipui sormien välistä yliajalla, kun Mika Lahtinen ei saanut upotettua palloa helsinkiläisten verkkoon puolittaisesta läpiajostaan.

JJK:n kapteeni Christian Sund kiitteli sisuuntuneen joukkueensa peli-ilmettä.

– Me oltiin tänään aika miehekkäitä. Todettin pukukopissa ennen peliä, että voitto tulee, ja paikkoja siihen oli. Toisaalta HJK:llakin oli omat paikkansa, joten siinä mielessä tasuri tuntuu oikeudenmukaiselta lopputulokselta, Sund kommentoi peliä.

Myös JJK:n päävalmentaja Ville Priha antoi suojateilleen kehuja hienosta taistelusta.

– Oon tyytyväinen pelaajien tekemiseen. Pelaajat antoivat itsestään kaikkensa tänään. Pelitahti on ollut tiukka, ja samat miehet ovat  aikalailla pelanneet siellä pelistä toiseen. Varmasti vähän väsytti, mutta siitä huolimatta meidän jengistä ei löytynyt tänään heikkoja lenkkejä.

Isompi klubi hallitsi, pienempi iski vastaan

Kettupaitojen lupauksia herättäneestä alusta huolimatta vierailijat pöllyttivät ensin verkkoa. JJK-puolustus ei saanut purettua tilanteenpoikasta kunnolla, minkä seurauksena pallo ajautui Mohamed Kamaralle noin kahteenkymmeneen metriin. Kamara ei jättänyt käyttämättä avopaikkaa ja latasi pallon tarkasti JJK-maalin vasempaan kulmaan, kun pelikello näytti kymmenen minuuttia.

JJK:n vastaus tuli nopeasti. HJK:n heikko erikoistilannepelaaminen sai jatkoa, kun Ik Kyung Nam pääsi jatkamaan pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Maali oli tolppia torstaina kolisuttaneelle Namille veikkausliigan ensimmäinen.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella avaukseen päässeelle Mika Lahtiselle avautui vielä huippupaikka vastahyökkäyksestä. ”Lada” nousi terävästi oikeasta laidasta ja ampui kohti etuyläkulmaa, mutta HJK-veskari Ville Wallen torjui kudin hienosti.

Toiselle puoliajalla jatkettiin siitä, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. HJK piti palloa, mutta JJK sinnitteli pelissä hyvin mukana. HJK painoi moneen otteeseen voimalla rangaistusalueelle vahvojen laitalinkkien kautta. Vaaralliset tilanteet kuivuivat kuitenkin kokoon viime hetken neppailun, epätasaisen nurmen ja JJK:n taistelevan puolustuspelin seurauksena. Yleisössä huokailtiin moneen otteeseen, kun pallo pyöri JJK:n rangaistusalueella, ja ehkä hieman onnekkaastikin JJK välttyi takaiskuilta.

JJK:n parhaat tilanteet tulivat vastahyökkäyksistä myös toisella puoliajalla. ”Lada” pääsi avopaikalle kahteen kertaan. Ensimmäinen yritys oli jo lipumassa maaliin toisen puoliajan alussa, mutta HJK-puolustus paikkasi vastaan tullutta Wallenia ja siivosi pallon maalin edustalta. Historiallisen avausmaalin tehneelle Lahtiselle tarjottiin vielä mahdollisuutta ratkaista peli yliajalla, kun ”Lada” viiletti jälleen karkuun HJK-puolustukselta. Viimeinen silaus jäi kuitenkin tälläkin kertaa puuttumaan ratkaisusta, ja helsinkiläiset saivat kuin saivatkin paluumatkalle liigapisteen mukaan.

Kahdella kärjellä pelaaminen sujui mallikkaasti

Yleisön pyynnöstä JJK aloitti pelin kahdella kärkipelaajalla, mikä osoittautui hyväksi ratkaisuksi. JJK pelasi selkeästi rohkeammin ja otti ylhäältä kiinni. Kahdella kärjellä pelaaminen edesauttoi myös JJK:n keskikentän peliä, kun keskikentän pallotaiturit pääsivät pelaamaan tutummilla pelipaikoilla. Erityisesti kapteeni Sund petrasi peliään silminnähden ja jakoi palloa mallikkaasti.

– Me haluttiin laittaa kaksi kärkeä tänään, jotta saataisiin aggressiivinen ote peliin. Pystyttiin paremmin prässäämään ja saatiin hyvä ote peliin – joka jätkä oli pelissä mukana. Prässäyksen seurauksena saatiin aika paljon riistojakin keskialueella. Kaiken kaikkiaan kahden kärjen systeemi toimi tänään ihan hyvin, Priha kommentoi muutosta taktiikassa.

Oikeutettu lopputulos

Molempien joukkueiden valmentajat näkivät, että kumpi tahansa klubi olisi voinut napata täyden pistepotin.

– Lopputulos ei tietenkään täysin tyydytä. JJK:lla oli kuitenkin omat paikkansa, ja periaattessa pelissä olisi voinut käydä miten tahansa, Muurinen kommentoi peliä.

– Oikeutettu lopputulos. Peli oli aikamoista painia. Paljon kaksinkamppailuita ja pitkiä avauksia. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, ja peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Ei voi sanoa, että lopputulos hirveesti harmittaa, koska paikkoja ei ollut sen enempää, Priha sanoi.

HJK:n valmentaja Antti Muurinen kehui illan vastusta ja povaa sarjanousijalle menestystä, kunhan olosuhteet paranevat.

– JJK oli just sellanen, kun tiedettiin sen olevan. Erittäin aggressiivinen, hyvä motivaatio, tuli kovaa tilanteisiin ja kaikesta päätellen ei hirveesti valita enää kentän kunnosta. JJK tulee hyötymään, kun olosuhteet parenevat. Pallotaiturit, kuten Sund ja Koskela, pääsevät silloin paremmin oikeuksiinsa.

Eero Lahtinen / fcjjk.com