Uutiset / 2009 / HJK-luotsi Muurinen ei aliarvioi jyväskyläläisiä

17.05.2009

HJK:n Antti Muuriselle JJK:n alkukauden hyvät tulokset eivät ole olleet yllätys. Pelaajamateriaaliltaan JJK on ilman muuta Veikkausliigatasoa.

– Esimerkiksi JJK:n J-P Tuomanen, Toni Koskela, Matti Lähitie, Anssi Viren ja Christian Sund ovat kaikki tasokkaita pelimiehiä, joille Veikkausliiga ei ole mikään uusi juttu, Muurinen miettii.

Lisää mielenkiintoa tuo Tuomasen ja Sundin HJK-tausta. Molemmat ovat urallaan pelanneet HJK:ssa. Sund liigajoukkueessa ja Tuomanen A-junioreissa ennen siirtymistään Turkuun.

HJK:n joukkueessa harmittava Honka-tasapeli on unohdettu ja katseet on jo sunnuntain pelissä. Ville Taulo onnistui paikkaamaan loukkaantunutta Tuomas Haapalaa ja Roihan kahden ottelun pelikielto suorasta punaisesta on kova isku, mutta ei selviämätön: penkiltä löytyy lisää kovia nimiä.

– Uskon, että vaikka nyt onkin otteluruuhkan viimeinen ottelu, kolmas peli kuuden päivän sisään, niin joukkueen henkinen tasapaino on järkkymätön. Ainakin tunnelma treeneissä on ollut samanlainen kuin koko kauden ajan: innostunut ja vapautunut.

Eniten Muurista jännittävät olosuhteet. Kuulopuheiden perusteella Harjun kenttä on vielä melkoisen keväisessä kunnossa.

– Saa nähdä. Totta kai lähdemme otteluun pelaamaan sovittua pelitapaa, pidetään palloa maassa ja syötellään ja pelataan aktiivisesti, mutta joudumme sitä ehkä hieman muuttamaan, mikäli olosuhteet niin pakottavat. Toivottavasti kenttä on kunnossa, ainakin muilta osin tunnelma on mahtava, sillä yleisöä paikan päälle saadaan varmuudella paljon.

– Tärkeimpänä asiana omassa pelissämme pidän sitä, että emme missään nimessä lähde aliarvioimaan JJK:ta, Muurinen toteaa.

Kuva: Matti Lähitie on entuudestaan tuttu Anti Muuriselle

www.hjk.fi / fcjjk.com