Uutiset / 2008 / Hämeenlinnassa pelataan todellinen kuuden pisteen ottelu

12.08.2008

Keskiviikkona Kaurialan Stadionilla pelataan todellinen kuuden pisteen ottelu, kun yhteen iskevät kaksi Ykkösen kovakuntoisinta joukkuetta tällä hetkellä. FC Hämeenlinna saa vieraita Jyväskylästä kun JJK saapuu Hämeenlinnaan testaamaan FC:n päivän kunnon.

Ottelu on todella tärkeä molemmille joukkueille loppukautta ajatellen. JJK on yhdessä AC Oulun kanssa Ykkösessä tasapisteissä, mutta AC Oululla on yksi peli enemmän pelattuna. FC Hämeenlinna on sarjassa neljäntenä kolme pinnaa kaksikkoa perässä. Ykkösenä oleva FC Viikingit johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin ennen JJK ja AC Oulua.

FC Hämeenlinna ja JJK eivät kumpikaan varmasti halua hävitä ottelua, sillä tasatuloskin pitää molemmat joukkueet mukana nousutaistossa. JJK:lle tappiokaan ei vielä pudota heitä pois kärkitaistosta, mutta FC Hämeenlinna jäisi häviöllä jo kuuden pisteen päähän kakkospaikasta. Kotijoukkue FC Hämeenlinna on pelannut kymmenen peliä ilman tappioita ja maaleja FC:n verkkoon näissä otteluissa on tehty vain kaksi.

Elokuun kahtena ensimmäisenä lauantaina FC Hämeenlinna teki oman Nordic Tourin ja tulos peleistä oli loistava. AC Oulu kaatui 1 – 2 ja viime lauantaina joukkue haki pisteet 0 – 1 vierasvoitolla Torniosta. FC Hämeenlinnan hyökkäyspeli kulkee riittävän hyvin ja puolustuspelaaminen on ollut erinomaisella tasolla. Joukkuetta on todella vaikea voittaa tällä hetkellä ja jos JJK meinaa viedä Kaurialasta kolme pinnaa, pitää jyväskyläläisten onnistua täydellisesti.

JJK pelaa myös tällä hetkellä hurmoksessa. Joukkueen puolustuspelaaminen on parantunut peli peliltä ja neljässä viimeisessä ottelussa vastustaja ei ole pystynyt JJK:n verkkoa heiluttamaan. Keväällä JJK voitti FC:n Harjulla 2 – 0 ”Tunde” Wusun maaleilla ja Wusua on FC Hämeenlinnan syytä varoa nytkin. Nigerialaistykki on heilutellut verkkoa jo 15 kertaa tällä kaudella. Wusua hyvin hyökkäyksissä tukevat nopea Mika ”Lada” Lahtinen, taitava Ady ja kevään loukkaantumisesta toipunut kettumaisen viekas Tommi Kari.

Tunde ja Lada ovat suoraviivaisia pelaajia, jotka osaavat suojata palloa hyvin.  Ady sekä Kari hakevat palloa hyvin ja perusajatus heillä on pelata nopeasti eteenpäin Wusulle tai Lahtiselle. JJK:n Keskikentän pohjalla Matti Lähitie sekä Jukka Sinisalo tukevat  hyvin niin puolustusta kuin hyökkäystäkin. Puolustuslinja kokeneen Anssi Virenin johdolla on yksi Ykkösen parhaista. Maalissa Mihaly  Szerovay on osoittanut olevansa Ykkösen huipputasoa ja puheet JJK:n maalivahtiongelmasta on tuulesta temmattuja.

Tällä hetkellä molemmat  joukkueet ovat siis todella kovassa iskussa ja keskiviikon väännöstä on varmasti tulossa tasainen. Joukkueiden penkin päässä on myös tietoa ja taitoa. Kotijoukkueen Teuvo Palkki & Jussi Lempinen ja vierailijoiden Ville Priha & Matti Lahtinen ovat varmasti miettineet päät punaisena, millä taktiikalla vastustaja olisi lyötävissä.

Odotettavissa on siis Ykkösen huippumatsi, jonka luulisi kiinnostavan myös Kanta-Hämeen jalkapallon ystäviä. Kentällä nähdään monta tulevaisuuden liigapelaajaa ja ei olisi suuri yllätys, jos toinen joukkueista on mukana syksyn taistossa paikoista Veikkausliigaan.

www.miestenykkonen.fi