Uutiset / 2009 / Honka vei pisteet Harjulta numeroin 2-3 (1-0)

23.05.2009

Honka haki Harjulta täyden pistepotin

Unelma-alku ei siivittänyt JJK:ta pisteille, vaan liigapisteet lähtivät espoolaisten matkaan vahvan toisen puoliajan turvin lukemin 2-3 (1-0).

Liigakauden ensimmäinen tappio oli kova pala jyväskyläläisten nieltäväksi, sillä peli aaltoilti koko ottelun ajan. Tilanteita riitti molemmilla maaleilla, vaikka lievä pallonhallinta olikin espoolaisilla.

– Peli oli jännittävä. Yleisökin varmaan nautti siitä, että mentiin päästä päähän. Taklauksia, taistelua ja maalitilanteita nähtiin, voittomaalin iskenyt Jami Puustinen kommentoi peliä.

– Tuntuu vähän, ettei pallo oikein pompikaan meille. Oli varmaan kauden viides tolppa. Toisaalta kaveri teki maalin enemmän ja ansaitsi silloin voiton. Kyllä se onnikin täytyy ansaita, harmitteli liigakauden avausmaalin tehnyt Tommi Kari.

JJK sai lähes täydellisen alun peliin

Peli oli ehtinyt hädintuskin alkaa, kun JJK pääsi maistelemaan johtoasemaa liigassa ensimmäistä kertaa. Hongan puolustuksen ja Harjun kentän avustuksella JJK:n korealaisvahvistus Nam pääsi tekopaikkaan kuin varkain ja sijoitti nahkakuulan nätisti Honka-maalin oikeaan nurkkaan, kun peliä oli ehtinyt vanhentua vasta kolme minuuttia.

Salamamaalin jälkeen ensimmäistä jaksoa mentiin tasatahtiin. Molemmat joukkueet pääsivät muutamiin hyviin maalipaikkoihin, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty. JJK selvisi ilman takaiskuja tiiviin puolustuspelaamisen ansiosta. Toppariksi kauden alussa siirretty Matti Lähtitie ennätti jälleen pallojen eteen kiitettävästi.

Savage piristi Hongan peliä

JJK:n paketti alkoi rakoilla heti toisen puoliajan alussa. 53. minuutilla kentälle tullut Demba Savage sai Hongan pelin uuteen lentoon. JJK-puolustus ei onnistunut pitämään kurissa vikkelää ja taitavaa gambialaista. Honka vyörytti hyökkäyksiään oikeasta laidasta kerta toisensa jälkeen Savagen kautta.

JJK:n johtoasema kesti 56 minuuttia. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo pomppasi suoraan Nicholas Otarulle Mihaly Szerovayn torjunnasta, ja Otaru latasi pallon yläkulmaan suoraan volleysta. Kulmapotkun espoolaisille lahjoitti JJK-puolustus, jonka avaussyöttö epäonnistui pahemman kerran.

Honka tarrasi kiinni täyteen pistepottiin ensimmäistä kertaa 62. minuutilla. Illan paras pelaaja, Demba Savage, purjehti Messi-tyyliin karkuun JJK-puolustukselta ja ohitti hienosti pelanneen Szevovayn etukulmasta.

Kari tasoitti pelin melkein kahteen kertaan

JJK:n vastaus tuli 75. minuutilla. Tommi Kari sai vihdoin palkinnon yritteliäästä pelistään. Kari sai pallon vaihdosta kentälle tulleen Kimin keskityksestä rangaistusalueen rajalle. Honka-puolustus blokkasi ensimmäisen kudin, mutta Kari sai uuden vetopaikan kimmokkeesta ja sijoitti pallon oikeaan alakulmaan.

Ottelun voittomaalissa asialla oli kukapas muukaan kuin Savage. JJK-puolustus yritti purkaa palloa keskeltä, mutta purkuyritys jäi matalaksi, ja Savage nappasi pelivälineen. Juoksun päätteksi hän löysi Jami puustisen boksin sisältä, joka otti pallon haltuun, kääntyi terävästi ja ohitti ”Misin” jälleen etukulmasta.

Kettupaidoilla oli loistava paikka nousta tasoihin vielä aivan peliajan lopussa. Kari laukoi kierteisen vaparin noin paristakymmenestä metristä vasempaan tolppaan. Pallo kimposi tolpasta suoraan ylös nousseelle Tuomas Latikalle, jolle kimmoke tuli täysin yllätyksenä, ja veto lähti kolmanteen kerrokseen.

Hongan pelissä oli energiaa ja ilmettä

Hongan päävalmentaja Mika Lehkosuo oli ymmärrettävästi tyytyväinen suojattiensa otteisiin. Pitkästä aikaa tullut voitto maistui hurrauksista päätellen espoolaisille makealta. Kauden toisen voiton ohella Lehkosuon mieltä lämmitti eritoten joukkueen peliesitys, jonka seurauksena täysi pistepotti tuli.

– Valmistautuminen ja ennakkoon oleellisten asioiden oivaltaminen onnistui tänään hyvin. Musta tuntuu, että me pelattiin välillä jopa paremmin kuin paljon paremmilla kentillä ollaan pelattu.Meidän pelissä oli heikkoja hetkiä, mutta sit välillä oli oikein fiksua ja järkevää pelaamista. Pelissä oli sellasia asioita, joita viikolla ollaan yritetty treenata, Mika Lehkosuo kertoi.

– Me puhuttiin ennen peliä, että meidän pitää saada energiaa, ilmettä ja semmosta fiilistä hyvästä kaksinkamppailupelaamista ja taistelusta, mikä JJK:lle tulee kotiyleisön tuella automaattisesti. Mun mielestä me onnistuttiin siinäkin – meillä oli ihan tarpeeksi energiaa ja tekemisen meininkiä kentällä, Lehkosuo jatkoi.

JJK:n paketti ei pysynyt kasassa toisella puoliajalla

Kolme maalia omaan verkkoon toisella puoliajalla jäi kaivelemaan JJK:n päävalmentaja Ville Prihan mieltä. Tappiota enemmän Prihaa harmitti lepsu puolustuspelaaminen, jonka seurauksena takaiskut tulivat.

– Ensimmäisellä jaksolla koko joukkueella oli paljon energiaa pelissä ja pysyttiin yhtenäisenä. Toisella jaksolla Honka sai selkeästi liikaa tilaa. Paketti ei pystynyt kasassa, ja varsinkin Savage sai oikealla laidalla aikalailla paljon tilaa. Puolustaminen toisella jaksolla ei ollut riittävän hyvää, ja me järjestettiin tietyllä tavalla maalit vastustajalle. Huono puolustuspelaaminen maalitilanteissa harmittaa.

– Ei voi sanoa kuitenkaan, ettei Honka olisi ansainnut voittoaan. Honka oli tänään sen verran parempi, että pisteet lähtee Espooseen ja sillä siisti. Honka oli tänään odotetun vahva, Priha myös kehui  illan vastusta eikä halunnut alkaa selittelemään.

JJK-leirissä ei olla heittämässä kirvestä kaivoon, vaikka voittosarake näyttää kuuden pelin jälkeen edelleen nollaa.

– Avausvoiton puuttuminen ottaa tietysti koville. Mutta jos me pelataan hyvää futista, tulee se sieltä ennemmin tai myöhemmin. Maarianhamina saa täältä aika kovan kotijoukkueen vastaan keskiviikkona, Kari lupasi.

 

Eero Lahtinen / fcjjk.com