Uutiset / 2007 / Pirteä JIPPO kaatoi vaisun JJK:n 1-2 (0-2)

05.08.2007

Vanhat kiistakumppanit JJK ja Jippo lähtivät illan kamppailuun hyvin erilaisesta tilanteesta kun JJK piti sarjan kärkipaikkaa ja joensuulaiset hakivat tärkeitä lisäpisteitä sarjan tyvipäässä. Heti ottelun alusta asti oli nähtävissä että vierasjoukkue oli aktiivisempi ja nälkäisempi.

”Jippo oli erittäin hyvä tänään ja ansaitsi voittonsa”, JJK-luotsi Ville Priha totesi pelin jälkeen reilusti. ”Valmennusjohto saa varmaan ottaa omaan piikkiinsä paljon ettemme onnistuneet virittämään joukkuettamme parempaan suoritukseen”, Priha jatkoi. ”Työnteko jatkuu ja viikon päästä saamme taas uuden mahdollisuuden parempaan esitykseen”, Priha päätti.

Jippo sai otteluun hienon lähdön kun Jaakko Reposen upea kaukolaukaus 30 metristä yllätti JJK:n 7. minuutilla. Ilman takareittään potenutta (kramppi) Matti Lähitietä otteluun lähtenyt JJK ei päässyt otteluun mukaan ollenkaan avausjaksolla. Jippo piti hyvää vauhtia ja JJK:n alakerta oli pitkästä aikaa vaikeuksissa. Jippo iski ennen taukoa vielä kerran kun Marko Kivilä vei vieraat 0-2 johtoon rangaistuspotkusta.

JJK haki tauolla vaihdoista piristystä toiselle jaksolle. JJK piristyikin selvästi ja Teemu Pulkkisen esityöstä Babatunde Wusu kavensi nopeasti 52. minuutilla. Hallinta jatkui hienokseltaan JJK:lla mutta myös Jippo tuli vaarallisesti ja Matti Salkojärvi (kuva) esitti muutaman erinomaisen torjunnan. 86. minuutilla JJK oli lopulta tulla tasoihin kun Tunde ja Tomi Karlstedt pääsivät yrittämään aivan peräkkäin tasoitusta mutta Jippo-puolustus kesti. Erotuomari Ville Järvenpään loppuvihellys päätti JJK:n tasoituksen hakemisen ja pisteet lähtivät ansaitusti Joensuuhun.

”Olemme pelanneet useita hyviä otteluita mutta voitot ovat olleet tiukassa”, Jipon valmentaja Jarmo Korhonen totesi pelin jälkeen. ”Otimme tärkeät pisteet ja tästä on hyvä lähteä hakemaan ryhtiä myös kotiotteluihin”, Korhonen iloitsi.

Matti Lähitien tilanne ei vaikuta vakavalta sillä krampissa ollut takareisi mahdollistanee pelaamisen jo seuraavassa GBK-ottelussa.

JJK: Salkojärvi, Latikka, Sinisalo, Lehtonen (46 min J-M. Häkkinen), Hannula, Pulkkinen, Kotamäki, Miettinen (39 min Veijonen), Järvinen, Kari (46 min Karlstedt) ja Wusu.

Yleisömäärä: 1.471 katsojaa