Uutiset / 2008 / JJK iski ratkaisut kulmapotkuista Tampereella

28.09.2008

JJK:n vierailu Tampereelle TPV:n vieraaksi oli haasteellinen. Kotijoukkue oli onnistunut horjuttamaan omissa aikaisemmissa otteluissaan niin Viikinkejä kuin AC Ouluakin. Jyväskyläläiset kestivät ottelun tärkeyden kuitenkin mainiosti ja joukkue haki Tammelasta kaikki sarjapisteet ansaitusti 0-2 (0-2) loppunumeroin.

JJK:n vierassaldo kauden Ykkösessä on ollut erinomainen. Joukkue tarvitsi päivän ottelusta voiton jotta joukkue pysyisi edelleen mukana kamppailtaessa suorasta noususta Veikkausliigaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. TPV halusi jatkaa edellisen voittoisan Oulu-ottelun hengessä ja kotijoukkue saikin luotua painetta JJK-päätyyn. Myös JJK näytti jo ottelun alussa että TPV:n hieman varamiehinen puolustus saisi olla varuillaan vieraiden hyökkäyskaluston kanssa. TPV loi ottelun ensimmäisen vaarallisen maalintekopaikan. Mohamed Koroma pelattiin läpi ja JJK-vahti Mihaly Szerovayn loistopelastus esti kotijoukkueen avausmaalin syntymisen.

Tilanteen jälkeen JJK onnistui hiljalleen kääntämään peliä kotijoukkueen maalia kohti ja varsinkin pystysyötöt Babatunde Wusulle ja Mika Lahtiselle pitivät tamperelaiset kiireisinä. Ottelun maalit ja samalla lopulliset ratkaisut nähtiin kuitenkin Adyn tarkoista kulmapotkuista. 27. minuutilla vasemmalta tullut tarkka kulmapotku löysi Markus Paijan (alakuva) jalan ja tilanne oli 0-1. Kolme minuuttia myöhemmin Ady lähetti kulmapotkun oikealta ja Jukka Sinisalo (yläkuva) nousi omiin korkeuksiinsa ja pallo löysi ”Sinin” pään kautta TPV-maalin takanurkan.

Wusu vapautettiin vielä maalien jälkeen kertaalleen läpiajoon mutta TPV-vahti Juha Soukiala peitti Tunden yrityksen. Tauolle siirryttiin JJK:n 0-2 kohdossa.

JJK:n keskuspuolustus Antto Tapaninen ja Markus Paija jatkoivat hyvää esitystään myös toisella jaksolla. Kaksikko onnistui pitämään hyvin aisoissa kotijoukkueen vaarallisen Danielin. Kun tauolta hyvän avausjakson pelanneen Tuomas Latikan paikalle tullut Juha Veijonen katkoi mainiosti Mohamed Koroman yrityksiä oli toinen jakso lopulta hyvin JJK:n hallinnassa.

JJK haki toisella jaksolla aktiivisesti lopullista ratkaisua ottelulle mutta lukuisat pystysyötöt ja ylivoimahyökkäykset tukehtuivat joko paitsioon tai pieneen huolimattomuuteen lopullisen ratkaisusyötön osalta. TPV:n keskialueella aktiivisesti esiintynyt Kalle Kankala piti kokoonpanoon palanneen Matti Lähitien kiireisenä mutta JJK onnistui lopulta hyvin tyrehdyttämään kotijoukkueen pelinrakentelun.

”Peli oli tiukka. Saimme taisteluvoiton ja ratkaisut saatiin hienoilla kulmurimaaleilla. Kaikki hoitivat tänään hommansa hyvin mutta parannettavaa toki jäi vielä loppupeleihin”, Ville Priha analysoi ottelun tauottua.

JJK nousi voitolla sarjaa johtavan Viikinkien kantaan, vain yhden pisteen päähän. Ensi lauantaina Harjulla nähdäänkin todellinen kärkikamppailu kun joukkueet iskevät yhteen ja panoksena alkaa olla suora nousu Veikkausliigaan.

JJK: Szerovay, Hannula, Tapaninen, Paija, Latikka (46 min Veijonen), Lähitie (var 82 min), Kari, Lahtinen (var 17 min, 87 min Vinny), Sinisalo, Ady (76 min Abahassine) ja Wusu.

Yleisömäärä: 423 katsojaa.