Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK-HONKA Harjulla lauantaina klo 16.00

21.05.2009

Huilannut JJK saa vastaansa Hongan

 

Kettupaitojen tähtäimessä on avausvoitto liigakauden kangerrellen aloittaneesta Hongasta. Voittoa lähdetään hakemaan tiivillä keskikenttäpelaamisella ja HJK-pelin kaltaisella taistelutahdolla.

JJK-leirissä on nuoltu haavoja ja päästy latautumaan tulevaan kamppailuun huolella. Päävalmentaja Ville Priha on ottanut tyytyväisenä välipäivät vastaan.

– HJK-pelin jälkeen saatiin huilata onneksi pari päivää. Pelaajat olivat varmaan aika rikki kovan peliputkeen jälkeen. Oli hyvä, että saatiin ottaa alkuviikko vähän rennommin ja valmistautua rauhassa Honka-peliin.

Vedonlyöjälle lauantain ottelu haiskahtaa vahvasti ristiltä. JJK:n viidestä pelistä neljä on päätynyt pistejakoon; Honka (1-5-1, 8 pistettä) on liigan tasapelikuningas viidellä tasurillaan.

Vastassa aktiivinen joukkue

Hongan pelitapa on hyvin JJK:n tiedossa. Honka on kärsinyt ehkä eniten liigakauden alun huonoista olosuhteista, mikä näkyy karulla tavalla sarjataulukossa.

– Honka on pelaava joukkue. Hongan pelityyli on Lehkosuon mukaantulosta lähtien ollut sellainen, että ne haluavat syötellä tosi paljon, pyrkivät rakentamaan peliä maata pitkin eikä helpolla kisko pitkiä palloja. Olosuhteiden pakosta nekin ovat kuitenkin joutuneet suoraviivaistamaan peliä, Priha analysoi lauantai-illan vastusta.

– Ottelun selkeä lähtökohta on se, että ne yrittävät pelata aktiivisesti ja syötellä paljon ja meidän pitää pystyä estämään se.

JJK hakee lauantaina selkeää neljän linjaa keskialueelle, mitä yritettiin jo HJK-pelissä. Se kielii rohkeamman pelitavan jalostamisesta ja kahdella kärjellä jatkamisesta. Avausvoiton reseptissä on muitakin HJK-pelistä tuttuja aineksia.

– Taistelutahto HJK-pelistä pitää säilyttää. Keskialueen puolustuksessa me tehtiin taktisia virheitä. Kun siinä ollaan tiiviimpiä, niin saadaan vielä enemmän riistoja keskialueella ja sitä kautta lisää teräviä vastahyökkäyksiä, Priha tähdentää.

 

JJK:lta sivussa ovat varmasti Lee, Pulkkinen ja Tapaninen.

Eero Lahtinen / fcjjk.com