Uutiset / 2007 / Kaikkien aikojen tunnelma Harjulla – JJK jatkoon Cupissa 3-2 ja. 2-2 (2-1)

07.06.2007

Jalkapallokulttuuri harppasi ison askeleen eteenpäin Jyväskylässä kun JJK ja TPS hakivat jatkopaikkaa Suomen Cupin 6. kierrokselle. Harjulla ei ole nähty koskaan aikaisemmin vastaavaa tunnelmaa jonka taisteleva kotijoukkue ja aktiivisesti mukana elänyt yleisö (2.430 katsojaa) loivat.

JJK lähti kamppailuun ennakkoluulottomasti. Koko joukkue oli virittänyt valtaisan taisteluilmeen ja kun erinomaisessa kunnossa ollut kenttä mahdollisti myös taitavan pallonsiirtelyn edettiin kamppailussa pääosiltaan JJK:n komennossa.

JJK iski avausmaalin 19. minuutilla rangaistuspotkusta. Janne Järvisen keskitys osui TPS-puolustajan käteen ja Pekko Kotamäki siirsi isännät johtoon. Jatkoa seurasi 30. minuutilla kun Matti Lähitie pohjusti paikan Tommi Karille ja kärkkään hyökkääjän terävä kärkituikkaus löysi TPS-maalin ylänurkan. TPS kavensi 40. minuutilla kun Adun lähettämä kulmapotku ajautui maalin edessä olleelle Jukka-Pekka Tuomaselle joka sijoitti 2-1 kavennuksen.

Mixu Paatelainen otti toisen jakson alusta sisään ykköspyssynsä kun Armand One ja Mikko Paatelainen tulivat kärkeen. Ottelu tasoittuikin vaihtojen myötä ja varsinkin erikoistilanteet ja pitkät pystysyötöt olivat hankalia JJK-puolustukselle mutta Jukka Sinisalon (kuva) johdolla JJK kesti paineen. JJK:lla oli myös mainiot mahdollisuudet siirtyä lopullisesti karkuun ja 3-1 johtoon mutta Tommi Karin kaksi mainiota yritystä ja Janne Järvisen hurja pommi eivät tuoneet tulosta. 72. minuutilla TPS tasoitti ottelun Adyn hurjalla 28. metristä lähteneellä laukauksella.

Ottelussa edettiin jatkoajalle jota JJK hallitsi yllättäen melko selvästi. Jo 92. minuutilla Wusu ratkaisi ottelun. Tommi Kari pelasi Wusun täyteen vauhtiin ja puolustajan estelyistä huolimatta Tunde iski 3-2 osuman. Jatkoajalla JJK:lla oli huippupaikat runsaampaankin maalimäärään. Kaksi tolppaa, pari läpiajoa ja epäsuora vapaapotku 11 metristä eivät kuitenkaan tuoneet enää lisäosumia.

”JJK:lle on nostettava hattua. Joukkue oli taisteleva, energinen ja aktiivinen. Myös seurassa on menty valtavasti eteenpäin. Joukkueellamme ei ollut minkäänlaista asennevammaa vaan valmistauduimme aivan normaalisti kamppailuun. Tarkoituksemme oli mennä cupissa pitkälle mutta näin kävi”. ”Puolustuksemme epäonnistui ensimmäisellä jaksolla ja siihen on oltava pettynyt”, Mixu pohti. ”JJK oli yksinkertaisesti meitä parempi”, Mixu päätti rehdisti.

”Olen erittäin tyytyväinen joukkueemme panokseen tänään. Jatkoajalla näytti jopa siltä että joukkueemme jaksoi enemmän ja löysimme jalkoja juuri kun niitä tarvittiin”, JJK-luotsi Ville Priha iloitsi. ”Ottelussa oli poikkeuksellinen tunnelma”, Priha kiitti kotiyleisöä.

Yleisömäärä: 2.430 katsojaa
JJK: Salkojärvi, Hannula, Sinisalo, J-M. Häkkinen, Latikka (Miettinen), Järvinen (Juntunen), Kotamäki (Veijonen), Lähitie, Alhonen, Kari ja Wusu.

ps. Seurajohtaja Joni Vesalainen juoksee Finlandia marathonin syyskuussa vaikka 3.000 katsojan rajapyykki ei ylittynytkään sillä kotijoukkueen voitto ja upea esitys johti juoksu-urakan suorittamiseen.