Uutiset / 2008 / Oulu nipisti sarjapisteet – taistelu jatkuu

13.09.2008

JJK ja AC Oulu kohtasivat Harjulla Ykkösen 21. kierroksen ottelussa koleassa säässä mutta mukavan yleisömäärän (2.559) edessä. Oulun 24. minuutilla tekemä maali jäi ottelun ainoaksi kun joukkue rikkoi JJK:n rynnistyksen tarkalla puolustamisella ja JJK:n pelirytmin rikkoen.

JJK aloitti ottelun hyvin. Joukkue piti palloa ja haki alusta alkaen aktiivisesti väylää oululaisten maalille. Kun varsinaiset maalipaikat jäivät kuitenkin syntymättä otti Oulu hienoisen hallinnan 20 minuutilla. Muutama kulmapotku ja laukaus ennakoi että joukkue halusi otteen itselleen ja onnistuminen nähtiinkin 24. minuutilla. Papa Niangin tarjoilusta Mamadou Konate viimeisteli pehmeän hallitusti vieraille 0-1 johdon ohi Mihaly Szerovayn. JJK:n paras maalintekopaikka osui Mika Lahtiselle jonka puskun Dennys Rodrigues kuitenkin tyylikkäästi torjui.

Oulu pystyi rytmittämään toisen jakson pelaamistakin haluamallaan tavalla. Varsinkin Dominic Yobe ja Jarmo Tenkula olivat pirteitä ja JJK:n keskialue ei saanut palloja tarpeeksi kärkimiehilleen.

JJK loi jakson aikana kuitenkin väkisin muutaman hyvän maalintekopaikan. Babatunde Wusu pelattiin keskeltä yksin läpi mutta Tunden venytykseen Rodrigues ehti peittämään. Rodrigues torjui myös Tommi Karin kärkituikkauksen hetkeä myöhemmin kulmapotkuksi. JJK sai luotua myös useamman kulmapotkun mutta Adyn lähettämät pallot eivät tuoneet tulosta. Oulu sai ottelun lopussa pallon kertaalleen JJK:n ylärimaan ennen JJK:n kahta hyvää maalintekopaikkaa. Mika Lahtinen latasi tulisesti 10 metristä niukasti tolpan ohi ja Adyn viime hetken vapaapotku 20 metristä meni ohi samasta ”reiästä”.

Loppuvihellyksen jälkeen Juha Malisen luotsaama Oulu pääsi tuulettamaan elintärkeää vierasvoittoa sillä joukkue nousi takaisin kamppailuun sarjan kärkisijoista. JJK säilytti tappiosta huolimatta sarjan kakkospaikan kun Oulu nousi kahden pisteen päähän kolmanneksi.

JJK:n seuraava kamppailu pelataan Harjulla 20.9. kun vastustajaksi saapuu tuttu kiistakumppani Jippo Jousuusta.

JJK: Szerovay, Latikka, Tapaninen, Viren, Hannula, Lahtinen, Lähitie (75 min Abahassine), Veijonen (46 min Ady -> var. 75 min), Sinisalo, Kari ja Wusu.

AC Oulu: Rodrigues (var. 55 min), Gorbatsov, Heiskanen, Houche (75 min Yobe Donewell), Konate (87 min Viitasaari), Kukka (var. 44 min), Niang (var. 5 min), Nurmi (var. 56 min), Orrström, Tenkula (Äijälä) ja Yobe Dominic.

Yleisömäärä: 2.559