Uutiset / 2007 / Mikko Manninen sekä tyypillinen että epätyypillinen suomalaislahjakkuus

26.05.2007

 

Kirjoitettua viikon varrelta

…Suomi kunnostautui aikaisemmin jalkapallomaana, joka kasvatti – muutamia poikkeusyksilöitä lukuun ottamatta – pääsääntöisesti armottomia työntekijöitä, taistelijoita ja puolustusorientoituneita pelaajia. Manninen ja hänen sukupolvensa edustavat sen sijaan teknisesti erittäin taitavaa pelaajatyyppiä, jonka vahvuudet ovat ensisijaisesti erinomaisissa pallonkäsittelytaidoissa.

Manninen ei kuitenkaan ole kaikilta osiltaan tyypillinen oman sukupolvensa superlupaus. Monet muut suomalaislupaukset – mm. Moisanderin veljekset, Mika Ääritalo, Hermanni Vuorinen, Marko Kolsi, Niki Mäenpää, Jarkko Hurme ja Tomi Petrescu – lähtivät ulkomaille jo nuorina, mutta Manninen on kasvanut korkoa kotimaan kentillä. Hän siirtyi Kakkosessa pelanneesta JJK:sta Hakaan vasta 19-vuotiaana – ja 22-vuotiaana hän on edelleen valkeakoskelaisten riveissä.

”Ei se nyt ollut edes niin harkittua, sillä nuorempana en ylipäätään harkinnut mitään. Pääsin pelaamaan JJK:ssa ja pelaaminen kehittää aina enemmän kuin penkillä istuminen ja harjoitteleminen”, Manninen sanoo.

”En ottanut JJK:ssa paineita, että pitää päästä Veikkausliigaan, enkä ota nyt paineita siitä, että pitäisi päästä ulkomaille. Jos pelaa tarpeeksi hyvin, niin pääsee. Jos ei niin pelaan täällä tai menen JJK:hon. Ei huonoja vaihtoehtoja mikään”…

Urheilulehti 25.5.2007 ”Oman sukupolvensa kasvot” (Topias Kauhala)

fcjjk.com