Uutiset / 2007 / Tänään Suomen Cupin välierät – Ykkösen joukkueilla parhaat yleisömäärät

03.11.2007

 

Suomen Cupin välierät pelataan tänään lauantaina. Neljän parhaan joukkoon ovat raivanneet tiensä Suomen mestari Tampere United, HJK, FC Honka sekä yllätysjoukkue GBK. Suomen Cup huipentuu 11.11. pelattavaan finaaliin.

Suomen Cupin välieriin arvottiin erittäin mielenkiintoiset välieräparit. Toinen välieräpari ratkesi keskiviikkona, kun TamU eteni neljän parhaan joukkoon kaatamalla 8. kierroksen rästiottelussa AC Oulun rangaistuspotkukilpailun jälkeen. TamU saa välierissä vastaansa tämän kauden yllättäjä GBK:n.

GBK:n kausi Miesten Ykkösessä päättyi pettymykseen, kun kokkolalaiset putosivat kauden päätteeksi Kakkoseen. Nyt kokkolalaiset hakevat balsamia haavoilleen Suomen Cupista. Haaste on kovin mahdollinen, kun vastaan asettuu tuplaa jahtaava TamU.

HJK ja FC Honka hakevat paikkaa Eurokentille

Toisessa välierässä ei tunteita tai panosta puutu. HJK:n ja FC Hongan välienselvittelyt ovat olleet aina erittäin viihdyttäviä eikä lauantaina varmasti tule olemaan vaisumpi tunnelma. Kumpikaan joukkue ei päässyt Veikkausliigan kautta eurokentille, joten Suomen Cup on ainoa tapa kirkastaa kautta.

Ykkösen joukkueet keränneet parhaat yleisömäärät

Suomen Cupin arvostusta ei ole onnistuttu vahvistamaan vielä tarpeeksi suuren yleisön silmissä. Katsojamäärät ovat jääneet yleensä aina, Cup-finaalia myöten, erittäin alhaisiksi. Tämän kauden Cupin yleisömäärien piristysruiske ovat olleet Ykkösen joukkueet jotka ovat omiin otteluihinsa keränneet kilpailun parhaat yleisömäärät.

TOP-5 yleisömäärät 2007

5.125 JJK – HJK
3.378 JJK – MyPa
2.430 JJK – TPS
1.827 JIPPO -TamU
1.316 KPV – TamU

Suomen Cupin voittaja kuittaa itselleen 25 000 euroa. Kakkonen saa 8000 euroa. Lisäksi jaossa on UEFA cupin paikka ensi kaudeksi voittajalle. Mikäli TamU kuitenkin selviää finaaliin, UEFA cupin paikan lunastaa TamU:n finaalivastustaja, sillä tamperelaisilla on jo plakkarissa Mestarien liigan karsintapaikka.

TamU:n ja GBK:n välierä pelataan Ratinan Stadionilla lauantaina klo 15.00 alkaen (suora lähetys TV 2).
HJK:n ja Hongan välinen mittelö Finnair Stadiumilla alkaa myös klo 15.00.

www.palloliitto.fi / fcjjk.com