Uutiset / 2007 / Tommi Kari debytoi Suomi-paidassa

03.11.2007

Suomi hävisi Hanoissa pelattavan Agribank Cupin toisen kierroksen ottelun Uzbekistanille 2-0 (0-0) lauantaina (3.11.). Suomella oli mahdollisuutensa pelissä, jossa vastustaja teki maalinsa hieman onnekkaasti.

Uzbekistan-ottelun avausjakso oli Suomen hienoista hallintaa, mutta kumpikaan joukkue ei saanut todellisia maalipaikkoja. Maalissa pelannut 17-vuotias Lukas Hradecky poimi varmasti ne keskityspallot, jotka Uzbekistan pystyi Suomen maalille lähettämään. Kokenut poikamaajoukkuevahti ohjasi puolustusta, joka pelasi rutiinilla Jonas Portinin ja Pyry Kärkkäisen johdolla. Osasyy Hradeckyn työttömyyteen olikin se, että Suomen puolustuslinja pystyi katkomaan keskikentän läpi tulleet pallot.

Kentän paras katkoja oli kuitenkin Ville Taulo, joka luki peliä erinomaisesti katkaisten pelkästään ensimmäisen 45 minuutin aikana kymmenkunta uzbekkisyöttöä. FC Lahden pelaaja pystyi myös jakamaan muutaman oivallisen syötön ylöspäin, vaikka pelinrakentelun päävastuu oli Tim Sparvilla. Sparv pelasi tuttuun tapaansa rauhallisesti rytmittäen peliä ja jakaen palloa varmasti omille.

Valmentaja Markku Kanerva painotti ennen ottelua laitapelaamisen merkitystä. Avausottelussa ratkaisumaalin syöttänyt Eetu Muinonen ja ensimmäistä kertaa maajoukkueen avauksessa urallaan pelannut Sebastian Strandvall olivatkin yritteliäitä, mutta liian usein Uzbekistanin puolustajat vetivät pitemmän korren yksi vastaan yksi – tilanteissa.

JJK:n Kari esiintyi pirteästi debyytissään

Toisella jaksolla Suomi alkoi hävitä entistä enemmän kaksinkamppailuja fyysisiä uzbekkeja vastaan. Uzbekistanin johtomaali tuli, kun ottelua oli pelattu reilu tunti. Abdullaev Sadriddin pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta. Hradecky oli menossa tilanteessa oikeaan nurkkaan, mutta veto muutti suuntaa Pyry Kärkkäisen jalasta. Myös kymmenen minuuttia ennen loppua tullut Sadriddinin toinen osuma syntyi lähietäisyydeltä pallon pompittua pitkään Suomen rangaistusalueella.

– Molemmat maalit tulivat sen verran läheltä, että niihin ei oikein päässyt mukaan. Varsinkin ensimmäinen osuma harmittaa, sillä siinä oli mukana huonoa onnea, Hradecky sanoi.

Myös Suomella oli paikkansa. Toisen jakson alussa Kasper Hämäläinen puski maalin yläristikkoon Robin Wikmanin hyvästä keskityksestä. Hämäläisen seuraavan puskun puolustus siivosi maaliviivalta. Maaliviiva ja ottelun erotuomari koituivat Uzbekistanin pelastukseksi vielä loppuhetkillä. Ensin Mikko Mannisen sijoitus pelastettiin maaliviivalta. Hetkeä myöhemmin Manninen pelasi Teemu Turusen avopaikkaan. Turunen sijoitti pallon tyhjään maaliin, mutta ainoa jolta tilanne jäi huomaamatta, oli muuten hyvin tuominnut Phung Dinh Dung. Uzbekistanin pelaajat tajusivat tilanteen ensin ja purkivat pallon väljemmille vesille.

– Ottelu ei ratkennut läheltä piti – tilanteisiin. Olimme tänään hieman vaisuja kautta linjan, joskin Uzbekistanilla oli kentällä myös melko vahvoja kavereita. Päätösotteluun tahtia pitää parantaa. Emme päässeet tänään kunnolla mukaan peliin, valmentaja Markku Kanerva sanoi.

Positiivisiakin asioita ottelusta löytyi. Tommi Kari (kuva) debytoi maajoukkueessa. JJK:n taskuraketti kirjasi tililleen 26 minuuttia, jonka aikana Kari väläytteli osaamistaan.

– Ottelu oli hyvä tason mittari. Käymme pelin tuttuun tapaan joukkueen kanssa läpi tapahtumat ennen Vietnam-ottelua ja otamme virheistä opiksemme. Meillä oli myös onnistujia. Esimerkiksi Pyry Kärkkäinen pelasi jälleen varmasti. Kaikki mukanaolijat sairastunutta Mika Ääritaloa lukuun ottamatta ovat saaneet nyt peliaikaa, ja näyttöpaikkojen takia olemme tänne asti matkustaneet, Kanerva jatkoi.

Maanantaina pelattavasta Vietnam-ottelusta Suomella ovat sivussa Tim Sparv ja Jonas Portin. Kaksikon varoitustili täyttyi Uzbekistania vastaan.